|
Муабети за коли - општо |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
искрено...ете тоа е ауто!!! старичко , но класичеко!!!
моето ауто |
|||
fotoja
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
imam edno prasanje, kolku e poslab Ford Fokusot od Opel Astrata....
i ako zemam 2-3 godini stara kola na sto treba da vnimavam. Kolku drzi voda "redovno servisirano vozilo so servisna kniska", koga kolata nadvor od servisnite pregledi moze da ima na "evtin majstor" ozbilni defekti/popravki... osven sto ke ja odnesam kolata na servis drugo neznam sto bi mozel da... Изменето од fotoja - 22.Март.2010 во 09:07 |
|||
Znaes kolkava e kaznata za pojasot, me prasa... : )))
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Poslab vo koja smisla Fokusot od Astrata? Motorno, karoseriski, elektronika, sila na motorot, vleca?
za 2-3 godini stara kola, zavisi sto sakas da kupis i od kade da ja kupis. Ako ja kupuvas od tuka, moras da imas na um deka e vozena po nasite patista, i prvo sto moras da proveris e kakvi se zglobovite, amortizerite i celoto potpiranje. Inaku 2-3 godini stara kola nemoze da e nosena na evtini majstori, zasto toa e vozilo sto bilo ili seuste e pod garancija, pa taka da sigurno e odrzuvano vo ovlasteni servisi. Inaku ako planiras od nadvor da doneses vozilo staro 2-3 godini, a primetuvas deka e so mnogu padnata cena, mozam da tvrdam deka toa vozilo ima problem. Inaku bilo kade dodeka e voziloto pod garancija ili barem uste 2-3-4 godini posle istek na garancija go vozat i tie vozila drzat cena. Dokolku e poevtina od normalnoto mora da ima problem. Kako i da e. Koga ke ja kupuvas kolata, odnesi ja vo ovlasten servis, kade ke izvrsat temelen servis i dijagnostika, pa ke znaes sto kupuvas. Nikako ne se soglasuvaj da platis pa da ja nosis kolata.. Zasto posle moze i maka da si stavis.... |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
fotoja
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ford fokus i opel astra sporeduvana od isto godiste site mi velat deka astrata e podobra kako motor i fokusite se namaat pokazano... se razbira i cenata na fokusot e poevtina za otprilike ~700 evra... -za kola vozena ovde na ovlasten servis dijagnostika ke kaze vo kakva situacija e podvozjeto na avtomobilot... - se razbira i ako resam nadvor da go zemam avtomobilot, go nosam tamu na ovlasten servis pa spored toa go procenuvam i kupuuvam... |
|||
Znaes kolkava e kaznata za pojasot, me prasa... : )))
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako zborime za motoristika vo sekoj slucaj Opelot ima podobar motor. Vo smisla na izdrzlivost, agilnost, elasticnost, potrosuvacka... kaj elektronika isto taka. Fokus kako vozilo prednici vo prostornost i bagazniot prostor, kako i amortizacijata. Opelot e potesen, pomal bagazen prostor, i mnogu e pokrut. Vo se drugo e podobar. Dokolku e kolata od MK kupena, da znaes deka Opelot ima 2 god. Eu garancija, a Fordot drzi 3 godini NON - Eu garancija. Eu garancija e 2 godini i neogranicen broj na km, a Non Eu e 3 godini ili 150 000 km. Kako i da e, vo garanten period se i dvete servisirani vo ovlasteni servisi, a dokolku ne se, ke vidis po kniskite. Ako za vreme na garancijata ne se servisirani vo ovlasteni, togas ja izgubile, i mozes da se somnevas... A toa ti dava i prostor za da ja namalis dopolnitelno cenata... ;) |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hahaaaaaaa...namesto da go "nasteluvaat" zeleniot bran po ulicive koj nikako da opali kako zelen,da se obidat na tersene..da go vospostavat crveniot...mozebi poglatko ke odi..
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нова генерација Kia Magentis
KIA и понатаму продолжува да им посветува многу внимание на своите модели, однсоно се грижи за високиот квалитет и атрактивниот дизајн на каросеријата. Така и новата генерација KIA Magentis ги освојува купувачите со квалитет и допадлив дизајн на каросеријата. Новата генерација на Magentis е подолга, поширока и пониска во споредба со претходниот модел. Актуелниот Magentis е долг 4,8, широк 1,8 метри, а висок e 1,48 метри. Новиот Magentis го движи 2,0-литарски бензински и дизел мотори, а наводно би требало да биде понудена и хибридна верзија, како и караванска изведба. Новиот KIA Magentis автомобил ќе биде премиерно претставена на саемот за автомобили во Њујорк, кој се одржува од 2-ри до 11-ти април годинава. Почетокот на продажбата на новиот KIA Magentis модел во Европа е најавен за следната година на пролет. |
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Golf III VR6 vo najava.... 1996 god. 130 000 km pominati... 3.0 V6 210 k.s (standard), chip tunning 245 k.s, Remus twin cannon izduv, 17'' borbet bandasi... Brembo kocnici, full electronic.......
|
|||
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Мазда“ повлекува околу 55.000 возила
Јапонскиот производител на автомобили „Мазда“ најави повлекување на околу 55.000 модели од серијата „Мазда-3“, во Кина, поради дефект што може да доведе до излевање масло, доколку возилото се движи по нерамен терен, соопшти денеска кинеската Управа за контрола на квалитетот. Повлекувањето на компактното возило „Мазда-3“ со мотор од 1,6 литри ќе почне во петок и се однесува и на увезените и на возилата произведени во Кина, пренесе агенцијата Кјодо. На технички преглед ќе се повикаат околу 10.000 увезени возила изработени меѓу февруари 2008 и март 2009 година, како и повеќе од 44.000 автомобили монтирани во Кина од ноември 2006 до октомври 2009 година. „Мазда“, која има заедничка фирма со кинеската компанија FAW и заедничка фирма во која се наоѓаат три компании (Чанган-Форд-Мазда), соопшти дека ќе го замени неисправното црево во автомобилите или ќе вградува посебна заштита за да се отстрани опасноста од излевање на маслото. |
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eve neshto novo vo skopjevo!...taka i treba ,... a ne odma digaj ,..bez vrska,..a, chesto i samiot pajak povekje prechi na soobrakjajot dodeka raboti,..otkolku toj shto go diga!
samo, ne pishuva kolku pari vaka teba da im se isprchat! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Најавен Audi R4
Audi R4, слично како и поголемиот R8, ќе биде двосед кој ќе се одликува со изразите агресивен дизајн. Благодарение на најновата алуминиумска шасија, која Audi самостојно ја разви, автомобилот ќе има маса од 1150 килограми. Новиот модел Audi R4, нема да биде толку ексклузивен како R8 па веројатно ќе го придвижува агрегат од новиот S4 кој развива 333 KS. Во план исто така се дизел и електрична верзија. Доколку сè се одвива според планот, R4 ќе пристигне на пазарот во текот на следната година. |
|||
Gran Turismo
Нов член Регистриран: 17.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lamborghini za samo 18.000 evra
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
што е работава со С9 (не А9)таблициве кај нас..?нели не пребаше да постојат со последниот закон за патниот сообраќај.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |