|
Плоштад!?.... |
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Автор | ||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДОДЕКА СЕ ВРТИ ВО ФАМИЛИЈАТА?
Го гледав КУМ.Сите три дела! Не ми е потребно репризирање во Македонија во живо! Гледам,слушам и не ми се верува, а сметам и на никого од надвор. Господе што не снајде. Оправдување со услов тука да се вртеле парите.Па тие пари веќе се надвор, овде останува само кичот од градба и по некој стан. |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто не ги запраша репортерот горе со црвено наведените личности дали знаат каде се наоѓа Музејот на Македонија во Скопје и колку пати во текот на својот живот ги однеле своите деца и внучиња во тој или било кој друг Музеј во Скопје. За тие специално дојдени од внатрешностаза да ги видат новите споменици и за да си ја запознаат својата историја, колку други музеи и знаменитости( освен Пластичарската улица) посетија тој ден? Изменето од Анастеа - 06.Мај.2010 во 12:38 |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ’’Скопјани’’ демек покрај пластчарската знаат каде е и ’’Шутка маркет’’ а??? Што има врска дали некој дошол од внатрешноста или е од ЕПИ центарот на престолнината. Тој што сака знае каде се спомнатите објекти, кој не сака и во маало да му ги стават нема да ги гледа. Спомнатите споменици си се на место, само јас се плашам да не дојде време кога некој ке утврди дека не се по терк (како што прават сега со претходните споменици) па се да оди у три лепи м******. А толку народни пари отидоа. Ни фали осет за се наше. Повеке сме си со мисла ’’Се мое’’. За жал. |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам за кој народ сметате дека си го кажал своето. Она што јас го гледам и го читам, воопшто не ми личи дека народот се согласува со овие потези. Изменето од Анастеа - 06.Мај.2010 во 12:39 |
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали ДПМНЕ е народот!?... |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во моментот ДА , барем така иэборите кажаа
|
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....во правоси, но... ми се чини тоа беше во 2008 ако се сеќавам,.....хм дали исега ДПМНЕ е народот,....да пробаме и да видиме!?.....
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мандат имаат. Така тоа работи во демократски услови.
|
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И ХИТЛЕР имаше мандат од народот. а сите знаеме што направи...Затоа полека со објаснување на се и сешто со зборот демократија.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам намера да објаснувам се и сешто со зборот демократија. Меѓутоа неможе да оспоруваш дека и Хитлер дошол на власт по демократски пат. Сосема е друг што во некои случаи добиениот мандат се злоупотребувал. Провекра се прави на секои 4 години, а народот пак ќе биде онај кој ќе го има последниот збор, во смисол кому ќе му го даде следниот мандат. Во меѓувреме народот се обработува со сите расположиви средства со цел да истиот ја прифати подобро промовиранта програма или политичка опција. Добитници неможат да бидат сите, некој мора да биде и губитник. Во што е разликата меѓу социјалистичкот демократско општество и повеќе партиското?! Во првото нема опозиција или алтернатива, додека во другото има, но онај кој ќе го добие мандатот се оденсува како неприкосновен владетел, се до следната проверка. И во едниот и во другиот случај може да има многу незадовлни, само во вториот случај може и да се избројат незадоволните. Има ли подобар пример за узурпација на власта од примерот на Георги Грмушката? И тоа беше демократски. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи по наредната проверка во извесен случај да се руши све што е закашкано на плоштадот?
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па , нек се руши ........ бар ќе има народ на што да се гордее кога пак нешто ќе се гради од нивните ОПЉАЧКАНИ ПАРИ
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е одлика на балканските простори, со секое пребројување, со секое прегалсување да се рушат туѓите “грешки“. Многу време ќе помине пред да сватиме во суштина што е тоа демократија. Рушењето по мене е само анархија, а не демократија. Наредната проверка ќе го покаже тоа, дали некој ќе руши или некој ќе продолжи да гради историски споменици. Во секој случај јас не би бил среќен кога некој би почнал да руши нешто за што биле потрошени народни пари. Започнатото би требело да се доврши, а новата политичка алтерантива (ако го добие мандатот) нека понуди други решенија, други приоритети. Како на пример, болници, патишта, подобрување на бизнис климата, можност за инвестиции каде ќе се креира вистинско богатство, а не само простори каде ќе се трошат и онака теШко заработените пари. Зарем НБМ, Стариот театар, зградата на МНР, Архивот, Судот, Филхармонијата, Музејот на холикаустот се грешки или пак спомениците на Гоце и Даме се кашканици?! Изменето од Platenik - 09.Мај.2010 во 15:05 |
||
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу разумно. Ние сме кадри за рушење, тешко ни оди кога треба да бидеме конструктивни, односно да изградиме нешто. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |