IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 118>
Автор
Порака
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:23
NE VREDI da se bide dobar....no......ako si takva licnost tesko deka ke se promenis i ke stanes losh.Da bides dobar vredi samo za tie koi znaat da go pocituvaat toa a ne da go koristat...no tie se retki.
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:34
Da bides dobar vredi samo za tie koi znaat da go pocituvaat toa a ne da go koristat...no tie se retki.   

значи да дефинираме вреди да се биди добар
Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:34
Originally posted by bingo bingo напиша:

Da bides dobar vredi samo za tie koi znaat da go pocituvaat toa a ne da go koristat...no tie se retki.   

значи да дефинираме вреди да се биди добар

aj neka e taka
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
Кон врв
Mramoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

drtiot

Регистриран: 26.Април.2010
Поени: 434
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mramoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:39
Abe kako toa dobar, los...sekoj covek se misli za dobar....istiot toj covek nekoi go smetaat za dobar, a nekoi za los, bez razlika na soodnosot....znaci za nekogo e dobar za nekogo e los......I sega ce proizleze prasanjeto...dali vredi da se bide covek , a ne dali vredi da se bide dobar....ejjjj...ama glupavi temi....sum rekol ne idam na vakaj na psihoanaliza......da si idam na razno ja a ne da se zamaram tika so gluposti....glavava me zabole...ebate temi tupi........ja i taka tup ova povece me zatupi....
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:41
газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:44
Originally posted by Mramoren Mramoren напиша:

Abe kako toa dobar, los...sekoj covek se misli za dobar....istiot toj covek nekoi go smetaat za dobar, a nekoi za los, bez razlika na soodnosot....znaci za nekogo e dobar za nekogo e los......I sega ce proizleze prasanjeto...dali vredi da se bide covek , a ne dali vredi da se bide dobar....ejjjj...ama glupavi temi....sum rekol ne idam na vakaj na psihoanaliza......da si idam na razno ja a ne da se zamaram tika so gluposti....glavava me zabole...ebate temi tupi........ja i taka tup ova povece me zatupi....

добро бе ние овие теми сме ги сватиле исто како во разно јас незнам зошто си го малтретирал твоето мозоче овде
Кон врв
Сениор
Сениор

drtiot

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mramoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:47
slusal vamu..bingo. joker novo loto i ostale igre na sreca........za da maltretiras nesto, treba i da go inmas.....jas zasega go nemam, a dali ce mi dojde ce vidime......t.e podforumot razno ce pokaze..,.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:52

slusal vamu..bingo. joker novo loto i ostale igre na sreca........za da maltretiras nesto, treba i da go inmas.....jas zasega go nemam, a dali ce mi dojde ce vidime......t.e podforumot razno ce pokaze..,.....
добро че видиме еве јас сум добар со тебе мислам дека вреди да си имам за пријателче прилепчанче

Изменето од bingo - 03.Мај.2010 во 14:53
Кон врв
Сениор
Сениор

drtiot

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mramoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:54
Originally posted by bingo bingo напиша:

добро че видиме еве јас сум добар со тебе мислам дека вреди да си имам за пријателче прилепчанче

Abe se vredi...duri i Prilepcanes za prijatel da imas...
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 14:55
A sho prajme so Bitolcanite be...a a a a a?газење%20од%20смеење

Aj uozbilete se i nazad na temata...голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 15:00
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

A sho prajme so Bitolcanite be...a a a a a?газење%20од%20смеењеAj uozbilete se i nazad na temata...голема%20насмевка

добро анастеа само да си кажам дека вреди да си добар ама не со сите
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 15:06
ne!.....mislam,.....povekje!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 15:53
Пред се вреди да се биде добар! Тоа е добра особина за вас како личност.
Но, со некои не вреди да се биде добар! Со нив само остро, па потоа ќе видиме дали така ќе се однесуваат!
Т.е се кријат зад мониторот и мислат дека можат да се однесуваат како сакаат. Е, не! намигнување
Кон врв
vili2121 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Papa Bear

Регистриран: 04.Август.2008
Поени: 5628
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vili2121 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 20:58
Ова е приказна за двајца пријатели кои оделе низ една пустина.
По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено...но молчејќи напишал во песокот:

“Денес добив удар од мојот најдобар пријател“

Продолжиле да одат се додека не наишле на оаза каде решиле да се избањаат.
Оној кој добил удар за малку не се удавил бањајќи се, но животот му го спасил пријателот.
Кога дошол при себе, изрежал на еден камен:

“Денес мојот најдобар пријател ми го спаси животот!“

Тогаш пријателот кој претходно го удрил го запрашал:

“Кога те удрив пораката ја напиша во песокот, а сега ја изрежа во камен. Зошто?“

Пријателот му одговорил:

“Кога некој ќе ни направи нешто лошо, тоа треба да го запишеме во песокот за ветрот да го избрише, но кога некој ќе ни направи добро, тоа треба да го изгравираме на камен за никој и ништо да не може да го избрише!“

Научи се раните да ги запишуваш во песок, а среќата да ја изрежеш во камен !

Велат: Потребна е минута за да пронајдете посебна личност, час за да почнете да ја цените, еден ден за да ја засакате, но цел живот за да ја заборавите!
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.