|
Плоштад!?.... |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Автор | |
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се борам за 100 метри асфалт...што ми се реална потреба....
затоа и ме заболе за спомениците и за лечењето на фрустрациите....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Назад на темата, доста препукувања.
Мене ми се допаѓаат ептен, да признам се наежив кога ја гледав снимката Велат биле мегаломански и огромни... колкави биле старите споменици на истото место? Или колкав е споменикот на Гоце Делчев на плоштадот во Струмица? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само неспособни и некреативни луѓе можат да најдат замерка на сето тоа
замерка ќе му јадат оти во живот не оставиле ништо зад себе, и се полни со јас јас јас киповите се наша историја, минато и иднина за цела нација која треба да си ја сакаме и да се гордееме со тоа што го имаме киповите се спомен на македонци кои крв пролија за да денес сме тие шо сме, какви такви, благодарење на нив јас можам да издржам да ќутам анастео кога некој ќе плука врз театар или друг објект но врз кипови на наши херои не можам Изменето од anakin - 02.Мај.2010 во 23:36 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој може да си каже дали спомениците му се допаѓаат или не.
Плукање и навреди по нашата историја не дозволуваме. Ниту навреди помеѓу членовите. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спомениците на војводите според културно-историската вредност се ОК....
Целиот проект во глобала, како проект е катастрофа...особено неговата финансиска вредност во ова време-невреме...
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некој се замајува со емоциите на обичниот народ. Ние сега во овие времиња ќе создаваме историја за од пред илјадници години и за стотици години нанапред.
Неколкукратно поскапи, кич во уметноста, некои чисти копии. се на се секој кој се разбира малку во уметноста ќе се згрози од ова што ни се случува. А од криминалот посебно. Но дошло време на дрп,дрп,дрп....и се е нормално??? Не сме дебили за да не сфаќаме што се случува!. |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Делчев и Груев не се историја од пред илјадници години.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Реков од пред илјадници ( мислев на нас Аце - чија слика во масло подарив на пријател) па до денешен ден.Тоа е јасно, па има и шмизли, бикови као во шпанија,питачи како кај нас по улици,разни глупости кои и не можам да ги дефинирам и.т.н. и.т.н........
|
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На шмизли, бикови, питачи, триумфални капии не мораше да се троши сега пари, се согласувам сосема.
Но за историските личности важни за Македонија ми е незгодно дури и да дискутирам. Зарем не е срамно за луѓе кои загинале поради идеали, кои направиле нешто за оваа Македонија, кои ни го прочуле името низ цел свет ние да спориме за споменици? За пари? Зарем се се мери преку призмата на парите? Постојано се вадиме дека сега не е време, а кога ќе дојде времето (под претпоставка да се има повеќе пари во буџетот) за оние што не им се допаѓа идејата, пак нема да е погодено времето... Или пак некој смета дека ако тие пари не се потрошат на споменици, ќе им ги дадат на граѓаните или некој ќе види аир од нив? |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka dobro licat spomenicite na plostadot. |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има и ред и нацин и за избор на уметникот, и за парите и сл.Овде се е под жито а зошто тоа е многу јасно, пратите ги трагите на парите и ете ги арамиите, така се прави тоа во светот, овде со помош на емоциите си ги полнат џебовите,
Кој не сака да види е послеп од слепецот а кој не сака да чуе е поглув од глувиот. |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак? |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto mozam da zabelezam, mnogu kvalitetno se izraboteni spomenicite. Alal da mu e na umetnikot |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |