|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 30> |
Автор | ||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека бев доволно јасен , не боли ако ти кажат дека Обама е председател на САД , нели ? Но врската со животните ја гледам во желбата да се доминира во чопорот , па као наводно кажаната вистина треба да ........ да не ти е сложено ? |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
О.К. |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
биди малку поразбирлив, ако е можно... инаку, навистина... врската со животните... и желбата да се доминира во чопорот... како наводно кажана вистина... треба да....... им покаже на другите... дека саморазбирањето е процес... кој некој никогаш не успева да го самозаврши... па влегувајќи во сопствената џунгла на себеспознавање... се губи во хаосот наречен вистина... но... кога некој друг ќе му ја посочи... он... се навредува... не разбирајќи дека... објаснувајќи ја туѓата вистина на некого... всушност ја бара својата... па така кажувајќи му ја вистината на некој друг... он у ствари се самонавредува... сигурен сум дека се согласуваш со погоре кажаното... во контекст на чопоративната вистина... и желбата за самоистакнување во чопорот... Изменето од којсумјас - 02.Мај.2010 во 07:49 |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се возиш во погрешен автобус . Автобусов е “ Ве навредува ли вистината? KOGA KE VI JA PLESNAT VO OCI “ Кажав , не боли кога ќе ти ја кажат вистината дека корен од 9 = 3 , туку дека “ плеснувањето во очи “ на вистината (и знам дека доколку се распламти размената на вистини се случува да се дојде до надостаток на истите и почнува да се искажуваат и невистини ) е всушност вербален атак на вашето его . Тука следи прашањето не како и кој туку “ ЗАШТО “ . Затоа што така се воспоставува хиерархија во чопорот ( заедницата во која живееме ) и.т.н. После вербалниот конфликт следат коментари од припадниците на чопорот :, “ Го направи ремпере , ама му го плесна у лице “ , и слични таканаречени сеирџиски коментари , односно нападнатата личност со таквите коментари станува едно скалило подолу од оној кој “ му ја плесна во очи “ , доколку коментарот е : “ Е , претера , идиот “ , за личноста која “ му ја плесна во очи “ тогаш реодследот во хиерархијата е обратен . А дали боли ? Па , боли кај оние што немаат доволно самодоверба , оние што немаат сила , оние што “ вистината “ им представува нивен проблем а не проблем на оној кој “ му ја плесна во очи “ и кои тоа што немаат сила да се справат со “ вистината “ тагуваат , ги боли . сложено е у пм... биди малку поразбирлив, ако е можно... Не е сложено , но е неразбирливо Изменето од eptendosadno1 - 02.Мај.2010 во 15:16 |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bash vcera mi plesnaa edna vistina, potochno mi ja serviraa na tacna onaka bash fino. i stvarno ne navreduvala i ne bolela.
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некој толку многу го здоболело кога ја слушнал вистината, што дури и самиот Бог го распнал на крстот
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некои луѓе едноставно не се погдготвени, секогаш бараат друга содржина во нејзините зборови, па често мислат дека тој што ја кажува е арогантен, па затоа се случуваат огромен број на недоразбирања и мисинтерпретирања
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I koga ke ja prifatime kako svoja....togas ke bide del od patot.
PATOT SO ZAR RASPOSLAN |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е да, тешко е да се погледнеш потоа во огледало и да не те боли.
еднаш штом ја „запознаеш“, многу тешко потоа да ја игнорираш |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
navredliva vistina mora da ve navredi, kako inaku bi znaele deka bila navredliva
smesno vi e??? da???? smesna vistina kje ve zasmee so drugo ocekuvate?????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Момент на вистината
Х1: Здодевен си и се повторуваш. Мислиш дека си најпаметен и сакаш само да те слушам и се` да биде по твое. Х2: А ти си мрзлив, ограничен и ти смрди муцката. Затоа подобро да ја држиш затворена и да ме слушаш. ... и така заврши едно прекрасно пријателство. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lugjeto sekogash interpretiraat, sekogash go gledaat zhivotot preku svoite ochila, od vnatreshnosta na svojot meur... tie ne baraat specijalno neshto drugo vo zborovite, osven onoa shto mozhat da sogledaat (interpretiraat) spored nivnata podgotvenost, znaenje, razbiranje, zhivotni normi, stokmenost na umot... Tie nemaat mozhnost da razberat poinaku od onoa shto pravat vo dadeniot momentot s'e dodeka ne im se ukazhe deka nivnata interpretacija ne e soodvetna na prezentacijata. Samo togash se podgotveni da go stavat nastrana svoeto tolkuvanje i eventualno da go prifatat tugjoto. Praktichniot zhivotot ne e nishto drugo osven percepiranje, interpretiranje na percepiranoto i reagiranje soodvetno na interpretacijata. Toa e edna alka, nepekinat proces, megju nabljuduvachot, nabljuduvanoto i procesot na nabljuduvanje. I tuka mozheme da se nadovrzeme na onoa shto diskutiravme za vistinata. Koga nabljuduvachot, nabljuduvanoto i procesot na nabljuduvanje kje stanat edno Sebstvo, togash megju niv nema da ima nikakva razlika... koga nema da ima razlika, nema da ima mozhnost za misinterpetacija, a toa ne e nishto drugo tuku osoznavanje na vistinata vo toj moment. Toa e TOA. Изменето од Messenger - 02.Мај.2010 во 14:59 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е ТОА ќе да е и откако веќе си го осознал сето тоа, лесно го препознаваш насекаде околу тебе, и не е никаква матрица нити алгоритам |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сложените работи ги измислуваат оние... кои не можат да ги разберат едноставните... но убавината на космосот е во тоа... тој во својата длабока смисла... е ужасно едноставен... |
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |