IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - “Антиквизација“ или кому му пречат нашите корени?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

“Антиквизација“ или кому му пречат нашите корени?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Статус: Офлајн
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 11:11
~,,~Nash*te koreni najmnogu ni prechat na samite nas te. Makedoncite~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
cigance Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cigance Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 01:47
Antikvizacija-svesno izmislena floskula zad koja lezi edna surova propaganda,edna bezocna anti-narodna propaganda.Da ne bea paradnite promatari koi ja davaat ovaa floskula se ke se svedese na grckiot paradoks.No ova zagrizuva.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 01:50
На кого мислиш, ако смеам да те прашам, кога викаш “paradni promatari“?
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 02:01
Originally posted by anastea anastea напиша:

Originally posted by cigance cigance напиша:

Antikvizacija-svesno izmislena floskula zad koja lezi edna surova propaganda,edna bezocna anti-narodna propaganda.Da ne bea paradnite promatari koi ja davaat ovaa floskula se ke se svedese na grckiot paradoks.No ova zagrizuva.

На кого мислиш, ако смеам да те прашам, кога викаш “paradni promatari“?

Претпоставувам на врвните мозоци лидери од СДСМ & Со.тага
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 09:15
голема%20насмевкагазење%20од%20смеење sigurno...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 06:14
Anikvizacija,,,arheologija,,,vistina...posakuvana vistina..mnogu dilemi, nekogas malku preteruvanje, no vistinata zemjata ja otkriva. Do koga arheolozite ke pravat senzacii?

Гледам Атена за да видам Александар
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 07:18
се случуваат грешки

не бил Алекс туку Атинаизненадување

Изменето од да бе - 30.Април.2010 во 07:20
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 10:25
Вистинските - никому!
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 11:17
Tie "koreni" dalecni dalecni ta vekje bas "anticki", mene seriozno mi precat.
Mi preci nivnata instrumentalizacija, mobilizacija do toj stepen da im se izgubi i izmeni siot lik i prikazna i sustina.

Makedonija denes mnogu malku ima vrska so taa Makedonija anticka.
Da se pomirime so toa.
Taa Makedonija, ne ni e ekskluzivno nasa, nejzinite potomci se rasposlani niz Balkanot, i posiroko.
Na politikata samo implicitno i znaci istorijata, t.e. samo vo forma na instrument za nejzinite manipulativni, propagandni celi, voopsto ne za dokazuvanje na nekakva vistina, ili za borba za identitet. Politickata strategija na Makedonija vo ovoj spor kje bide popobedonosna dokolku povekje se potpre na diplomatski vestini na pregovaranje, otkolku na dokazuvanje na istorijata i golemite vistini.
Kolku pobrzo go zatvorime toa prasanje, tolku pobrzo kje se svrtime kon idninata na Makedonijava vo koja ziveeme. Oti vakva kakva sto e denes, ja zasramuva i taa Makedonija togas.
Koga Makedonija denes kje bide dovolno stabilna ekonomski i pravno, kje ima uslovi da se zanimava so nauka, arheologija, spomenici i slicno. Sega, toa e besmisleno.

Изменето од Kali - 30.Април.2010 во 12:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 22:10
Nitu egipcanite vo ova vreme ne se povikuvaat na faraonite vo objasnuvanje na nivnata segasnost, sto e toa e.
Jas sum ova sto sum , nema tuka jas sum nikakov no da go vidis tatko mi, dedo mi....
Gledajte da bidete svoi vie a ne va[ite imaginarni predci pa i koi da bile.
Ne sme stado-individui sme.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2010 во 23:24
Оди молимте БРУКА...нашите археолози...мака ми е кога ни се смеат оние од надвор...да не се разликува..бре... Александар од женско...бреее...или толку не сметаат за мутави што си викаат ...кој од овие ке откриезбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2010 во 16:14
Не сметаат за мутави и тоа е конечно нивно мислење, но ние имаме и свои партиски ресурси кои ќе ни ја кажат "вистината", една и единствена.
Оној кој несака да чуе е поглув од глувиот а_кој не сака да види е послеп од слепецот.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2010 во 16:27
mene mi prechi !...pogotovo shto nekoj  me pravi toa shto ne sum.....a, pogotovo neshto, shto nema  blaga vrska so toa ...shto sum!....osven ...sluchajno shto  sum na istata zemja po koja toj odel....

kakov aco,...kakvi bakrachi?!....eve , da recheme deka i stvarno sme negovi?.изненадување..i shto ?!збунетост...sigurno bi se vrtel k'o chigra vo grobot,..koga bi videl shto ostanalo od negoviot hrabar narod i ,..."svetska" imperija,...смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2010 во 09:46
Дали со овакви глупости и поделби на народот на словени
и оние на ацета - а ако фирерчето каже кој е Аце- така и ќе биде.КО ДРУКЧИЈЕ КАЖЕ - КЛЕВЕЌЕ И ЛАЖЕ.
Молам да се искористи островот во Преспа, сите неистомисленици на тој остров, ако треба да се додадат и уште змии.
Дали пропаѓа економијата па се спрема патриотизам кон ацета да го замени лебот - за онир кои не се опариле со власта?..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.