|
Колку време е потребно за учење |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | |
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи од предметот.
Лекциине по граѓанско образование и бизнис ги учам секоја поединечно за еден саат и после 5 дена гледаш се` избледило од умов...А оние што ми се стручни, што ми лежат, што навистина ги учам со разбирање, ги сфаќам абе од што ми е мерак ги учам ги учам за половина час и ги паметам ехеееее....долго |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи од ученикот,некој може да учу 5 саати и да не научи ништо(буба),а другата појава е таа што кај некои ученици информациите можат да се меморираат и навлезат во мозокот и за 15 минути.
|
|
"И сам Исус Христос ако слезит од небоно не можит да го уверит Македонеца оти тој е Блгарин иљи Србин" - Темко Попов
|
|
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najdobro e sekoj pred da pocne da cita, da si ja rascisti glavata i da rece sega sednuvam da go naucam,a ne sednuvam da ucam zasto moram.tie sto si vikaat deka moraat, tie mnogu tesko go sovladuvaat materijalot(a moze i da ne go sovladaat), a onie sto sakaat i sednuvaat da go naucat go citaat , razrabotuvaat, analiziraat, i toa e toa, gotovi se za saat saat i pol max.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За учење мене, увек ми е потребна некоја мотивација (боље оцена, частење итн.)
А вака, од чиста мира, да седнам да учам... тоа тешко. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хехе... me 2 ;) усвари мене ни мотивација на ме дига од компјутер... само ако моите напнат :) Изменето од Jovan.74 - 19.Април.2010 во 15:11 |
|
LD Pistolero a.k.a Demolero
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ретко кога учам... ми се случува и по цела недела ништо да не читам....
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа не го практкувам, пошо само лекции ќе се натрупаат.
Обично пробувам лекцијата да не ја сваќам како нешто што МОРА да се учи. Радо ги сваќам како нешто што е.. од општа култура. Нешто што мора да се знае. |
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деца учете кога морате , зашто кога не ќе морате ќе се каете што некад не сте учеле
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За умните помалку!..
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
nena_princess
Група Регистриран: 24.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хх џабе ти е дома да учиш цел ден ако на час си дремел прочитај ја цела книга не праиш нишш веруј а за тој шо си учи не му треба ни пола саат туку само ќе си напише домашно и уживанција хеххеехеехеххехеех
|
|
Секогаш бори се за она што го Сакаш и верувај ќе успееш ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo za nena princess.Tocno e.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Nelson Pike
Група Регистриран: 24.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 60 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу малку ако редовно и внимателно се следи наставата.
|
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш така..
и јас сум приметила.. ако си сварно присутен на часот.. многу лесно е. на пример, ја хемија, физика, музичко, граѓанско, географија на час учам... пошто ја следам баш наставата (како си се пофалив сега ) .. али тоа ако ми е занимлив предметот... а сега ова историја што учиме.. ма не ти сталинизам, па и груевизам да е, не го учам! |
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Природните науки лесно , 15 минути по лекција.
Освен хемија.Тука треба повеќе за равенките да ги научам. Друштвените науки и јазиците потешко. Граѓанско знам од рака.Француски тешко иде затоа се ориентирам според латински и англиски... Друго...не учам... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |