![]() |
|
Вие во очите на вашиот омилен филозоф? |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 21.Април.2010 во 18:24 |
Vasite ubavi misli sto vi go smenile nacinot na razmisluvanje....
I jas prv de ![]() "Traenjeto na coveckiot zivot e samo moment,negovata sustina reka,cuvstvata temna pojava,cel sostav na teloto sklon na raspaganje,dusata kako kocka,sudbinata zagatka,slavata somnitelna...ili nakratko:teloto i se sto e vrzano so nego ima oblik na reka,a se sto mu pripagja na dusata na son i chad,zivotot e borba i patuvanje vo svet nepoznat,a posledniot glas ZABORAV" MARKO AURELIJE(izvadok od negovata avtobiografija) Изменето од Lithium - 21.Април.2010 во 18:27 |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
You cannot petition the Lord with prayer - (Џим Морисон - Soft Parade)
Насловот на темата многу се разликува од Воведната фраза... Дај објасни... ![]() ![]() Изменето од Џо - 23.Април.2010 во 17:11 |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
...i ustvari aFtorot na temata sakase da si si vidite sebe vo ocite na vasiot omilen filozof....da go citirate i pokazate malku naklonost
![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
хох...=)
Засега Џим Морисон , не читам многу . Можеби би требал... Дакако , Џим Морисон би ме опишал како пубертетлија со потенцијал , на кого косата му оседува од старост , еуфоричен и пасивен , но со оправдание . Но само сум тоа јас низ мојата суперсвест , истата суперсвест која Џим ја канализира низ неговите песни... Можеби само мумлам на памет . . . Не ми е важно тоа во моментов . . . |
|
|
![]() |
|
Nisto od toa sto si ti i tvoeto postoenje ne moze da bide povazno
![]() Riders on the storm ![]() |
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
хммм..убава тема.
мене омилени се ми Фридрих Ниче, Мартин Хаjдегеер, Жан Пол Сартр... знам дека за нив би била многу повеке од обична екзистенциjа! |
|
![]() |
|
моето постоење како битие зависи и од други , не сум само Јас во прашање ![]() |
|
|
![]() |
|
Ti i samo Ti....se ostanato se samo popatni stanici
![]() |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |