IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Драгољуб Михајловиќ,Четници
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Драгољуб Михајловиќ,Четници

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 23>
Автор
Порака Обратен редослед
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 19:42
Originally posted by fiks fiks напиша:

Е така одлично,само продолжете со величањето на гибаничарите и љубителите на Шљивовица.

Ај паксреќа

Може ли некој од сите членови на форумов да ми наведе една битка после Ужичка Република во која четниците на Дража водат битка со Германскиот окупатор,со документ и факт?

Го имам цело време на овај свет за чекањесреќа

Признавам што мало знам за Дража Михаjлович. Се пак ке те уважам како администратор и ке се опитам да си спомнам тоа што сум чел (и знам) за него. Штом имаш време да чекаш - ке се постараем да намерим нешто во бугарските источници... Имам читано од спомените на наш "фашист" што нашите "окупатори" се борели далеч по жестоко со четите на Дража, отколкото со партизаните на Тито. Можеби са знаели коj e истинскиот им неприjател?
Ниту Дража е толкова црн, нито Тито е толково бел ... истината е по средината.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 19:23
Е така одлично,само продолжете со величањето на гибаничарите и љубителите на Шљивовица.

Ај паксреќа

Може ли некој од сите членови на форумов да ми наведе една битка после Ужичка Република во која четниците на Дража водат битка со Германскиот окупатор,со документ и факт?

Го имам цело време на овај свет за чекањесреќа
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 19:10
Епа не е ни црно-бела историјата како во комуњарските учебници.
Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 19:07
Четничкиот командант Драгољуб - Дража Михајловиќ постхумно, со задоцнување од 57 години, ќе добие орден „Легија на честа“ со кој е одликуван од американскиот претседател Хари Труман.

Американската делегација набрзо ќе го донесе одликувањето во Белград во рамките на одблежувањето на 60-годишнината од победата над фашизмот во втората светска војна, објави денеска весникот „Блиц“.
Михајловиќ го доби орденот за спасување 500 американски пилоти за време на војната
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 18:47
Еве вака треба да се слави вистината и Антифашизмотда

Им честитам на сите одликувани,секоја им честаплауз
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 18:24

Марсовец,рехабилитацијата на Дража и неговите четници во Србија е најголемиот срам за таа држава на сите времиња.

Тоа би било исто како во моментов Французите да го прогласат Маршал Патен за херој,Норвежаните Вискунд Квинслинг за јунак а Евреите Хитлер за човек кој отворал бањи и центри за рехабилитација на луѓе во Полска во кој случајно некако "загинале" 6 милиони Евреи одморајќи се.
неколку жолти ракии.

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 18:05
ДОСТА СЕ ПОДЕЛБИТЕ НА ЛОШИ И ДОБРИ ПО ТОЛКУ ГОДИНИ:
БИДЕТЕ СИТЕ ДОБРИ - НЕ РЕВИДИРАЈТЕ ВО СВОЈА КОРИСТ, ЗАТОА ШТО УТРЕ ПАК ЌЕ СЕ ЈАВИ НЕКОЈ ,КОЈ ПАК ЌЕ САКА ДА ЈА РЕВИДИРА ИСТОРИЈАТА И СЕ ТАКА...
ВИДОВМЕ СО АНТИКВИЗАЦИЈАТА ШТО НИ СЕ СЛУЧИ (СЛУЧУВА)- СЕ ПОДЕЛИ НАРОДОТ, А ТОА ДЕНЕС НИ Е НАЈМАЛКУ ПОТРЕБНО.
САКАЈ СЕ НАРОДЕ И ИМАЈ САМО ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА;ЉУБОВТА ЌЕ ГО ИЗБРИШЕ ЗЛОТО ОД МИНАТОТО.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 17:58
Очигледно е дека губитниците во минатата војна сакаат да ја сменат исторјата да се создаде нова вистина за добрите и лошите.Војната во секој случај е лоша за сите.
Но фашистите и нивните сателити да се прогласат за добрите секако не држи.
Антифашистите во светот имаат посебен пиетет кон нив.Ме чуди како во овие времиња не им е срам на пионите на фашизмот да се јавуваат во судии на минатото.Овде кај нас истото се случува со Ванчо Михајлов и неговите пајташи и пријатели, Павелиќ, Мусолини ,Хитлер?
Дали сме паднати од Марс ( не знам јас да не сум?)
За жал и овие ревизии на минатото често се пропратени со парични побарувања?
Пак-пари,пари,пари...Господе над се валкано-пари,пари,пари....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 17:40
Четнички начин на борба

Четници повторно во борба"АНТИФАШИСТИЧКА",нормално заедно со Германците

Четничка механизација во "АНТИФАШИСТИЧКАТА БОРБА",нормално од Германско производствосреќа

Малечка забава после испрпувачките борби.Понекогаш Четниците од преголемо ангажирање се изморени и прават многу добри забави со нивните браќа Усташи и Домобрани Антифашистида

Понекогаш војводата попот Џујич,се сретнува со Италијанците и разговараат на разни теолошки теми и ширењето на мирот и љубовта во светотсреќа

Четници и Италијанци удриле фотка пред некоја многу голема,тешка и крвава заедничка "АНТИФАШИСТИЧКА ОФАНЗИВА"-Нема податоци за офанзивата бидејќи кафаната во која конзумирале ватрена вода од типот Шљивовица ја удрил метеорит и се изчезналода

На наредната слика Четниците се спремаат да скријаат на снегот заедно со Германците за да се релаксираат после жестоките "меѓусебни" борбида

неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 16:19
Ок Зекси друго не ни очекував како одговор.

Ај пак среќа

Наведи ми еден пример на борба помеѓу Четниците и Германците на територијата во Хрватска,Босна,Црна Гора и Србија после Ужичка Република,со некаков документ потврдада

Се извнинувам што го зголемив толку многу фондот,ова за цел да прочиташ подобро.намигнување
неколку жолти ракии.

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 00:12
Fiks,
Vakvi knigi so komunjarska pozadina i avtori imam mnogu poveke procitano, verovatno i od tebe.
Porano nemav moznost da ja cujam i drugata strana, bidejki komunistite dobro se trudea da ja sokrijat vistinata. No ovde vo Kanada i Amerika kade sto cetnickoto lobi e mnogu jako, da gi slusnes prikaznite sto se slucuvalo 41-45 god. od prva raka od drugata "fasistickata" strana, togas drugacie bi razmisluval.

A dali tie bile fasisti vo vojnata i za sto se borele najdobro mozat da kazat Kanadskite i Americkite vlasti, koi sto mnogu dobro se zapoznaeni koi bile cetnicite. Sto mislis deka ke im davaa celi zgradi na koristenje i site drugi benificii, kolku samo lugje se odlikuvani od Americkite vlasti, ako tie se borele od strana na fasistite.
Zar bi go odlikuvale i Draza ako nemal zaslugi vo vojnata.
Ne bi rekol deka e taka.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 02:18
Она што сега се случува во Србија и рехабилитацијата на четничкото движење на Дража Михајлович е најголемиот срам за Србија.
Не сакам да постирам слики на кои "антифашистичките" одреди на Дража колат невини луѓе.

Еве Зекси за тебе и сличните како тебе кои немаат прочитано ништо за ова и кои се уште мислат дека Четниците се "бореле" против Фашимот малку литература,за херојската борба нивна против жени,деца и старци а се тоа со кама во рака.

Dragoljub Pantić: NOĆ KAME

неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 02:04
Хахаха,типично четничко образложение.

Наведи ми една офанзива која ја спровеле четниците на чича во било Србија,Босна,Хрватска или Црна Гора.

Зекси мило смешен си.

Цел свет се труди да фашизмот и неговите слуги бидат жигосани за век и веков,само во Србија,Хрватска,Дража и Павелич се величаат како олицетворенија на антифашизмот.

Зекси погледај се што пишуваш бе,единствените против кого се борат четниците од почетокот на војната па се до нејзиниот крај се Партизаните и невиното население кои ги симпатизира нив како борци за слобода од Фашистичкиот окупатор.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 01:28
A be Fiks, so da kazam, nemam komentar, kako riba na suvo ostanav bez vozduh.

Ama samo sakam da kazam, dali dokolku pobedea cetnicite na Draza, ke bese poinakva istorijata i slikite koi gi imas postaveno.
Sigurno ke bea.

A vakvi sliki na koi se gledaat samo ednite, fala bogu po internet sega gi ima i ovie drugite, samo vo daleku pogolem broj.

Fakt e deka Draza e prviot vo Evropa koj podignal vostanie na porobeniot kontinent.
Zosto cekaa komunistite duri 3 meseci posle toa da proglasat teorisko vostanie.
Zosto na komunistite im bese primarna cel borba so cetnicite a ne so fasistite.
Zosto za Draza e raspisana paricna nagrada skoro 2 god. pred da ja raspisat istata nagrada i za Tito.
Uste mnogu zosto ovde bi mozel da ti napisam, a za koi tesko ke najdes odgovor.

Kakvi zverstva imaat napraveno komunistite za vreme na vojnata a i posle toa protiv svojot narod, cetnicite za niv bea mali deca.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.