|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 3334353637 58> |
Автор | |
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вчера за прв пат симнав од песните кои ги поставува Ведес и бев пријатно изненаден.
Еве за што се работи: Нашите естрадни "УМЕТНИЦИ" се натпреваруваат кој повеќе ќе ја уништи некоја песна. Или ќе ја направи во диско ритам, или ќе ја направи некаква си балада, така што во ниеден случај не личи на оригиналот. Се прашувам како на никој не му текнало да ја обработи некоја стара народна песна без да ја менува те. уништи!? Поздрав. |
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би сакал да слушнам и други мислења за овој феномен.
|
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и од мене нешто постаро
ФОЛКЛОРНИ БИСЕРИ ОД ПИРИНСКА МАКЕДОНИJА на разни изведувачи 01 Sonce se slega da zajde 02 Vangelija gizdavo devojche 03 Katerino mome 04 Zeni me mamo 05 Neda voda razliva 06 Mori Riso mori 07 Elenko mome Elenko 08 Ranilo mome 09 Ermelijo delijo 10 Krotko odi Nedo 11 Dujne, Dujne 12 Kostadine, mili sine 13 Mori pij junache 14 Baba mi pojde na pazar 15 Nikolino mome 16 Zavil se oblak 17 Devojche milno, ubavo http://rapidshare.com/files/378539246/Folklorni_biseri_od_Pirinska_Makedonija.rar.html Изменето од vedes - 21.Април.2010 во 21:15 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od mene samo staro...
Dobri Stavrevski - Kolekcija Dobri Stavrevski - Ajde zasvirete braka sviraci Dobri Stavrevski - Bitola, baban Bitola Dobri Stavrevski - Djurdja peri na rekata Dobri Stavrevski - Dosta odi, dosta setaj Dobri Stavrevski - Dosta vreme ergen odev Dobri Stavrevski - Fance ojde Dobri Stavrevski - Janka niz gora vrvese Dobri Stavrevski - Jordanka mi se lulase Dobri Stavrevski - Karanfilke mome Dobri Stavrevski - Kazi, kazi Donke Dobri Stavrevski - Ke igram, ke peam Dobri Stavrevski - Meraklija Dobri Stavrevski - Na pecalba trgam mamo Dobri Stavrevski - Ne odi mome kaj bregot Dobri Stavrevski - Ne stoj mome, ne stoj duso http://rapidshare.com/files/232173491/Dobri.rar Dobri Stavrevski - Oblaga se Marika Dobri Stavrevski - Odi mome Dobri Stavrevski - Oj devojce belo i crveno Dobri Stavrevski - Ona strana ogan gori Dobri Stavrevski - Pijan idam od grada Dobri Stavrevski - Podgotvi majko darovi Dobri Stavrevski - Sa nok sedam Treno Dobri Stavrevski - Si zaljubiv edno mome Dobri Stavrevski - Snosti minav pokraj vazi Dobri Stavrevski - So maki sum se rodil jas Dobri Stavrevski - Splet od makedonski pesni Dobri Stavrevski - Sum se rodil meraklija Dobri Stavrevski - Tesno mi go skroi, nano Dobri Stavrevski - Trgnala Rumena Dobri Stavrevski - Za kogo ti cuti Dano liceto http://rapidshare.com/files/232147978/Stavrevski.rar Pozdrav |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edno veke mnogu retko izdanje MAKEDONSKI PESNI na kompanijata UNISON-BULGARIA od 1993 godina.
Pejat vo duet Guna Ivanova i nejniot maz Kostadin koj umrel mlad, pa taa i sega uste pee najubavite makedonski pesni. Angelino maloj mome Da znam belo Jano Devet sum grada izsetal Ilcovice mlada nevesto Ludo mlado son zasonilo Magde Magdaleno Majka sina niz seloto tera Mori ubava Stano Ne mozam milo libe bez tebe Niz dvori se seta Oci imas Stojne Otislo e ludo mlado Rano e moma ranila Tesko mu mamo gorko mu Tri godini stanaja (site se vo mp3-format) http://rapidshare.com/files/378817406/Guna_Kostadin_Ivanovi_Makedonski_pesni.rar POZDRAV OD MENE DO SITE Изменето од vedes - 22.Април.2010 во 16:58 |
|
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekolku stari pesni od pirinska Makedonija:
Pirinski grivaci Pirinski grivaci - Ajde proviknal se Iljo Malesevski Pirinski grivaci - Ajde zapejali Pirinski grivaci - Daj mi mome Pirinski grivaci - Ermelio delio Pirinski grivaci - Ljubevme se s edna moma Pirinski grivaci - Mori da bih znalo Pirinski grivaci - Na stolce sedam Pirinski grivaci - Neveno mori Pirinski grivaci - Oi kazi mome Kalino Pirinski grivaci - Penka bolna lezi Pirinski grivaci - Pil sam vino Pirinski grivaci - Pile le Stano Pirinski grivaci - Pirin planino Pirinski grivaci - Pita le mome vasite Pirinski grivaci - Proseta se s konceto Pirinski grivaci - Ranila moma Pirinski grivaci - Sadila moma Pirinski grivaci - Samo se cudam Pirinski grivaci - Sari moma Pirinski grivaci - Sobrali se tri'eset bekara Pirinski grivaci - Stani jano Pirinski grivaci - Stani mome Pirinski grivaci - Stega se ludo Pirinski grivaci - Stiga si odil bre sinko Pirinski grivaci - Ti bese snosti za voda Pirinski grivaci - Zaljubih male tri momi Pozdrav |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve nesto bas staro - od 1983 godina, produkcija na nekogasnata bugarska kompanija za gramofonski ploci "Balkanton".
Izveduvaci se Ljuben Bozkov i negovata kerka Vesela, koja togas bila na 16 godini. Ah, kade e mojto libe Bolen mi lezhi mlad Stojan Dojdi mi, Stojanke Ja izlezi, stara majko Most mi zidat Na pat si go sretnah Ne se beli, Mare Ovchar sviri Prochula se rusa moma Snoshti dojdoh Snoshti si pominah POVELETE http://rapidshare.com/files/378944261/Bozhkovi_Makedonski_pesni.rar.html Изменето од vedes - 22.Април.2010 во 22:20 |
|
|
|
pgruja
Нов член Регистриран: 22.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rosana-Sviri mi cigane
Rosana-Edno srce imam http://rapidshare.com/files/379118818/Rosana.rar.html Имам доста македонска народна музика,во иднина ќе ја ставам на оваа страна,ова денес е проба. Изменето од pgruja - 23.Април.2010 во 10:56 |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добре дојде во темава другар.Еве мал поздрав за тебе
Country : Macedonia, Style : Gypsy Released : 2008, Label : Mister Company Size : 71.8 mb, Audio : 128 kbps Disc 1 01. Nasvali so uljum 02. A bre kako 03. Kamlorea 04. Hovavnea 05. Korkoi phirava 06. To anav na vakerav 07. Acijum korkori 08. Rakenkar phirava 09. Barvalipe na mangav 10. Nathareja mo ilo paljan 11. Ikerav tut ko ilo Disc 2 01. Kazi brezo 02. Nemoj vreme ti da gubis 03. Bolna lezam 04. Nema fajde 05. Zosto si me majko rodila 06. Porta na ljubovta 07. Site devojcinja 08. Moeto srce cuka, cuka 09. Stara majko 10. Svadba makedonska 11. Vozot pisna 12. Ljubov otrovna http://rapidshare.com/files/379111971/Esma_-_Between_Two_Lifes-Upload_by_mariovec.rar .. Се надевам дека ќе не изненадиш со нешто убаво |
|
pgruja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala za pozdravot drugar.Eve edna moja kompilacija od makedonski narodni pesni.Posto sum od Bitola normalno e da pocnam so bitolski peaci i pesni za Bitola.Ako vi se dopaga ova ke prodolzam ponatamu so vakva muzika.Zasega pozdrav do site sto ja sakaat nasata narodna muzika.
01 Violeta Tomovska - Neli ti rekov mome Donke 02 Violeta Tomovska-Oj devojce 03 Violeta Tomovska - So Bitola se gordeam 04 Violeta Tomovska-Bitola moj roden kraj 05 Calgija-Ja izlezi stara majko 06 Calgija-Tri godini bolen lezam 07 Dobri Stavrevski - Za kogo ti cuti Dano liceto 08 Dragan Vucic - Tri godini stanaa 09 Filigrani - Marika turski karanfil 10 Kiril Mancevski - Snosti te prativ na voda 11 Kirco Pop Lazarov - Nevesto licna ubava 12 Krume Spasovski - Ajde dali znaes pametis Milice 13 Pepi Baftirovski - Ergen odev 14 Petranka Kostadinova - Izlezi Nade 15 Petranka Kostadinova - Vo Strumica na ulica 16 Selimova-Zelcevski - Ne kazuvaj libe dobra nok 17 Tavce gravce - Ludo srce 18 Trajce Veselinov - Kraj Vardara sedese 19 Vidanka Georgieva - Tuginata pusta da ostane 20 Zoran Georgiev - Marije dilber Marije 21 Vidanka Georgieva - Sto si libe tolku nazaleno 22 Aco Andonov - Utre ke odam vo Bitola http://rapidshare.com/files/379255127/Makedonski_narodni_pesni.rar.html |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tanec 1978- LP 1301 - Brale se brale svatovi 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Bre gurcin Stojane ubavo 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Cerec coi 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Eleno mome 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Gore jasna mesecina 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Kiten mi kiten devere 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Ni prela gora ni tkala 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Ogrejala mesecina 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Ori Ance belo i crveno 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Pembe oro 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Sevdalino maloj mome 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Vodarki oro 08,05,1974.mp3 Tanec 1978- LP 1301 - Zasviril Stojan 08,05,1974.mp3 http://rapidshare.com/files/380492832/tanec-Upload_by_mariovec.rar Поздрав до екипата |
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neli Petkova - Ah, kade e mojto libe
|
|
pgruja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve nesto sto ne sretnav na forumite kade sto mariovec i ljupcebg redovno se prisutni:
Blaga Petreska - Najgolemi hitovi 01.Cuvaj me 02.Den dva 03.Imash pravo da si odish 04.Ljubi me, ljubi. 05.Mala ke ti e shar planina 06.Ne me teraj dusho 07.Peam da ne zaplacham 08.Pesnata moze se 09.Sakam da ti prostam 10.Sirache 11.Sto da taksam na gospoda. 12.Sveni mi sveni nevene 13.Tazna pesna 14.Ti me predade 15.Zaigraj srce 16.Zoro zorice. 17.Sto mi vredi http://rapidshare.com/files/380690848/Blaga_Petreska_by_pgruja.rar.html Mi nedostigaat slednite pesni pa koj gi ima neka gi stavi na ovoj forum.Pozdrav Ke Pijam,ke Lumpuvam -Goce Arnaudov Ako Zgresam -Pepi Baftirovski Angela -Zoran Vanev Bekrija Ljubovdzija -Marjan Kocev Boso mome -Kostadinka Palazova Da li pamtis milo libe-Kostadinka Palazova Davaj me mila mamo Dilalaj-Bioritam Dimitrice Rusokoso Devojce-Pepi Baftirovski Dojdi Leno Na Pernice Belo-Dragan Mijalkovski Ergenl'k e mamo pasal'k -Violeta Miteva i Ivan Uzunov Lence bre duso, Lence bre srce Meani, pusti meani -Violeta Tomovska i Kiril Mancevski Mi tovaril kales Donco - V.Tomovska i K.Mancevski Mojata Serenada -Goce Nikolovski Molci srce molci -Momo Nikolovski Momonska solza -Marijana Mi{eva Ne Kani Me-Mile Kuzmanovski Ne Mozam Da Te Zaboravam -Blagica Pavlovska Oj, Vardare makedonski -Violeta Tomovska Pasa,pasa -Bioritam Ljubov golema -Violeta Tomovska i Naum Petreski Ljubov moja ranliva -Misko Krstevski Snosti Kate pak te vidov-Goko Doncev Stariot dzumbuslija -Ana Bekuta Sultana -Bioritam Tam deka ima visoki cardaci -Kostadinka Palazova Tesno mi go skroi, nano -Dobri Stavrevski Todoro libe Todoro -Anka Gieva Vrni se, vrni, libe Marice-Kostadinka Palazova Za mnogu godini makedonci -Violeta Tomovska Zapri dozdu-Neli ti rekov Zemjo makedonska -Goce Arnaudov |
|
Внеси реплика | страница <1 3334353637 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |