|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 7891011 98> |
Автор | |
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:17 |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Бог е поголем од нашето срце и знае се'.
1 Joван 3:20 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
9 Ти ја посетуваш земјата и Ти ја напојуваш, ја збогатуваш неа многу. Божјата река се наполни со вода, Ти им обезбедуваш жито на луѓето. Вака ја подготви земјата: 10 и ги напојуваш браздите, и ги израмнуваш грутките; ја размекнуваш со дожд, и ги благословуваш посевите. 11 Ти ја овенча годината со Својата благост, плодност никнува зад Твоите стапалки. 12 Пустинските пасишта капат од изобилство, ридовите се препашуваат со радост. 13 Ливадите се китат со стада, долините се покриваат со жито; насекаде радосни воскликнувања, песна. ( Psalm 65:9-13) |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Jas sum Svetlinata na svetot! Sekoj sto ke bide Moj sledbenik ke ja ima zivotodavnata Svetlina i nikogas nema da talka vo temninata!"
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ефесјаните 5:25-27
Христос ја засака Црквата и се предаде Себе за неа, за да ја освети, очистувајќи ја со водна бања преку словото; та да ја претстави пред Себе како славна Црква, која нема осквернување, или порок, или нешто слично, туку да биде света и непорочна. |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Добриот човек од доброто сокровиште донесува добри нешта; а злиот човек од злото сокровиште донесува зли нешта. И ви велам, дека за секој празен збор, што ќе го изговорат луѓето, ќе одговараат на судниот ден; зашто по твоите зборови ќе бидеш оправдан, и по твоите зборови ќе бидеш осуден." ( Matej 12:35-37) |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
15 Вистина ви велам, кој не го прима Божјото Царство како
мало дете, нема да влезе во него.”
Ев.Марко 10:15 |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А во последниот, големиот ден на празникот Исус застана и извика, велејќи: „Ако е некој жеден, нека дојде при Мене и нека пие. Кој верува во Мене - како што е кажано во Писмото - „од неговата внатрешност ќе потечат реки на жива вода.” ( Jovan 7:37,38) |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Јас Сум Патот; Никој не доаѓа при Таткото освен преку мене."
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... А кога ќе почне тоа да станува, исправете се и подигнете ги главите свои, зашто се приближува вашето избавување! Лука 21:28
„Погледнете ја смоквата и сите дрвја; кога ќе видите дека потеруваат, сами знаете дека летото е веќе близу. |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Ќе ја запознаете вистината, и вистината ќе ве
ослободи“ (Јован 8:32
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... таа ризница ја носиме во глинени садови, та преизобилната сила да биде од Бога, а не од нас.
Од секаде сме угнетувани, но не сме потиштени; во недоумица сме, но не губиме надеж; не гонат, но не сме напуштени; не кутнуваат, но ние не пропаѓаме. 2 Коринт. 4:7 + ... Изменето од spiros - 13.Мај.2010 во 12:57 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |