|
На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија |
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 133> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што изјавил Петрески, јас од преводот ништо не разбрав?
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=45379
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако овој недоделканиот градоначалник сам си го бараше, несолена првоаприлската шега од Фокус.
Подобро да не коментирам |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ми е жал за некои Бугари. И на денот на шегата се оптеретуваат за Македонија да изнајдат шеги. Немаат ли свои семејства, пријатели или единствена опсесија им е Македонија и некои градови во неа?
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaaa tuka bilo so Petreski...
Slucajno na yahoo procitav deka Petreski nema smisla za prvoaprilska sega... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aman bre lugje, zarem i po 100 godini so nerascisteni dilemi Koj na kogo pripagja? zarem so zabrani ke se postigne neshto? Ni EU ne gi menuva navikite od tursko vreme
Македонска делегација спречена да влезе во Бугарија |
|
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сметаш ВМРО БНД и ОМО Илинден ако са заедно на едно место нема да се изпотепат. По убаво дека не са ги пуштили. И утре е ден!
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нека, нека...се пак убу е на некого да си му опсесиа...
ако и да не верувам...така во околината ми...нема некако опсесирани...кога почнам да говорам за Македониjа, оти на мене искрено ми е опсесиа...ме прекидат...често ми се случува.
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој што си сее..тоа (наскоро) и си жнее.
Затоа јас ќе коментирам...со нагласка дека САМИОТ СИ ГО БАРАЛ...и добил:
Охрид ќе биде под контрола на Софија, објави денес бугарската агенција Фокус, повикувајќи се на информации од македонскиот дневен весник Вечер. Иако во Вечер нема таков текст, Македонците беа збунети од наводната изјава на охридскиот градоначалник, Александар Петрески, дека Охрид административно ќе биде управуван и контролиран од страна на Софија, откако не нашол заеднички јазик со македонските власти.
-Откако побарав помош од Бугарија за зголеменото ниво на езерото, наместо поддршка и разбирање од власта во Скопје, добив обвинувања. Затоа подобро е административно да не управува и контролира Скопје, наводно изјавил Петрески за бугарски Фокус. По ваквата вест Петрески се вознемири. Ги повика новинарите за да ја демантира изјавата која беше пренесена во бугарски Фокус. Тој дури и се јавил во агенцијата од каде му било кажано дека се работи за првоаприлска шега. Тој им рекол дека се кренала паника во Македонија по објавувањето на ваквата вест. Петрески, како што тврди бугарски Фокус, им рекол дека сите му се јавувале, а партиите почнале да закажуваат прес-конференции на таа тема. Побарал што побрзо да се објави дека е шега. Агенцијата му се извини на Петрески, посочувајќи дека му создале главоболка. Им се извини и на македонските политички партии и на новинарите за, како што пишуваат, создаденото неспокојство. Но на крај додаваат дека во никаков случај не се откажуваат од тоа дека Охрид како град заслужува поголемо внимание од она кое го добива од македонските власти. |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tоа многу говори за неспособноста на Бугарија да ја гарантира безбедноста на својата територија. И да, секако, тоа само кога станува збор за Македонците, за другите не смеете, тоа и самите го знаете, Грците кога ќе дојдат во Сандански, до земја се виткате за да купат нешто, иако знаете дека отворено ви се смејат и ве викаат така како што ве викаат, а и дека вашите работници во Грција ги третираат како да не се луѓе. Пак ќе кажам, не сте вие виновни, ние сме, што нашиот народ не е како грчкиот, тогаш, друга песна ќе пеете, како што ја пеете кога се во прашање бугарските работници во Грција... |
|
tanas_1902
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E па не е ли по убаво наште да са неспособни отколко вашите да ги натепат!????
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама затоа се многу "способни" кога треба да се мешаат во судскиот систем на други држави, кога треба да бараат заштита од македонската полиција кога ќе доаѓаат да полагаат цвеќиња во Македонија, па и кога треба да креваат споменици и да плачат кога истите ќе завршат во Вардар! Треба да почнеме и ние овде да работиме како оние на Промахон, тогаш друга песна ќе се пее. |
|
tanas_1902
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тиа нашите от де ли са разбрали коj да спрат на границата???
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tanas, серизоно прашуваш или мајтап си тераш? Ајде прочитај овде, многу работи чинам, бргу ќе ти се разјаснат. |
|
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |