IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Колку пријателите ви се навистина пријатели
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку пријателите ви се навистина пријатели

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
Автор
Порака
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 00:28
Ниедно мое пријателство не е такво какво што сум мислела дека е... за жал, моите другарки не се разликуваат во ништо од поголем дел од луѓето, мислат само за себе, глумат, те користат... но, барем едно научив... не се ниту единствени другарки што ќе ги имам во животов
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 22:41
ovde samo edna rabota me spasuva,
jas gi baram lugjeto, "prijatelite",
tie sto ke me najdat , begam od niv...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 23:31
Што знам, во последно време видов и дека тие што сум мислела дека ми се пријатели ме разочараа на чисто, но...идемо даље.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 11:01
најтешко е сам себе си да си пријател...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 11:10
Tesko e deka veke ostanaa vistinski prijateli, i da gi ima sigurno se mnogu malku za toa tie dobrite treba da se cuvaat....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 20:31
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Што знам, во последно време видов и дека тие што сум мислела дека ми се пријатели ме разочараа на чисто, но...идемо даље.

nema sansi prijatel da te razocara,
ama ima sansi samata da si se prejdes
Кон врв
alexa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 261
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 22:13
Единствента вистинска пријателка што никогаш во животот не ме разочара неодамна почина.Моногу ми недостига.
Другите се само пријатели колку за друштво.Не сум сигурна во нивната лојалност, но ги прифаќам такви какви што се.
Но нема веќе личност на која можам целосно да и се доверам и да бидам сигурна дека ќе бидам сфатена.
Осамена сум без вистински пријател.
Najveci covek uvek ostaje dete
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2009 во 01:16
Многу е жалосно да се слушне изјава како горната.

Фала Му на Бога јас имам пријатели и пријателки вистински....Има луѓе за кои сум сигурна дека нема да ме разочараат никогаш (намерно)....Е сега, никој не е безгрешен...сите правиме грешки....важно е да се толерираме и да си простуваме.....и да сме свесни дека и ние самите не сме секогаш најсовршени пријатели.
МИР со сите
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2009 во 21:39
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Ниедно мое пријателство не е такво какво што сум мислела дека е... за жал, моите другарки не се разликуваат во ништо од поголем дел од луѓето, мислат само за себе, глумат, те користат... но, барем едно научив... не се ниту единствени другарки што ќе ги имам во животов

Се прнаоѓам во овој твој пост..и јас се разочарав од луѓето за кои мислев дека никогаш намерно нема да ме разочараат..но као што викаш не се единствените другарки кои ке ги имам во животот..потполно се согласувам со тебе
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 11:24
Еве една интересна  приказна во врска со пријателството ...

Еден ден глувчето ги видело фармерот и неговата жена како отвораат некој пакет. Се запрашало за каква храна овој пат станува збор. Но, кога......открил дека станува збор за стапица за глувци, го фатило страв.Трчало низ дворот на фармата и ги предупредувало останатите викајќи:
Во куќата има стапица!“.Кокошката ја подигнала главата и му одговорила:
Господине глушец, тоа е сериозен проблем за тебе, но нема никакви последица за мене. Јас не морам да се грижам за тоа.

Глушецот се свртел кон прасето и викнал: “Во куќата има стапица! Во куќата има стапица!“.Прасето сочувствувало, но му одговорило...

“Многу ми е жал господине глушец, но јас не можам ништо да направам освен да се молам за тебе. Биди сигурен дека си во моите молитви.

На крај глушецот се свртел кон кравата и викнал: “Во куќата има стапица! Во куќата има стапица!“ Кравата одговорила: “Ох, господине глушец, жал ми е за тебе, но од мене нема да фали парче кожа.

Така, глувчето се вратило одбиено со крената глава во куќата за сам да се соочи со стапицата на фармерот.

Таа ноќ се чул чуден звук во куќата – како звук кога стапицата ќе го фати својот плен. Жената на фармерот побрзала да види што се фатило. Во темницата не забележала дека стапицата фатила отровна змија за опашот. Змијата ја гризнала. Фармерот брзо ја одвел жена си во болница и дома се вратила со температура.

Температурата најчесто се лечи со пилешка супа, па фармерот ја заклал кокошката.

Болеста на жена му продолжила, па во посета дошле пријателите и соседите. За да ги нахрани, фармерот го заклал прасето.

Жената на фармерот за жал не оздравела и умрела. На нејзиниот погреб дошле многу луѓе па фармерот морал да ја заколе и кравата за да се осигура дека ќе има доволно месо за сите.

Глувчето тажно го гледало сето ова низ својата пукнатина во ѕидот.

....Затоа..... кога ќе слушнеш дека некој се соочува со проблем за кој сметаш дека не те засега.... сети се – кога еден од нас е загрозен... сите сме во опасност.....

Сите сме заедно во патувањето наречено живот. Мораме да внимаваме едни на други и понекогаш да направиме додатен труд за да охрабриме некој од нас.

Една од најдобрите работи на овој свет е пријателството......

Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 12:22
sto znam kako da definiramзбунетост
ako si mu vistinski prijatel i toj ,normalno ke ti bide vistinski prijatel...среќа
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 17:58
а бе викаат...
за едно дупе...
пријателство не се расипува...
ја затоа си сакам женски пријателчиња...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 18:47
Prijatelstvata koi se pridobivaat so pari , lichna korist ili bilo koj drug interes osven golemninata i plemenitosta na duhot SE KUPUVAAT i na niv ne mozesh da rachunash vo sluchaj na potreba .  
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2010 во 20:37
Пријател може да ми биде само оној кој не ме знае доволно.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.