|
Ароганција |
Внеси реплика | страница 123 15> |
Автор | |
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Април.2010 во 15:07 |
Што е ароганцијата според вас?
Што ги тера луѓето да бидат арогантни? Дали имаат некаква корист од тоа или? Како се справувате со арогантни луѓе? Каков е вашиот однос спрема нив? Темава ја отворив инспириран од сестра ми . Таа е, ко што би рекле старите "ни води го, ни терај го". Обожава кога таа мисли дека е во право, да доминира во разговорот на кој таа е иницијатор. Обожава на секој да му покаже каде му е местото, иако многу пати прави грешки во проценките на тие ситуации. А, голема желба си има да критикува, безброј пати го прави тоа, дневно безброј пати. Сите тие работи се ок, можам да ги разберам. Има свое мислење, став за некоја работа и мисли дека јас грешам, сака да ми даде до знаење дека грешам. Најчесто тоа не го кажува како добронамерен совет, туку како критика. Уствари, секогаш е како критика. Она што не можам да го разберам е, кога јас или останатите и укажуваме на нејзини грешки, таа не ги прифаќа, дури не сака да слуша што имаат другите да и кажат. Најчесто само ќе се изнавика на тој што сака да отвори таков разговор со неа (таква е само со оние кои се на нејзина возраст, не и со постарите). Покажува екстремно голема ароганција кога сакам да и кажам дека греши и не знам како понатака би разговарал за нешто слично. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EGO.
Arogancijata e negova manifestacija, taa e negova hrana. Egoto se zasiluva i se chuvstvuva posigurno i pozadovolno koga na drugite kje im "pokazhi" deka tie ne se podobri od nego. Svesta nikogash ne e arogantna. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Ароганција-комбинација од емоции широко поврзани со егото и некои воставени идеали кои мораат да се исполната за да ‘работи машината‘. -Емоциите , одреден комплекс на несигурнсот кој луѓето го засенуваат и тргаат од ‘дневната светлост‘ со цел да се ‘заштитат‘...(има уште милиЈон причини). -Зависи од околината , и зависи што подразбираш под ‘Нив‘. Дали мислиш на вкупната личност(битие) , или само на егото.Ако е второто , тогаш Да. -Зависи од самите луѓе. Ако се имплозивно арогантни , т.е. избувнуваат поретко , најчесто бидејќи некој им стапнал на ахиловата пета , тогаш им кажувам да се смират , им носам чаша вода итн. -Ако се онака арогантни заради некој внатрешен комплекс , ги бодам во комплексот , се дур не им пукне , и разберат дека не им е од корист да се однесуваат така. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ароганција.... можеби е тоа некоја мешавина од
самопочит и гордост...тврдоглавост... или е желба за доминација..
Претпоставувам дека во секој од нас ...постои одредена доза на ароганција..
Јас сум си мислела за мене дека не сум арогантна...но ете
слушнав дека сум била ..по малку арогантна....
Можеби и сум..ама се трудам ... со мојата ... мала арогантност...
да не ги повредам или навредам луѓето околу мене....
...Е сега ...прашање е дали и колку успевам во тоа......
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Glupost na sitnite dusi bez ni najmalku verba vo sebe
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
почесто (бар кај личностите во мојот круг)ароганцијата е прикривање на комплекси...иако, сите носиме по малку ароганција во себе..или барем изгледаме така во дадени моменти.
не ги сакам арогантните типови...нивната огромна желба за докажување дека тие се над сите останати ми смета,ме иритира...воедно ми делува и по малку глупаво... Изменето од Andjelina - 06.Мај.2010 во 14:26 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Mramoren
Сениор drtiot Регистриран: 26.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum aroganten i iskompleksiran....
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сите чувства ги „оставам на раат“ во мене, па дури и оние кои ме прават арогантна. мада, не остануваат многу многу
|
|
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ароганцијата е перспективата од која го гледаат светот лузерите |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве како изгледа пост на арогантен човек. Многу лесно наоѓа зборови кога треба некого да навреди. |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Умисленоста ги прави луѓето арогантни. Некои ја користат и како одбранбен механизам.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Умисленост = Егоистичност ??? Ват из...Умисленост? |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
веројатно мисли на состојба пред „исклучување“, т.е. пре-медитација. кога си во состојба да си „сам со мислите“ и немаш потреба од никого.
ако е така, јас мислам дека ја разбирам Гвен, ако сум грешка, нека каже подобро |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku e smesno koga nekoj komentira na ovaa tema, namesto da molci
Da ti se zgadi od samobendisanost. Pazi molim te, si zema za pravo majmunot da kazuva dali necij post e pravilno izrazen, a so nisto ne dokazal deka ima nesto vo glavata sem nepovrzani bladanja ko nekoj so visoka temperatura i on toa go tretira ko da ima inteligencija. . Alo ! Toa e visoka temperatura, ne e inteligencija. Za mnogumina koi mislev deka se virtuelno filozofski nastroeni, ispadna deka se samo obicni manijaci . |
|
Внеси реплика | страница 123 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |