|
OШO |
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozhesh da navedesh citati od Osho kade sto toj promovira utepuvanje na hendikepirani lugje? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros ?
Mene osho ne mi e ucitel-jas nemam uciteli-ne priznavam nikakov avtoritet...Mozda gubam vreme citajci gi Osho i slicni na nego...Mozda toa e samo razgovor nekakov... I kaj Osho ima mnoogu greski-go smetam i za nvroticen duri! |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za HENDIKEPIRANI neka se grizi drzava-ne sum jas kriv sto se hendikepirani!
Ako mu smetale hendikepirani na Osho-negov problem! |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал, точно во која негова проповед и книга го има тоа учено - дека хендикепираните да се “успијат“ не е нешто грешно - неможам да кажам, но информацијата мие од една сериозна емисија кадешто водителката ги праша ошовите јанасини дали знаат за тој факт. Еве еден линк: http://hugostamm-admin.kaywa.com/200608 кој таквото учење го оквалификува како фашистоидно. Што мислите вие (?): Дали вистинските СВЕТИИ имаат ваков став кон хендикепираните? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger ?
Ovoj Osho tvrdi da Asokina Budisticka Devetorka stoi zad Hitler-Pa ne sme valjda popametni od nego! Hendikepirani luge se i tie sto pijat alkohol i kontraceptivni piluli i mazi koi neplanirano zabremenuvat zeni, koi posle abortiraat! Vistinski hendikep e toj vo umot...Bruce lee ne gledal dobro bez naocari, imal edna noga pokratka, bil paraliziran-i ete vo sto se pretvori ponatamu! Pojma nemam kade govorel Osho protiv hendikepirani-koga ke najdam takvo nesto ke go napiseme! |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam mnogu za OSHO i ne sakam da komentiram za nesto sto ne znam, ovde sto procitav i na Wikipedia toa go znam. Ako ima takov stav kon hendikepiranite, se razbira deka ne e dobro toa. |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ma osho ne e prosvetlen nit svetija-so negovi sledbenici vo mnogu nesta ne mozam da se razberam...Sve se vegetarijanci, kao i samiot Osho!
I Hitler bil vegetarijanec! Nacisticki simbol e swastikata-budisticki simbol! istiot simbol go ima i vo nekoi manastiri vo Mk. |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Xендикепираните PRAVAT хендикепирани!
Vo ludive ne im e dozvoleno da pravat deca-i koe e merilo za ludilo? Kkako moze da se ragaat hendikepirani?Koj gi pravi? Ne gi pravi Osho! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako sakash da doznaesh sto propoveda nekoj chovek, togash zemi i chitaj gi NEGOVITE propovedi namesto nekoi tugji interpretacii. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prvo prochitaj go Osho, potoa citiraj gi negovite zborovi vo soodvetniot kontekst, a potoa postavuvaj vakvi prashanja. Pretpostavkite se mnogu losha rabota. |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pochnuvash da pravish turli tava. |
||
|
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дајте накратко кажете за овие, не можам да читам толкави текстови.
Јака реклама нема што. Ако сакате да бидете како Хитлер, повелете кај нас.
Ама немал никаков проблем да пржи евреи. Изменето од Rita.MD - 12.Април.2010 во 11:06 |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, во ниеден случај несакам да изјавам дека јас сум ги прочитал сите негови проповеди и толкувања. Далеку од тоа! Но, по се' изгледа дека и многу негови обожаватели не го сториле тоа, а според она што некој им го сервирал да го читаат го сметаат за тоа што го сметаат. Мене лично се' поголемата појава на “учители“ кои себеси се израмнуваат со Исус - посебно од првата глобална војна па навака - веќе воопшто не ме изненадува туку само што ја потврдува вистинитоста на Евангелиските Списи, кои од одредени кругови се (повеќе или помалку јавно) мразени и презирани од дното на душата! п.с. Кај ошо (но и другите “духовни учители“) се' ми се допаѓа што е ЛОГОСАНАЛОГОС! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najlesno se govori za raboti koi ne se poznavaat...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |