|
Желба за болка? |
Внеси реплика | страница <1 34567 26> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo svetot na nadvoresni drazbi postoi mistifikacija na "bolkata" kako sovrsenstvo.Prinesuvanje na zrtvi kon bogovite....vosklik na tolpata vo zanes na samiot cin(sostojba na trans bez soznanie).Bilo toa ili ne bilo,vo nasite glavi se sozdava deluzija na celoto nase bitisuvanje...tuka pocnuva i nasata bitka so nea.
I koga ke pomislime na nea,nasiot mozok sozdava odbramben mehanizam sozdaden od rastot i odgleduvanjeto.Moralnite standardi ne ni dozvoluvaat da gledame na "bolkata"kako pat do prosvetluvanjeto. Kade bi bile nie da ne e "bolkata"? Zarem ima drug pat...? O da...lesni zborovi od tipot:ne mora da ja imame ako znaeme da ja izbegneme,bidi dobra i nema da imas bolka...bla bla bla ...a koga ke dojdeme vo sustinski dopir so realnosta...se se sveduva na nea... Изменето од Joshua_Tree - 09.Април.2010 во 19:17 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga kje svatis koja e vistinska pricina na naseto postoenje
tuka na ova planeta, kje ti tekne i za dvizeckata sila za naseto postoenje Изменето од anakin - 09.Април.2010 во 19:21 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ke si igrame mizi tatara....
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde
covekot ( i ti i jas ) ima tuka na ova planeta samo edna vistinska cel i toa e da ja prodolzi vrstata.... ako uspee--- negovata zadaca e zavrsena..... ako veronautikata ja iskucime kje dojdeme do zaklucok deka covekot tuka na ova planeta se najde slucajno kako i site zivi sustestva koi se tuka slucajno no za razlika od drugite nie imame sposobnost da se zabavuvame vo megjuvreme dodeka ne ja prodolzuvame vrstata Изменето од anakin - 09.Април.2010 во 19:33 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mmmmmmmmmm...PURE NATURE....
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ete
som imame samo taa cel... se sveduva na samo edno BORBA ZA OPSTANOK prema prirodata no postepeno se pojavi i BORBA za osptanok vo svoeto pleme i opstestvo... na kraj borba za opstanok za pokvalitetno prebivanje dodeka sme tuka hahahahahah... lele prosto e ko grafce i netreba nit FROM da go citame Изменето од anakin - 09.Април.2010 во 19:37 |
|
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako de...malkucka...
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ete se pravime so taa cel
pa ne bas se drugoto go pravime za ZABAVA oti navistina e dosadno samo da ja prodolzuvas vrstata |
|
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i kade zastanavme?
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zastanavme na pocetoknecij kraj e na drugiot pocetokeden napusta mesto drugi doagjaatedno mesto dvajca se borat za negoprenaselenostmnogu bre toa ja prodolzuvame vrstata se polni planetata?????nekoi delovi na planetata ne ja ispolnuvaat zadacatasakaat povekje da se zabavuvaat nego da se kotattaka da kinezi i indijci ja prezemaa taa zadaca ko prioritetnemat vreme za zabava breili pak nemaat nokje struja koj da go znae upm? Изменето од Messenger - 09.Април.2010 во 20:28 |
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи, желбата за сех и желбата за забава се всушност две верзии на нашата несвесна желба за болка ? ?
шифра: ЈМПП (Једна Мала Пегава Плава) |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
или потсвесна ? |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ете ти како се го решивме
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |