|
Дали свирите некој инструмент? |
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Автор | ||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има ли музичари на Форумов?
Еве јас како домаќин на темава ќе ја пишам мојата музичка страна. -Свирам класична гитара 2 ипол/3 години.Моментално свирам класика и џез.(најчесто Бах и Скот Џоплин) -Учам во државното музичко училиште ‘Илија Никловски-Луј‘ , 3 година сум во нижото образование кадешто паралелно учам Солфеж и Теорија На Музика. -Сакам да почнам да изучувам пијано и флејта-или по можност некој друг дувачки инструмент. И , имам претензии кон купување на електрична гитара за неколку месеци. Вие? Пишете ја вашата музичка позадина , школувањето , искуството . Најважно , давајте совети |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas napisav sonata za oktet
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Купив акустична гитара пред десет месеци, мерак ми беше да научам да свирам, ама ништо не бидна од тоа, ене ја фаќа прашина.
Знам само како се жиците подредени срамота E--------- A--------- D--------- G--------- B--------- E--------- |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од следната година ќе се запишам на гитара...
Мислам, дај Боже. Иначе... солфеж и остало... тоа најчесто. Али нишо сериозно.. Со наставничката... и то... |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E6--6-------
A--------5- D--4------- G-------3-- B--2------- E1---1------ SVIRAM ELEKTRICNA GITARA I SUM NAJBOLJI...DAJ BE NAPRAVI POLINJA AKO MOZES...DA NAPISEME SOLAZI NEKOI...VERTIKALNI LINII, PRAVI DA NACRTAS... Lithium ? mOZES? iNACE OBOZAVAM pANOVA FRULA!!! |
||
Simon Templar
Нов член Регистриран: 09.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pet godini akusticna gitara bez soodvetno obrazovanie osven so posetuvav casovi kaj eden muzicar edna godina
Изменето од Simon Templar - 09.Април.2010 во 04:11 |
||
Are you talkin' to me
|
||
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Појма немам што бараш од мене |
||
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас поседувам Панова Фрула(Флејта)...малце ја скршив али важно научив да свирам неколку ствари =)... Лесна е за свирење , но кога треба да се премине во повисок регистар треба да се смени начинот на дување. |
||
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дај да видиме(слушнеме)... |
||
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E--------------------------------------------------------
A-------------------------------------------------------- D-------------------------------------------------------- G-------------------------------------------------------- B-------------------------------------------------------- E------I------I------------------------------------------ VERTIKALNI LINII-DA OZNACI POLINJA NA GITARA... ZA DA PISEME SOLO DELCINA... Izgleda ne si videl gitara... |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
HEY Џо ?
kolku cini edna panova frula ama dobra da e! |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А колку чини една акустична гитара?
Од поефтините. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1500 denari |
||
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе се зезнеш ако зимаш акустика од 1500 денари... Ја ти препорачувам еден Oscar-Schmidt од Артист Системс или од Мими , или Вошбурн од Guitar House кој ќе те кошта околу 150 евра. Зависи од дрвото , моделот и сето тоа... |
||
||
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |