IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за солени јадења
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за солени јадења

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 30>
Автор
Порака
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 21:35
Стојадине бре,ти успеа ли на тебе рецептов?газење%20од%20смеење
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 21:43
Originally posted by renatax renatax напиша:

А не може мантиите да се направат од готови кори?црвенеење


Се може, ама тогаш нема да бидат binbir gece туку мантии со готови кори, а тоа не е истонамигнување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 21:46
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by renatax renatax напиша:

А не може мантиите да се направат од готови кори?црвенеење


Се може, ама тогаш нема да бидат binbir gece туку мантии со готови кори, а тоа не е истонамигнување
 
Фала Мариа,најдобро јас да го препишам рецептов и да најдам жртва која ќе го замеси тестото,за да се долови вкусот на оригиналот.да
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 22:05
Радо би те поканила кога ќе го правам следниот пат, а може да дојде и Столе Лордголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 22:09
 Е сега ке се потрудам да ги направам. Ми матеше ум она мали парчињазбунетост. Сега човечки видов колку се малиголема%20насмевка
Фала Маријаголемо%20гушкање
Јас сега ги дојадов тортиљите. Ги најдов на еден хрватски блог. Многу лесни, а вкусни.
мерка е филџан- сооднос 1 со 1 -пченкарно и бело пченично (2 тортиљи барем мене за мерката за тавчето). 2 со за 4... и така секој по своја мерка, малку сол и млака вода за да се замеси не многу меко тесто. Потоа се дели  на парчиња и се сука тенка кора големина на тавчето во кое ке ги пржите. Се пржат во тавче во кое може да се стави малку зејтин или путер - за пржено да имаат по себе кафеави  ’’флеки’’голема%20насмевка (исто ко палачинките) Се филуваат со фил по сопствен избор. Јас им ставив троа шунка, зелена салата, кромитче, павлака, малку мајонез и букова сол- немам чили- се потроши и поклопува на два дела (може и како ролатче).


Изменето од mamamd - 08.Април.2010 во 22:18
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 22:15
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Радо би те поканила кога ќе го правам следниот пат, а може да дојде и Столе Лордголемо%20гушкање
 
Уфф....вака-така  изгледа ќе си пробам јас мантии од нашиот форумски мајсторголема%20насмевкаголемо%20гушкање
Благодарам Мариа!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 22:31
големо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2010 во 01:30
Верувам дека биле преубави,една другарка што ми многу пребирлива за јадење ги обожава.............и тоа зготвено од Босанки ги сака,едвај чека кога е на работа па да и донесат
Затоа знам дека сигурно се убави и овие на М.М
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Stojadin Lord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2008
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojadin Lord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2010 во 19:44
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Радо би те поканила кога ќе го правам следниот пат, а може да дојде и Столе Лордголемо%20гушкање



J'l ovo za mene? Hvala ljepojko, polje mi je draze.
u mojoj kozi najbolje disem....
Кон врв
Stojadin Lord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2008
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojadin Lord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2010 во 19:48
Originally posted by mamamd mamamd напиша:


 Е сега ке се потрудам да ги направам. Ми матеше ум она мали парчињазбунетост. Сега човечки видов колку се малиголема%20насмевкаФала Маријаголемо%20гушкањеЈас сега ги дојадов тортиљите. Ги најдов на еден хрватски блог. Многу лесни, а вкусни.мерка е филџан- сооднос 1 со 1 -пченкарно и бело пченично (2 тортиљи барем мене за мерката за тавчето). 2 со за 4... и така секој по своја мерка, малку сол и млака вода за да се замеси не многу меко тесто. Потоа се дели  на парчиња и се сука тенка кора големина на тавчето во кое ке ги пржите. Се пржат во тавче во кое може да се стави малку зејтин или путер - за пржено да имаат по себе кафеави  ’’флеки’’голема%20насмевка (исто ко палачинките) Се филуваат со фил по сопствен избор. Јас им ставив троа шунка, зелена салата, кромитче, павлака, малку мајонез и букова сол- немам чили- се потроши и поклопува на два дела (може и како ролатче).


S's fleke ne smeje da bude, nije tij to dobro uprzeno. Il da budu zute ka dukate il kafijave ko moju oranicu. S's fleke mogu da budu samo sarene krave. Vj ti nece da bude dobr recept
u mojoj kozi najbolje disem....
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 15:35

Фишеци полнети со крем од павлака и рен

Фишеци%20полнети%20со%20крем%20од%20павлака%20и%20рен
 
  • 250 грама Сланина
  • 1 лажица Рен
  • 1 лажица Лимонов сок
  • 250 грама Кисела павлака
  • малку   Сол 

Подготвување:

Измијте го ренот, потоа излупете го.

Посолете ја ладната павлака и добро изматете ја со рачен миксер.

Додадете го ренот и прелијте го со лимоновиот сок. 

Тенко исечената сланина завиткајте ја во вид на фишеци и полнете ја со кремот.


Изменето од емил - 12.Април.2010 во 15:35
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 22:10
Потребни состојки:

- кашкавал

- салама

- мајонез

1. Се сечка саламата на обични парчиња. голема%20насмевка

2. Се убутува внатре кашкавал, се замотува и се става една чечкалка колку да ја држи саламата. голема%20насмевка

3. Ја бапнуваме во микробранова. голема%20насмевка

4. Од две до три минути, док кашкавалот не се растопи... трепкање

5. Се вади. плазење

6. Се става малку мајонез одозгора!

Оуууу јеее...

Тешко е за готвење, мајке ми.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 21:13

Пржено Свинско Месо со Праз

500 гр. свинско месо
3-4 страка праз
3-4 суви пиперки
црн пипер
црвен пипер

Исечете на парчиња 500 гр. свинскo месo без коски, измијте го и ставете тo вo сад да се пржи на масло. Кога ќе се вцрви месото додајте 3-4 страка праз, исечени на покрупни парчиња. Сувите пиперки исечете ги на парчиња и додајте ги кога ќе омекне празот, пропржете ги заеднo сo месото и празот и посипете ги сo црвен и црн пипер. Се сервира со варен ориз, макарони, пире oд компири или салата.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 04:08

Галичко Мезе

600 гр. свински бифтек
1 јагнешка или свинска кошулка
120 гр. галичко овчо сирење
1 сува црвена пиперка
100 гр. домати
100 гр. кромид
40 гр. шунка
100 гp. масло
30 гр. путер
200 гр. компири
100 гр. моркови
50 гр. печурки
магдонос
црн пипер
буковец

Месото исечкајте го на 8 парчиња, посолете тo и истoлчете тo, а потоа испржете го на масло. Кога месото ќе се ислржи, извадете го и редете го вo земјана тава: Над секое ларче ставете шункова салама, претхoдно пролржена на масло, а врз саламата рендано галичко сирење, а врз сето тоа ставете буковец и најодозгора украсете ги со магдонос. Така украсеното јадење прекријте го со јатнешката кошулка и ставете го во рерна да се пече 10-15 минути. Се сервира со вариво кое се прави вака: Се чистат комлирите и исечкајте ги на покрупни парчиња, па потoа варете ги во солена вода. Исто така варете ги и морковите. Откако ќе се сварат пропржете ти на масло, додајте гo путерот и печурките. Зачинете по вкус и служете со приготвеното месо. Украсете гo јадењето сo магдонoс, исечкан домат и суви пиперки.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.