|
Рецепти за солени јадења |
Внеси реплика | страница <1 89101112 30> |
Автор | ||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Стојадине бре,ти успеа ли на тебе рецептов?
|
||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се може, ама тогаш нема да бидат binbir gece туку мантии со готови кори, а тоа не е исто |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фала Мариа,најдобро јас да го препишам рецептов и да најдам жртва која ќе го замеси тестото,за да се долови вкусот на оригиналот.
|
||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Радо би те поканила кога ќе го правам следниот пат, а може да дојде и Столе Лорд
|
||||
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е сега ке се потрудам да ги направам. Ми матеше ум она мали парчиња. Сега човечки видов колку се мали
Фала Марија Јас сега ги дојадов тортиљите. Ги најдов на еден хрватски блог. Многу лесни, а вкусни. мерка е филџан- сооднос 1 со 1 -пченкарно и бело пченично (2 тортиљи барем мене за мерката за тавчето). 2 со за 4... и така секој по своја мерка, малку сол и млака вода за да се замеси не многу меко тесто. Потоа се дели на парчиња и се сука тенка кора големина на тавчето во кое ке ги пржите. Се пржат во тавче во кое може да се стави малку зејтин или путер - за пржено да имаат по себе кафеави ’’флеки’’ (исто ко палачинките) Се филуваат со фил по сопствен избор. Јас им ставив троа шунка, зелена салата, кромитче, павлака, малку мајонез и букова сол- немам чили- се потроши и поклопува на два дела (може и како ролатче). Изменето од mamamd - 08.Април.2010 во 22:18 |
||||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Уфф....вака-така изгледа ќе си пробам јас мантии од нашиот форумски мајстор
Благодарам Мариа!
|
||||
|
||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Верувам дека биле преубави,една другарка што ми многу пребирлива за јадење ги обожава.............и тоа зготвено од Босанки ги сака,едвај чека кога е на работа па да и донесат
Затоа знам дека сигурно се убави и овие на М.М |
||||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||||
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
J'l ovo za mene? Hvala ljepojko, polje mi je draze. |
||||
u mojoj kozi najbolje disem....
|
||||
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
S's fleke ne smeje da bude, nije tij to dobro uprzeno. Il da budu zute ka dukate il kafijave ko moju oranicu. S's fleke mogu da budu samo sarene krave. Vj ti nece da bude dobr recept |
||||
u mojoj kozi najbolje disem....
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фишеци полнети со крем од павлака и рен
Подготвување:Измијте го ренот, потоа излупете го. Посолете ја ладната павлака и добро изматете ја со рачен миксер. Додадете го ренот и прелијте го со лимоновиот сок. Тенко исечената сланина завиткајте ја во вид на фишеци и полнете ја со кремот. Изменето од емил - 12.Април.2010 во 15:35 |
||||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Потребни состојки:
- кашкавал - салама - мајонез 1. Се сечка саламата на обични парчиња. 2. Се убутува внатре кашкавал, се замотува и се става една чечкалка колку да ја држи саламата. 3. Ја бапнуваме во микробранова. 4. Од две до три минути, док кашкавалот не се растопи... 5. Се вади. 6. Се става малку мајонез одозгора! Оуууу јеее... Тешко е за готвење, мајке ми. |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |