|
Цркви во Македонија |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||||||||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Април.2010 во 23:57 |
|||||||
me interesira kade mozam da ja najdam crkvata tri svetiteli
vasilij zlatoust grigorij se nadevam ke dobijam pomos |
||||||||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Na Google brat Tamu bi trebalo da gi ima site podatoci kade e taa crkva. Pozdrav! |
||||||||
stigma04
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
nemozam da ja najdam nigde
|
||||||||
|
||||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ne znam ni jas kade e taa Crkva... Pocekaj malku, mozebi nekoj od forumov znae i ke ti dade konkreten odgovor. |
||||||||
stigma04
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Isprati molitva do Boga,ako treba da dobies odgovor ,sigurno ke go dobies,vo sprotivno mozebi netreba da ja najdes!? |
||||||||
www.myspace.com/sblagoj
|
||||||||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
HAHAHAHA...Mudar odgovor....HAHAHAHAHA |
||||||||
stigma04
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
pa ne e nisto smesno tri godini ja cekam za slava tri svetiteli a nemozam crkvata nigde da ja najdam
|
||||||||
|
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Црквата е во село Псача ,општина Ранковце ,Крива Паланка
|
||||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ме интересира каде можам да ја најдам црквата Еден Светец Св. Исус Христос?
Побарав на google, но не најдов ниедна таква црква во Македонија. Се надевам ќе ми помогнете. Однапред благодарам |
||||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Многу интересно, затоа што црква именувана како СВЕТЕЦ Исус Христос во ПРАВОславното Христијанство не постои од причина што Православните не се еретици, па Господ да го сметаат за обичен човек. Исус Христос е Господ и Бог, неразделен со Отецот и Светиот Дух, па затоа слободно секој „изворен“ може да дојде на Богослужба во храмовите посветени на Света Троица. Оние кои се врткаат околу Скопје, може да повелат на прошетка до село Долно Лисиче. Само, треба да се има на ум дека „крштевањето“ на еретиците кои Господ Го сметаат за обичен светец, не е валидно, така што ќе мора да примат валидно крштение од Божји свештенослужител со валидно преемство, а не само шлапкање и пливкање во вода во базен накитен околу со цвеќенца.
Не си нашол, затоа што бараш еретички цркви. Побарај храм во кој на правилен начин се слави Господ - ПРАВОславен храм Те чекаме |
||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ој мори ти шо тврдиш дека не си еретик. Кај виде јас да пишам оти го сметам Бога за обичен човек или обичен светец? Јас не реков „обичен светец“, туку реков: „Еден Светец Св. Исус Христос“.
А тоа дека Исус е наречен светец јасно си пишува во (за вас непознатото) Свето Писмо: „Зашто нема да ја оставиш мојата душа во Подземјето, ниту ќе дозволиш твојот СВЕТЕЦ (Исус) да види гниење. “ (Псалм 16:10, Библијата) |
||||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Вака во Западна Македонија се изразуваат само луѓето од некои затуцани планински села, што тешко може да се каже дека и воопшто виделе училишна клупа. Нејсе... ти не беше од Западна Македонија, ако не се лажам...
Моите тврдења можат и да не се земаат во обзир, но историјата на Црквата и светите отци на Црквата, кои биле ученици на апостолите, одредуваат дали јас сум еретик, за разлика од протестантите кои никнале во 17-ти век. Инаку, како што веќе ти е познато, бев порано еретик, и тоа не само еретик, туку и секташ – протестант, ама слава Му на Бога, веќе не сум, за разлика од некои кои сеуште остануваат такви.
Кога кажувам нешто, не ги гледам работите кусогледо и ограничено, како тебе. Речиси две години ги следам твоите „теологии“ и таман работа да не знам колку си само конфузен во своите изјави. Пред извесно време тврдеше дека Богородица ја родила само човечката природа на Господ Исус Христос (значи, Богородица родила еден обичен човек):
А веднаш потоа ти беше поставено прашањето:
Бидејќи ти не даде никаков одговор и остана на тоа дека Богородица ја родила само човечката природа на Христос, излегува дека: 1. Или Господ Го сметаш само за еден обичен човек – светец 2. Или не знаеш ниту самиот во што веруваш (не знам што е полошо од овие две работи, сам избери си, или доколку најде решение во оваа пола година откако ти беше поставено прашањето, дај го одговорот, за да не се вака конфузо-резилиш)
Колку ти го познаваш Светото Писмо ми стана ептен кристално јасно после нашиот личен непосреден разговор. А да не зборyвам за смешните изјавите од типот на:
(Сакаш да провериме во што верувале сите овие светители? Ќе имаш томови литература за читање – да се занимаваш со нешто...)
Охх, златен, во Светото Писмо Господ се нарекува и Пат, и Врата, и милион други споредбени титули. Зарем, според твојата логика, сметаш дека треба да има храмови наречени Св. Пат Исус Христос или Св. Врата Исус Христос? п.с. Чекам да ја продолжиме дискусијата, кога ќе најдеш одговори и на овие прости спонтани прашања... Изменето од Maran Ata - 09.Април.2010 во 12:44 |
||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |