![]() |
|
МАСКИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Автор | |
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Џими, опасен си ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 04.Април.2010 во 23:21 |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Маската или маскирањето е орудие за опстанок во овој луд свет, колку побрзо научиш да го користиш толку подобро ќе се заштитиш во одредени ситуации. Сепак луѓето меѓусебно се чувствуваат според енергијата која ја зрачат, така да маската или „специјално подесен израз на лице„ само ја ублажува или ја дополнува вкупната проекција на една личност. Добра страна на маската е што ни помага и да ги потиснеме негативните чувства спрема одредена личност или настан во дадени моменти, т.е подобро кажано да ги ублажат страстите. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
без оглед каква пригодна фаца навлекле, некои луѓе едноставно мирисаат на скапано
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
маските се маски...колку и да се успешни еден ден ќе мора да се симнат
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
цуци денес имаше маска на домаќинка, затоа ја нема ![]() мис ју цуци, мисју, мис ју врати сеееееее..................... ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 16.Мај.2010 во 23:56 |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Вршат работа.... додека се гради личноста. Се што ќе научиш во животот и примиш во себе низ воспитувањето, е еден вид маска....
Да кажеш добар ден и кога не сакаш....да се насмееш и кога не сакаш.... Често носиме маска и кога сме сами со себе....се прилепува за кожата, па е тешко да ја фрлиш, и не си ни свесен дека ја имаш.... Колку е убаво и ослободувачки, и во еден момент и неопходно....да се спуштат маските....и да си единствено во свое друштво...да дишеш со полни плуќа ![]() |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
маски...сите ги имаме...понекогаш насмевката ја користам во замена за панцир
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
stigma04 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
respekt andelina vistinski odgovor |
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Svetot e karneval, koj bara maski, a ne vistinata.A vistinata e ogoleniot chovek bez maska.
Koj e spremen i dovolno silen za vistinata vo taa merka? Nikoj. Vo sekojdnevieto ne mozhe da se funkcionira normalno bez maska.Dovolno e da si svesen za toa. Nikovite i avatarite po forumite se isto taka maski.No vo niv ima simbolika i od niv mozhe mnogu da se prochita.Onoj koj umee dobro da chita. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
kolku e lesno niz nego da se dvizis bes niv
![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Jas znam ![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
ami i as kato vas roden sum od zena
![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
mi olesna
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |