IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ќоше за инспирација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ќоше за инспирација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 03:18
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Osobeno koga zhenata e trudna!

голема%20насмевка

Особено тогаш... најголемиот дар од Бога големо%20гушкање
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 03:56
Apsolutno romantichno!

Maksimalno elegantno!

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2010 во 19:22
Nauci dobro da slusas...sansata ponekogas cuka mnogu tivko!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2010 во 19:27

Држи ја среќата како птица:
лесно и нежно! Ако се чувствува слободна, со задоволство ќе ти остане на
дланката.

Фридрих Хеб

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2010 во 19:37
“Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere"

“There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle.”

“Sometimes one pays most for the things one gets for nothing.”

“We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.”

“Once we accept our limits, we go beyond them."

“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2010 во 22:51
///////

Изменето од laki_bu - 09.Април.2010 во 22:46
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2010 во 23:58
Amin!

Toa e razlikata megju lugje koi zhiveat i lugje koi planiraat da zhiveat.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 00:10

.. човек низ животот кај и да оди, дал на север, југ, исток или запад, секогаш последно патување му е северојуг……

.

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 00:40
Дечки, чил аут да
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 18:30
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

EDEN DEN, KOGA...

Еве и од мене една слична приказна, многу ми се допаѓа, поука е за тоа дека животот треба да го живееме сега, а не ЕДЕН ДЕН КОГА...да

Eден ден или Сега?

Мојот пријател отвори една од кутиите кои и припаѓаа на неговата жена.Извади една кеса завиткана во хартија и рече:“Ова не е било што,ова е нешто специјално“.Ја одвитка кесата од хартијата и длабоко се загледа во прекрасниот фустан од свила кој беше во неа.Таа го купи фустанот,кога прва пат бевме во Њу Јорк пред осум години.Никогаш не го употреби.Го чуваше за некој “специјален момент“.
“Добро...јас мислам дека сега е погоден момент за тоа.“
Се доближи до креветот и го остави фустанот покрај другата гардероба,што ќе ја има таа на погребот.Неговата жена починала.Се сврте кон мене и ми рече:
“Не чувај никогаш ништо за некои специјални моменти,секој ден во твојот живот е специјален.“
Сеуште мислам на неговите зборови...тие го променија мојот живот.Јас читам повеќе,чистам помалку.Јас седам на тераса и уживам во пејзажот,и не ми сметаат лисјето во дворот.Јас поминувам повеќе време со најблиските,одколку на работа.Сватив дека животот е всушност една целина исполнета со задоволства,а не к*рс за прежививање.Јас не чувам повеќе ништо.Јас ги употребувам моите кристални чаши секој ден.Јас ако сакам го облекувам моето ново сако кога одам во супермаркет.Јас не го чувам мојот најдобар парфем за специјални излегувања.Фразите “еден ден“ или “еден од овие денови“ скоро изчезнаа од мојот речник.Ако е нешто вредно да се види,работи или слушне,тогаш јас сакам тоа да го видам,работам или слушнам Сега.Јас не сум сигурен што би направила жената на мојот пријател,да знаела дека нема да биде овде утре.Јас мислам дека таа би била повеќе во контакт со нејзината фамилија,со нејзините најблиски пријатели.Таа можеби би им се јавила на своите стари пријатели и би ги замолила за прошка за некои неспоразуми,и би се помирила со нив.Верувам дека таа би отиднала да јаде во кинески ресторан,тоа е нејзината најомилена храна.Ми смета кога не би им се јавил на пријателите,на кои “еден ден“ би планирал да им се јавам.Ми смета и ме растжува кога не би им рекол на моите родители,пријатели дека ги сакам.Сега се трудам да не задоцнам,и секој ден си кажувам на себеси дека секој ден е специјален,секој час,секоја минута...е специјална.

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 18:34

Ова е една индијанска приказна.

Седат внук и дедо покрај огништето и дедото започнува да раскажува "внучко, во нас има постојана борба помеѓу двајца волци. Едниот ги претставува радоста, надежта, ведрината, несебичноста, алтруизмот, љубовта, надежта додека другиот ги претставува омразата, пакоста, љубомората, себичноста и бесот". Внукот збунето го загледува својот дедо и го прашува "а кој од нив победува?" Дeдото му одговара "оној кој повеќе го храниш".

Поздрав од мене ........

аплауз    види го ти него......
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2010 во 19:16
Narodnite mudrosti se izliteno klise vo svetot na covekot kako razumno bitie koe ima potreba da si se izbori za svoe mesto pod sonceto.Bajki i prikazni ni najmalku ne ne pravat spremni da lovime...za da ne bideme uloveni

Si diseme eden na drug vo vrat...среќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2010 во 00:43

Поголемиот број од луѓето се будат заспани. Се раѓаат заспани, живеат заспани, се женат и се мажат заспани, ги одгледуваат децата заспани, умираат заспани, никогаш не будејќи се вистински. Никогаш не успеваат да ја разберат убавината и чудесноста на тоа што го нарекуваме човечка егзистенција.
Сите мистичари на светов, без оглед на нивната религија или филозофија, се согласуваат во едно: дека се е добро, се е добро. Дури и ако царува хаос, се е добро.

Amin!

S'e e do umot na chovekot, a koga e zaspan i koga e buden, togash ne znae shto e son, a shto e jave, pa toa meshanje mu sozdava haos.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2010 во 13:23
Zaspan bil i starecot vo ocite na pametniot koga trcal da mu pokaze kolku e pameten i mudar na istiot.....samo ja pustil nogata za da padne....
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.