![]() |
|
Филозофирај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 82> |
Автор | |
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
мразам да философирам
плус тоа шефот ми рече дека премногу философирам |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Zatoa sekoj ima svoj zhivot. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Се мисли да ја смениш невролошката мапа од твојата реалност.Да го прошириш системот на вервања, рамката низ која шо го гледаш свето. Изменето од DragancoLeskoec - 31.Март.2010 во 04:37 |
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Kolku i da ja menuvam mapata na mojata realnost, niz ramkata niz koja gledam kje gledam samo od moj aspekt, a sistemot na veruvanja pak kje bide proizvod samo na mojot um...
Normalno, toj proizvod zavisi od moeto znaenje, iskustva, eticki i ostanati vrednosti... i na kraj, spored sto kje se vrednuva seto toa? Sto e reper? Zatvor. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Covekot ja menuva svojata nevroloska mapa samo vo sostojbi na golema bolka ili dlaboka meditacija.
Poteskiot pat e bolkata "Polesniot" meditacijata(za sto i treba visok stepen na svest) Zatoa ne treba da ja kazuvame nevroloskata mapa kako recept za torta |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Nemoj da dozvolis malo nedorazbiranje da unisti golemo prijatelstvo |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Ne postoi malo nedorazbiranje vo golemo prijatelstvo...no,nie kako razumni bitija si gi redime kockite vo smisol na nasiot INTERES.
Prijatelstvo ne postoi...postoi samo ljubov kon svojata vrsta |
|
|
![]() |
|
Lorenna ![]() Нов член ![]() Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 5 |
stravot od smrtta e vsushnost strav od zivotot .....
![]() |
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Ne se soglasuvam so tvojot stav ama voopsto, da ne kazam ama ic. Ama ovaa tema e takva da filozofirame neli ![]() |
|
![]() |
|
Koga ne se soglasuvame so necij stav obicno objasnuvame zosto ne se soglasuvame...???
|
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Кога сум напушен, од мене поголем философ нема.
|
|
![]() |
|
Si nasol mnogu cuden nacin za osloboduvanje na duhot vo smisol na filozofijata...
![]() |
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Зошто чуден?:-D
Инаку, се што е невообичаено за самите нас, ни изгледа и чудно. |
|
![]() |
|
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Не сум сфатен.Иако темата се вика филозофирај, гледам колку шо можам поразбирливо да го кажам то шо го мислам. Ова сакав да го кажам: Ние немаме доволно алати за да ја видиме реалноста.Се шо ние перцепираме дека е реалност, не е. Главните информаци ни идат од сетилата(вид и слух примарно)па од тој поток на податоци, шо иди од сетилата, нашиот мозок прај интерпретација, значи негова интерпретација на реалноста. На пример, ова сега брзо го дознав, нашиот вид не функционира како шо не учеа на училиште, дека окото прима одразена светлина од предметите и во мозокот преку очниот нерв автоматски се креира слика, не е така.Дека окото работи на тој принцип, да, арно ама на тој начин само му носи наплив на информации на одреден дел од мозокот, па мозокот застанва и - почнува да ги анализира информаците.Па вели....хмм чекај сега врз основа на ова, да погодам шо има надвор. Значи се шо примаме однадвор е наша(мозочна)интерпретација на ситуацијата, не е реалност.И врз основа на како ние ќе ја интерпретираме работата, ќе се раѓат одредени емоции. А тие емоции се раѓат одвнатре, болка, среќа, еуфорија.Ама ние почнуваме да ги поврзваме со специфични настани.Но !Тие емоци можат да се родат само внатре во нас и да дојдат само одвнатре и од ниедно друго место.То шо нас ни треба надворешни стимуланти е наша вина. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |