|
Дали вреди да се биде добар? |
Внеси реплика | страница <1 8182838485 118> |
Автор | ||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со тоа што нагласи дека верува во добрината на луѓето,таа го истакна тоа што ти го бараш од неа.
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добрината не е нешто што треба да се наплати за и да вреди...или ја имаш или ја немаш.А дефинитивно животот те учи дека има луѓе кои ја заслужуваат или не,поинаку оди добрината во наивност и глупост на тој што ја дава
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zasluzuvaat? Uste gi imas tie zborovi? |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ниту едно добро дело... без разлика колку мало....
никогаш не било залудно..........вреди.........
|
||
Lorenna
Нов член Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislam deka ne, trudi se da bidesh dobar sprema drugite pak se ni se vozvrakja obratno, steta e,
|
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobroto sprema drugite pravi go za sebe...
I aj cestito za prvite postovi... |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku e dobro naseto "dobro" ako od nego barame polza, korist , nesto za vozvrat ?
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e Blue Scarlet, ili si dobar ili ne. Nema tuka matematika i kalkulacii. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga kje pochneme da presmetuvame dali nekoj ja zasluzhuva ili ne nashata dobrina, dali treba da ja dobie ili ne, togash samo dokazhuvame deka ne sme dobar, tuku interesdzhii koi sakaat da pravat trgovija so onoa shto se narekuva dobrina.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака гласи темата:
Не е пријатно чувството кога на направено добро дело ќе ти биде вратено со лошо, ова мора сите да си го признаеме... НО... Ако очекуваш или инсистираш на некаква награда, корист или ловоров венец за својата добрина, тоа веќе преминува во задоволување на сопствената суета (преку признане од околината) или чист материјализам! Тогаш “добрината“ (онака како јас ја сфаќам - како вродена карактеристика) се вулгаризира и станува економска категорија т.н. трампа или на-ти-го-дај-ми-го. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu taka.
Togash dobrinata se sveduva na obichen komoditet. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...и престанува да биде добрина (ако воопшто била). |
||
МИР со сите
|
||
Внеси реплика | страница <1 8182838485 118> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |