|
Тестирања на крајот на учебната година |
Внеси реплика | страница <1 27282930> |
Автор | |
lile5
Нов член Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
lile5
Нов член Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo,mislam deka treba da se testiraat nastavnicite,a ucenicite da se ostavat,da ne se vrsi psiholoski pritisok.Navistina site se koncentrirani na krajot,taka sto zaboravaat na segasnata potreba da ucat.Vladata da formira nekoe telo za sledenje na rabotata na prosvetnite rabotnici vo tekot na cela ucebna godina,a ne so eden test da utvrduva koi i kakvi rezultati se postiganati vo cela godina.Sto mozat da storat ucenicite, ne sakam da im ja razvivam fantazijata,ama mozat da ispratat doma
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој 13 предмети? Ќе ве тестираат само 1-2 предмета И јас го подржувам тестирањето затоа што и јас кога учев и сега имаше и има многу попуштање! Некој со врски што заслужува двојки има петки...кај го има тоа? И затоа треба тестирање на крајот од годината и го подржувам тестирањето! И ќе ве тестираат само основните работи и ако си учел цела година на крај нема да имаш проблемиА кој не учел-нека му ја мисли... Штета што минатата година падна на уставен...но оваа година нема да падне... Изменето од ВАЖНА - 15.Ноември.2009 во 18:09 |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не си приметила постот е од пред една ипол година-тогаш не знаевме што и како ќе биде само ни рекоа дека ќе не тестираат...
А иначе од кај знаеш што ќе не прашуваат да не си во комисијата што ги составува прашањата? А тестирањево нема воопшто да помогне во врска со попуштањето-ако сакаат да се справат со корупција нека ги активираат малку крембилните инспектори кој џаболебарат на грб на обичниот граѓанин... |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум во комисијата што ги составува прашањата но брат ми е 1ва година средно и им кажале дека нема да бидат тешки всушност нема да бидат тешки за тие што учат а за тие што не учат секако дека ќе бидат тешки прашањата
А тестирањето ќе помогне и нема да има стаклени петки |
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо нема да помогне тестирањето,тоа е само фарса како и се во државата ,а се наметнува на невиниот граѓанин ,во овој случај ученикот и наставникот(освета од други побуди).
Вистинското тестирање бара прво реални промени во образовниот систем,како прво да не го уредуваат довчерашни преправени комуњари кои седат во бирото за развој на образ.,затоа што тие само препишуваат ,а не мислат како треба да се спроведе самата реформа на предметите и другите работи.,(така одеше се предходно во минатиот систем последното беше насочено образование кое уништи за жал доста генерации,усмерувајќи ги во пропаст),како второ да престанат да ставаат недораснати деца за министерчиња и како трето ако препишуваат нека препишат образовен систем од некаде каде што е успешно спроведен,а се разбира тоа се паметните земји. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sledam dneska izjavi od prestavnici na nekolku evropski zemji kade testiranja imaat i po 40 godini i site do eden kazuvaat deka testiranjeto e vo funkcija na upisite na fakultet (ili izbor na sredno obrazovanie) samo nasiot minister izjavi deka rezultatite od testiranjeto ke bidat i vo funkcija na kazna na prosvetnite rabotnici koi imaat nekvaalitetna rabota ikoi popustaat vo ocenkite
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аууу нејќам. Ми се крева косата од самата помисла на тоа.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нека ме тестираат бе... многу ми е гајле...
не можат да ме турнат на полагање , само да ми слупштат една оцена подолу.... така да бланко го оставам тестот |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Testiranjeto na krajot na uchebnata godina e p;otrebno od prichina shto preku nego se dobiva priblizjno vistinskata slika za znaenjeto na uchenicite.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И би “мало“ тестирање. Кого “фатиле“ тестирале, кого не, не.
Искрено од една многу убава идеја за подобрување на квалитетот на наставата се направи баук Ненадејни екстерни тестови полагаа преполовени класови |
|
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
според сето тоа што го прочитав во темава, изгледа поголемиот дел од членовите се против тестирањето, како и јас.мислам дека екстерните тестови си ја постигнаа својата првична цел- итекако ги исплашија учениците, но не ги исплашија сите наставници!еве конкретен пример, лани требаше ние да правиме екстерен тест по географија, ни го најавија еден месец однапред.но, знаете што ни кажа професорицата по географија, цитирам:
-Мене не ми е гајле како ќе поминете на тестовите, тоа е за вашата иднина, јас имам пари и да ми ја укинат платата... дали ова ви личи како некој кој ќе се потруди да не припреми за тестовите???секако дека НЕ! а ќе земеме и во предвид дека не се сите професори такви, кој ќе не припреми за месец дена ако имаме во просек по 3 часа неделно од било кој предмет(од некои предмети по 2, а од некои по 4 часа неделно)? еве и уште едно нешто интересно:јас секоја година поминувам со петки физичко, бидејќи сум редовна на часовите, секогаш сум во топ опрема, но што е најбитно, кога професорката ми вика не и одвраќам, зашто знам дека тоа нема да ми донесе ништо добро.и што ако имам екстерен тест физичко, ќе ме научат у месец дена да правам ѕвезда, нешто што со години не сум го научила? |
|
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=mamamd]Добра вест за учениците
Македонија - Екстерното тестирање се одложува[/QUOTEZosto mislam deka za profesorite e uste podobra?! |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Внеси реплика | страница <1 27282930> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |