|
Што е животот? |
Внеси реплика | страница <1 979899100101 133> |
Автор | |
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot na covekot e onaa sto od nego ke napravat covekovite misli ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pfffff se pokajav sto ti dadov gush...odma ja opleska.... Mislata e del od nasiot proces na obrabotka na podatocite....kako moze da bideme del od nesto tolku apstraktno? Ke se pravis Alisa vo zemjata na cudata? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislite se onie sto ja bojat dusata .... Sreken e toj sto ima dusa kako vo zemjata na cudata ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se mozam da citam,ama koga ja stavate filozofijata kako pamflet toa nikako ne mozam da go preskoknam.
Prvo,mislata e pojdovniot impul kon mozokot da gi obraboti site segmenti od istata Vtoro,ne e gotov proizvod Treto,nemozeme nikako da ja ostavime kako takva vo glavta...ke se pretvori vo sivilo....kakva boja kakvi bakraci... |
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Земјата на чудата непостои................
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bojata e finalen proizvod na naseto odnesuvanje.Nikogas nemoze da bide ona sto e vmetnato vo nasiot razum kako...dobro ili loso....neli?
|
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislata pravi distorzija na slikata vo nasite glavi ako ne ja stavis pod lupa na svojot pragmatizam...
We all know the muffin man,the muffin man... i ondak to... |
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mesanjeto na crno i belo doveduva do sivilo .... otvori gi ocite poubavo ... moze ke vidis i nekoja druga boja .... tvojot mozok ke ti bide blagodaren ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E aj vaka...da ne si igrame mizi tatara....
So e toa sto go potiknuva mislovniot proces? Kako go skladirame vo mozokot....kako misla? Ili kako gotov proizvod? Koj e toj gotov proizvod? I na kraj...Sto pravime so nego? Изменето од Joshua_Tree - 27.Март.2010 во 16:36 |
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Premnogu prasalnici Joshua .... go gubis patot na temata ....
Socuvuvanje na mokjta za razmisluvanje e onaa sto e vazno i toa do taa mera da moze jasno da se sfatat i ispituvaat nestata koi se odnesuvaat na spoznavanje na opkruzuvanjeto ... Mislata treba da se razbere, procesira i skladira ... Ne e bitno kolku dolgo ke zivees bitno e da ja zadrzis sposobnosta za razmisluvanje i percepcija ...
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moite prasalnici se moja mok na percepcija,Scarlet...
Nikako ne mozam da ve svatam tebe i Mesi kako toa ja skladirate mislata vo svojata glava.... Kako definicija...??? |
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Joshua_Tree, povekje pati sme govorele na istava tema ili na nekoi slichni...
Svetov za nas postoi samo kako perceptialen artefakt. Znachi seto onoa shto ne opkruzhuva za nas postoi edinstveno kako informacija sobrana od nashiot perceptiven aparatus i obrabotena so nashiot um (mislite) koj e lodiran so softver koj e sostaven od nash*te dosegashni soznanija, iskustva, veruvanja, religija, istorija, moral, idei i t.n. Zhivotot za nas znachi e onoa shto e odredeno so nash*te dozhivuvanja, misli i aspiracii, a ne e nekoja definicija ili priroden zakon (kako na primer onoj za gravitacijata) koj kje se otkrie ednash i koj kje bide identichen i nepromenliv zasekogash za sekoj chovek. Изменето од Messenger - 27.Март.2010 во 19:53 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e igra, zivotot e avantura, zivotot e borba, zivotot e odmor, zivotot e rabota, zivotot e sakanje, zivotot e radost,ponekogas i taga, zivotot e ljubov ZIVOTOT E CUDO! DAR OD BOG! |
|
Внеси реплика | страница <1 979899100101 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |