IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - И кога јагнињата ќе стивнат?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

И кога јагнињата ќе стивнат?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 14:43
....treba odma da se ...oderat!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 13:57
"Kako go obozavam ostriot vkus na mojata cigara,pomesan so tvojata bolka!
Zarem...ne gledas mila moja...kako ti go odzemam zdivot popoleka...mirno...tivko.
Znaes...koga ke pomislam kako vozdivnuvas...znam deka sum blisku....mnogu blisku!
Perfekcijata e igra na nasata bolka...neli?"

Sakam samo pogled kon nekoja reka ili planina....tamu kaj sto ke bide mojot pogled!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 10:32

..znaci... pola ptici umrele peejki.тага

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 13:58
Mojata bolka,Klaris,e tvoja hrana!Sakas da gi oslobodis i da ja smiris svojata dusa.Jagninjata uste vristat,neli?Se razbuduvas vo son koj te paralizira i te pravi slaba...tvojata nemok nikogas nema da sopre!

Zapamti go letot na gulabite!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 14:15
Originally posted by zagor zagor напиша:

Nekoi rodeni da jadat...a nekoi za da bidat izedeni...zagore!
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 14:28
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Originally posted by zagor zagor напиша:

Nekoi rodeni da jadat...a nekoi za da bidat izedeni...zagore!

Боже Пази!!!
канибализам!!!

многу болни мисли имаш.
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 14:31
Clarice Starling : "No. First I tried to free them. I... I opened the gate to their pen, but they wouldn't run. They just stood there, confused. They wouldn't run. "

("Ne. Prvo se obidov da gi oslobodam. Jas ... Jas ja otvoriv vratata na nivnata stala, no tie ne sakaa da begaat. Samo stoeja tamu , zbuneti. Ne sakaa da begaat")
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 22:50
Live your'e day,as it is your'e last...and when you eat your'e meal remember that taste...lot of blood is in it!
Don't say that fish have no "warm liquid" in it!
среќа
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 22:55
Hannibal: Would you ever say to me "Stop. If you love me, stop?" 

Clarice: Not in a thousand years.

Hannibal: "Not in a thousand years"... That's my girl.

голема%20насмевка
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2010 во 22:57
Основен јазик на форумов е македонскиот.
Ако веќе пишувате на англиски, а со тоа сакате да истакнете или потенцирате нешто - барем дајте превод мир

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2010 во 13:59
Hanibal:Sto ti rece zatvorenikot vo sosednata kelija?
Sto ti rece kazi mi?

Claris:Mi rece...deka go oseka mirisot na moja vagiina

Hanibal:Pa.gledas jas ne ja osekam...sekako deka ti go osekam parfemot od vcera...EVIANCE.Znaes,Agentu Starling,ti ne si nisto poveke od edna generacija poveke na belo cisto gubre!

Изменето од Joshua_Tree - 25.Март.2010 во 14:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2010 во 18:36
Koga ke pomislis deka ti treba hrana,a ja nemas,hrani se od svojata dusa.Volcite znaat  mnogu ubavo da go pravat toa....do sledniot vkusen obrok.Misterijata na volkot doagja vo negoviot kod,znae so nedeli da sedi gladen....

Изменето од Joshua_Tree - 29.Март.2010 во 18:39
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 13:48
Како темава ја обработува комплексната природа на самиот Д-р Ханибал Лектор, професионален патолог, истражувач, љубител на уметноста, храната и виното, треба можеби да се промени темата од Јагнињата.... во Ханибал, оти сепак зародишот на познатиот блокбастер Кога Јагнињата ќе стивнат не е самиот почеток на сагата за познатиот канибал туку во Manhunter, od 1986 кој подоцна го доби својот римејк со The Red Dragon во кој протагонистите се  д-р Ханибал, серискиот убиец и младиот детектив Вил Греам.
Забележав дека полемиките отпаѓаат претежно на Кларис и Ханибал, но да не ги заборавиме и другите делови кои ја комплетираат приказната за ладнокрвниот канибал како и последниот филм за Воздигнувањето на Ханибал која е ретроспектива на неговиот живот и дава јасен увид за формирањето на карактерот на овој високо-интелигентен психопат.
Од самонаречениот змеј до Ханибал, цитат: I know that you alone can understand what I am becoming.
Во многу наврати самата тема ја обработува поенатата на убивањето од страна на Ханибал и неговите обожаватели, дека тие ја чистат природата од „оние кои се помалку вредни„ притоа лечејќи ги сопствените фрустрации и трауми каде веруваат дека се издигнуваат и стануваат подобри личности со тоа што ги казнуваат оние кои заслужиле.
Веруваат дека поседуваат нешто натчовечко во себе и дека имаат виша цел.
трепкање
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2010 во 13:59
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Како темава ја обработува комплексната природа на самиот Д-р Ханибал Лектор, професионален патолог, истражувач, љубител на уметноста, храната и виното, треба можеби да се промени темата од Јагнињата.... во Ханибал, оти сепак зародишот на познатиот блокбастер Кога Јагнињата ќе стивнат не е самиот почеток на сагата за познатиот канибал туку во Manhunter, od 1986 кој подоцна го доби својот римејк со The Red Dragon во кој протагонистите се  д-р Ханибал, серискиот убиец и младиот детектив Вил Греам.
Забележав дека полемиките отпаѓаат претежно на Кларис и Ханибал, но да не ги заборавиме и другите делови кои ја комплетираат приказната за ладнокрвниот канибал како и последниот филм за Воздигнувањето на Ханибал која е ретроспектива на неговиот живот и дава јасен увид за формирањето на карактерот на овој високо-интелигентен психопат.
Од самонаречениот змеј до Ханибал, цитат: I know that you alone can understand what I am becoming.
Во многу наврати самата тема ја обработува поенатата на убивањето од страна на Ханибал и неговите обожаватели, дека тие ја чистат природата од „оние кои се помалку вредни„ притоа лечејќи ги сопствените фрустрации и трауми каде веруваат дека се издигнуваат и стануваат подобри личности со тоа што ги казнуваат оние кои заслужиле.
Веруваат дека поседуваат нешто натчовечко во себе и дека имаат виша цел.
трепкање

Vo edna scena od Red Dragon...na vecerata vo negovata kuka edna od gostinkite prasa:"A sto e ova prekrasno jadenje sto ne go znaeme?"
.....jadea covecko meso

Psiholoskiot profil na genijalecot e dobro obraboten od tebe....samo ne sakas da go pluknes vo lice na tie sto sakaat toa da go procitaat...edinstvena rabota sto mi smeta vo slobodata na izrazuvanje...

Koga veke doagjame na forumot treba da gi vkrstime kopjata(bez licni vreganja) i da probame da najdeme nesto podobro,neli?

Изменето од Joshua_Tree - 31.Март.2010 во 14:09
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.