|
RSS |
Внеси реплика |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Мај.2006 во 15:51 |
Ај сега да ве видам, кој што знае за RSS feed-овите, а и како се местат?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
RSS- REALLY SIMPLE SYNDICATICATION NEWS FEED rograma koja ovozmozuva web stranicite da gi zdruzat sodrzinite ili taka naesto ako na forumot ima rss vo sekoe vreme ke moze da vidimekoi se najnovite postovi .tolku razbrav ako? Изменето од angelwings - 15.Мај.2006 во 21:31 |
|
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 26.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја незнам ништо па дај појасни???
|
|
Летањето е добра работа, ама не се знае каде ќе слеташ!?!
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
What’s in a feed?A feed contains a list of items or entries, each of which is identified by a link. Each item can have any amount of other metadata associated with it as well. The most basic metadata for an entry includes a title for the link and a description of it; when syndicating news headlines, these fields might be used for the story title and the first paragraph or a summary, for example. For example, a simple entry might look like; <item> Additionally, the feed itself can have metadata associated with it, so that it can be given a title (e.g., “Bob’s news headlines”), description, and other fields like publisher and copyright terms. Тоа е датотека, во xml-формат, која нон стоп се надополнува со нова содржина. Наменета за побрзо следење на повеќе содржини наеднаш, комбинирајќи разни RSS датотеки, на едно место. Кој може да се пофали дека го следи форумов со помош на RSS? |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само ти?
|
|
Јас сум мајстор!
|
angelwings
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ne znam za drugi
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а да ги поттикнеме малку, а? што велиш крилца?
ти задоволна си од RSS-от? со што го читаш, со кој програм? |
|
Јас сум мајстор!
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |