|
Црвенковски барa ТВ дуел со Груевски |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...не сакав ништо да кажам ама,!?..... а ШТО ТОА Е СРАБОТЕНО!?.... ништо не се види!?, или пак Јас не можам да видам!?....да не цитирам нешто пак од ПРЕРОДБАТА, да не сум досаден,... но освен исти сали!?,...исти лаги за субвенции, ... и исти репресивни закони за казнување,....за граѓански грешки,...превоспитување!,...НЕМА НИШТО ОПИПЛИВО!?.....економијата и стопанството отидоа у П.М.,....Образованието, тука некаде блиску!?....финансиите на државата ,...,далеку било во банкрот!?...е сите ние заедно со ПРЕМИЕРОТ ќе играме баскет во салите кои се секако нови но за жал оние од предходното владеење на ДПМНЕ останаа само на темелите!?.... |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и после мал милион постови во одбрана и оправдување на цвикаторскиот однос на возљубениот НИКАДЕ не прочитав ништо што би наликувало на реално оправдување на ОПРАВДАНИОТ СТРАВ од такво соочување ..... истата песна се врти како расипана грамофонска плоча ..... како да слушам хорска изведба на песната за “ брат “ никола ..... силен некој брат .... .
Изменето од Анастеа - 18.Март.2010 во 23:20 |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали „заклучоков„ (ти) е ГЕНЕРАЛНО даден..и се однесува баш на сите (вакви) ЦВИКАТОРИ ....или е наменет за некого....специјално?
пс
Оти јас паметам ...редица на цвикатори..кои слично или исто постапиле во минатото..не така далечно..како:
Двајца поранешни председатели..во екот на кампањата..изборна секако..
Не се сретнаа на понуден јавен дуел..од противкандидатите..
Па потоа ...страв на еден пратеник..да си седи во новоизграден дел на еден стадион...хаха оти можеби ќе (му) паднел.!!!
И ред други наши..нели..цвикатори..
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ете , плочата се врти во недоглед ...........
не е работата во тоа , ШТО БИЛО , туку работата е во тоа ШТО СЕ СЛУЧУВА .......
за тоа што било , се знае ........... ОПОЗИЦИЈА .............
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом си подготвен не чекај, почни и кажи се по ред. Народот ја сака вистината. Груевски можеби во некое идно време ќе каже нешто друго...... А ти слободно преку медиумите ...........а верувам МРТ ќе ти одобри да зборуваш- се исповедаш три дена и три ноќи, доколку се тие доволни. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Туку да се навратам на темата....
Знае ли некој зошто премиерчево не сака да излезе на дуел....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти ако си по професија боксер, би излегол со ветеран боксер, зависен од алкохол и цигари...ииииииии....кокаин, па кога ќе го акниш со еден аперкат, да одговараш ко за чоек? |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Црвенковски бара, ама Груевски не прифаќа.......за што станува звор погледајте.
Груевски не прифаќа ТВ дуелНикола Груевски
нема да излезе на ТВ дуел со Бранко
Црвенковски.
Лидерот на владејачката ВМРО-ДПМНЕ категорички ја отфрли понудата од
челникот на СДСМ да се соочат пред телевизиските камери. Вели - немал
што да разговара со него, затоа што бил политичар кој единствено давал
отчет пред граѓаните. Изменето од Анастеа - 18.Март.2010 во 23:38 |
|
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не требаше премиерот да ја одбие понудата, со тоа само покажа дека не е доволно сигурен во тоа што го прави. Се плаши човекот од некој кој само знае подобро да се снајде со зборови од него. Гвујо, редно ти е еднаш засекогаш да го надминеш Бранко, и да покажеш малку и на другите, малку „попаметните“ дека навистина знаеш што правиш и дека вистински си спремен за секакви одговорности
(Е дури тогаш ќе му „дадам рака“ на Гвујо ) |
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се сигурни и двајцата.
Ама Црвенковски игра на блеф............ ........а, дали не и договор меќу нив двајцата да ја изиграат и оваа игра пред народот? |
|
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
блеф? незнам
ама во секој случај, ептен ама ептен глупо стои од страна кога Гвујо нонстоп го напаѓа Бранко, а од друга страна му „стиска“ да се соочи со него. Ако веќе несака да се „замара“ со Бранко, нека престане да го спомнува ПОСТОЈАНО. Ама незнам далиприметувате, од уста не го вади! На крај испаѓа како на него да му се докажува цело време а не на целиот македонски народ Изменето од connected - 24.Март.2010 во 23:07 |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Osnova za zdravo politichko opshtestvo i komunikacija pomegju dve ili povekje politichki partii treba da se politichki debati , pa koj saka neka gleda . Kaj nas nema takvo neshto tuku se se` sveduva na prepukuvanja preku taka narecheni press konferencii .
Sekoj onoj koj izbegnuva konfrontacija so protivnik SE PLASHI . Toa e edinstvenata prichina koja Nikola ja ima za da ne se soochi so Branko i toa e mnogu losho naj povekje za narodot .
Zamislete samo , eden lider se plashi da razgovara so nekogo ! Ami ako treba da vojuva kaj kje se skrie togash...
Duri i onaa prichina koja Nikola ja kazuva ne drzi voda , barem za onie koi mozat nepristrasno da gledaat . Branko , kakov e takov e...sepak e lider na naj golemata opoziciona partija iako ima ednocifren procent na rejting .
Nikola ne e glupav on samo e svesen deka Branko e umstveno daleku po superioren sprema nego i znae deka so sekoja lichna konfrontacija so nego kje izgubi mnogu od sopstveniot kredibiltet .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Политичарите, барем лидерите на најголемите партии, го навикнаа македонскиот народ на вакви ТВ-дуели скоро исклучиво во предизборен период кога треба да се собираат поени, иако не би било на штета такви соочувања да се случуваат почесто.
Не навикнаа за жал и на многу сочни, непристојни и интимни навреди во таквите дуели, недолични за политичари-лидери на најголемите партии во една земја. Верувам повеќето членови се сеќаваат на дуелите Бранко-Љубчо, на вискито, кокаинот, шизофренијата... Јасно е дека Груевски се чувствува инфериорен во однос на ораторските способности на Бранко, токму тоа е и причината за страв и неприфаќање јавен дуел со неговиот засега единствен конк*рент, без разлика на неговиот низок рејтинг. И без разлика на делата т.е. неделата на Бранко од времето на неговото владеење и неговото обемно и многу компромитирачко политичко досие - факт е дека Црвенковски се наметна како елоквентен и итар оратор. Бранко знае како да поентира во своја корист при ваквите дуели, без оглед на средствата кои при таквото интелектуално надмудрување ќе ги употреби. Кај голем дел од народот секогаш палеле неговите финти, веројатно чува уште асови во ракав со кои би повратил назад некој изгубен гласач. Тоа му е единствен начин во моментов да си го покачи рејтингот, затоа толку и инсистира. Груевски е свесен за ова затоа и одбива. Мене лично, еден ваков дуел воопшто нема да ми го смени мислењето за двајцата. Ама бидејќи претераа и станаа веќе дегутантни со секојдневните препукувања преку партиските штабови, пожелно е да седнат еднаш двајцата пред ТВ камери и очи во очи да си кажат што имаат, да му покажат на народот кај кого се аргументите.... ако ги имаат. Мечка страв - мене не страв Груевски нека се престраши еднаш, не е предизборие, не ризикува директно губење гласачко тело пред избори. Со една анкета после евентуалниот дуел, ова може да му биде добар тест и тренинг за предизборен период, па нема белким вечно да бега од јавни дуели?! Изменето од Анастеа - 19.Март.2010 во 01:36 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Илузирно е да се зборува дека Бранко ке го надзбори Груевски (што е и точно, тој е добар оратор) и демек за тоа ке му се сруши кредибилитетот на Груевски. Напротив дури мислам дека може само да му се крене рејтингот затоа што оние кои му држат страна уште повеке ке се настрват на Црвенковски. Исто така Црвенковски нема да добие нови присталици освен оние кои и си беа за него. Јасно е дека избори не се добиваат нити изборната победа ја кројат симпатизерите, напротив секојпат победува оној на чија страна застануваат неопределените.
Затоа за таа ситуација Груевски многу убаво знае дека стои на климави нозе токму кај тие неопределени кои од различни причини му ја дадоа довербата. Не е мал бројот н оние кои му се приклучија сметајки дека ке избегаат од јака политичка сенка (на Црвенквоски) и дека ке може подемократски да делуваат кај поновиот Груевски но набргу сите се повлекоа или го напуштија. Јасно е ко ден дека многу од аферите кои опозицијата ги извади на површина се аларм дека нешто не чини и кај и околу владеачката гарнитура. И уште појасно е дека на ТВ дуел Црвенковски ке мава и клоца токму со тие афери (едноставно ке му плесне дека во ништо не излегоа подобри). Сепак Груевски треба да излезе, да ја демантира опозицијата (ако има со што да демантира) бидејки само со оние 40тина јадници кои влечат со себе крави, телиња, и глумат жртви на транзицијата ништо не прави. Во тоа не веруваат ни тие самите. Знаат дека ова е Скопје Македонија и дека си се познаваме сите еден со друг и знаеме кој се и како ѓоамити без пари сме си школувале деца. Мене лично ме плаши друго, За кого да гласаме за наредните избори? |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |