IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - prasanje za d90
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

prasanje za d90

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: prasanje za d90
    Испратена: 04.Март.2010 во 14:48
Sakam da prasam nekoj sto ima d90,dali na vklucuvanje i na isklucuvanje mu pisuva na ekranot"senzor cleaning",bidejki jas imam i d60 i na vklucuvanje i na isklucuvanje mu se pokazuva na ekranot deka se cisti senzorot,a sea na d90kata vo menito go stavam da se cisti i na vklucuvanje i na usklucuvanje,no koga go palam i gasam ne se pokazuva nisto na ekranot
pozdrav
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 20:11
Ne pokazuva 
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 20:28
Thanks
Кон врв
avramoskislave Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 13:36
За да не отворам нова тема би прашал тука.

Имам D90 и кога сликам во RAW(NEF) би сакал да ги отворам во фотошоп но неможам да најдам плагин или слично што би го отворало тој формат во фотошоп.

Ако може за помош.
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 13:46
adobe camera raw simni si
Кон врв
avramoskislave Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 14:03
Originally posted by nikola_bb nikola_bb напиша:

adobe camera raw simni si

Симнав и ставив во plug - in i vo File format пак не отвора. Во кој фолдер треба да ставам?
Кон врв
driver_off Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 17:39
Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 18:05
Koj foto shop go korisris
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
ceko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2009
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ceko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2010 во 22:48
ako sakas da gi otvaras u photoshop prvo instaliraj CS4 ,pa posle adobe camera raw...i resen e problemot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2010 во 06:21
I jas taka go resiv problemot kako Ceko.
Кон врв
Pero_DzULA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pero_DzULA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2010 во 10:33
NIKON Capture NX2 kje si go najdete na torrent i resen problem, poso vo Photoshop nekako ne mi se dopagja koloritot, a capture NX e ZAKON za NIKON
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2010 во 17:42
NIKON Capture NX2 bi trebalo nikon da go dava pri kupuvanje na FA,
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2010 во 18:01
Ne znam za drugite, ama licno na mene Lightroom mi e daaleku pofleksibilen za rabota otkolku Capture NX2, pogotovo otkako se naviknav na rabota so katalozi i kolekcii. Glupo mi e fotografiite da gi organiziram so eden program, koj vo istoto vreme nudi i odlicna opcija za nivna obrabotka, keywording, rating..., pa potoa da gi obrabotuvam so drug malku (barem spored mene) posoodveten program. Se gubi dragoceno vreme.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2010 во 23:56
I jas licno so lightroom rabotam,so nx2 mi ode posporo.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.