|
Нацрт-договор за добрососедство со Бугарија или..? |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci temata koja ja otvorite ne vleguva vo kategorijata " se i seshto " , demek e neshto posebno , neshto novo ? A ona NOV ne e veke NOV ? На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија Изменето од eptendosadno - 11.Март.2010 во 23:37 |
|
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Официјално доставениот предлог кој веќе се разгледува во Владата е нов, веројатно со обновени стари барања.
Има некој проблем? Изменето од Анастеа - 11.Март.2010 во 23:38 |
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Какво добрососедство, какви договори ви паѓаат на памет! Што ќе работат нашите влади, партии, академијата ако не се расправаат со комшиите? Споровите се причина за постоење на сите балкански држави. Учебниците по историја ќе останат празни, па децана ќе мора да се фрлат на физика и математика, шо ќе им праиме на толку инженери.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу смешно . Инаку Јенките , Британците .... , немаат друга работа па само се фокусирани на економијата . Епа , се виде |
|
|
|
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa dobro bi bilo da se poraboti malki na podignuvanje na nivoto za izbegnuvanje na govorot na omraza. Mene iskreno preku takvoto mi e od nacionalistickite gluposti.
|
|
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
|
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И аз така викам аман!
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене пак преку таквото ми е од млакавода политика и потпишување се што ќе ни се тутне под нос!
Заедничко чествување,па да ти идат после како на гробиштата воени во струмица со воници вооружени-во туѓа држава влегуваат бе со вооружени гардисти-кое не почитување и самоволие.
Немате ништо со Илинден(освен дронови неколку што ширеле врховизам меѓу народот)и не ви е местото на прослави со нас,и разберете еднаш не ве сакаме!Оставе те не на мира-живејте си го животот в'Блгариа немате што да барате овде!
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најубаво така, тројански коњи не ни требаат. Имаме домашни петтоколонаши и доста ни се. Ние ваму, тие таму далеку од очи далеку од срце. Ќе има само еден нрешен проблем, луѓето со македонска национална самосвест во Бугарија. Нив треба да им биде решен статусот, па после ќе градиме билатерални односи, се разбира ако има интерес. Изменето од Platenik - 12.Март.2010 во 09:58 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
tanas_1902
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jас па мислев дека ке се жениме, без да е нужно да се сакаме!?!?!
Во Бугариа живеат повеке македонци отколокото во Македониа за тоа ако требе некоj да го празнува Илинден ова сме ние па вас може на гости да ви поканим ако сакаме! Изменето од tanas_1902 - 12.Март.2010 во 10:00 |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Бугарија има декларирани повеќе Бугари одколку во Татарстан , и сега , на кој нивен празник имате повеќе право за разлик од тие Бугари таму ? |
|
|
|
tanas_1902
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па со толкоз премиери македонци во Бугариа мислиш ли дека Илинден ке стане празник на античните македонци!???
|
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е изводливо , само треба да ги информирате крушевчани за тоа кој има поголемо право да го прзнува илинден , и , што ке правиме со гробот на Никола Карев ?
Што со Крушевчани ? |
|
|
|
tanas_1902
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ке ги прашаме што е дирил Карев во БРСДП и на смилевскиот конгрес на една организациа коjа се бори за слободата на македонци и одринци!??
Може одринци да са клонирани македонци!??? Изменето од tanas_1902 - 12.Март.2010 во 12:45 |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па да , во средникот век Одрин бил престолнина на темата Македонија , зашто да не , никаде нема да најдеш срдновековен напис дека таа тема била населена со Бугари . Инаку , многу Бугари учествувале во создавањето на српската држава , во освојувањето на Белград од страна на српските војски и.т.н. , си го знаел тоа ? Изменето од eptendosadno - 12.Март.2010 во 15:13 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |