|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 58> |
Автор | |
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе, да не ја има некој "Бог да бие Русе твојта мајка"? 3 дена за водици ја барав таа песна од музиката и не ми ја исвирија.
|
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала многу.
|
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една мала колекција од овој заборавен дует Cveta & Petar Pavlovski - Ah kade e moeto libe.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Bitola e grad nad gradoj.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Bitola, baban Bitola.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Deneska e denot na teska razdelba.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Jas bev mlada moma ubava.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Kraj na ljubovta.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Mlada si bev moma.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Ne placi majko, ne zali.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Od koga te zaljubiv.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Snosti izlegov na balkun Lence.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Stevce ke odi v tugina.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Stojance mlado, Stojance.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Stojane le, Stojane.mp3 Cveta & Petar Pavlovski - Teska razdelba.mp3 http://rapidshare.com/files/361510228/Cveta___Petar_Pavlovski-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав Небојша СЕ знаеме неколку години со човекот Љупчебгд,не се сомневам во неговите намери во врска со македонската музика,но јас лично не одам по бугарските сајтови за македонска народна музика,затоа што наоѓам работи кои што ме вадат од такт,Во најголем дел македонската народна музика,се присвојува,и потоа преработени песни се поставуваат како бугарски народни песни....На моите забелешки дека тоа не се бугарски песни,па дури и сум поставувал оригинални плочи за да ја увидат бугарите вистината,најчесто сум добивал банови,и навреди на национална основа.... Затоа...не препорачувам сурфање по нив...во најголем дел.линковите на тие поставки се исто така мои,само се малку изменети. Ова е секако само мое размислување,и никој не треба да го зема во предвид доколку не му се допаѓа Поздрав |
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво Мариовец
Се' што кажуваш е чиста вистина и јас се согласувам со тебе. Не се работи само за музиката.... да не навлегуваме подлабоко, бидејќи форумов треба да има за цел ширење на изворната Македонска народна музика. На овие сајтови кои ги објавив тука налетав случајно барајќи одредена песна. Како што имам кажано и претходно, мене ме вади од контакт тоа што нема или не можам да најдам наши (Македонски) сајтови. Поздрав до тебе и сите љубители на НАШАТА УБАВА МУЗИКА |
|
tofix
Нов член Регистриран: 14.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ептен ГОЛЕМ поздрав до Мариовец.
Да си ми жив и здрав другар уште 101 година и назад. Нека ти е алал за темава, барав вакво нешто и кога го видов, неможев да останам рамнодушен. Само една молба да ве замолам СЕ што имате од Бадев да качите, бидејќи мене ми е омилен пејач, а имам малку музика од него. Поздрав уште еден и нека живее Македонската Музика |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добредојде во темава другар. Ти благодарам за поздравот,а сега повели малку музика од Бадев.Има поставено понекоја плоча и тука на форумов,провери малку, ќе најдеш по нешто Nikola Badev & Vaska Ilieva - Bog da bie mojta majka Makeja Nikola Badev & Vaska Ilieva - Bolen lezi mlad Stojan 1 Nikola Badev & Vaska Ilieva - Bolen lezi mlad Stojan 2 Nikola Badev & Vaska Ilieva - Da li dumas libe Nikola Badev & Vaska Ilieva - Dosta, dosta licno le Stojne Nikola Badev & Vaska Ilieva - Ej ti Marije Nikola Badev & Vaska Ilieva - Golema ridza ti cinam Nikola Badev & Vaska Ilieva - Izlegol Jane Sandanski Nikola Badev & Vaska Ilieva - Ljiljano mome ubavo Nikola Badev & Vaska Ilieva - Marice le licno devojce Nikola Badev & Vaska Ilieva - Mirjano mome, Mirjano Nikola Badev & Vaska Ilieva - Ne mi go lazi Djordji Mareto Nikola Badev & Vaska Ilieva - Ne mi minavaj Djordji Nikola Badev & Vaska Ilieva - Oj, ti mome Nikola Badev & Vaska Ilieva - Pesna za Skopje Nikola Badev & Vaska Ilieva - Rajna na pendzere sedese Nikola Badev & Vaska Ilieva - Sa nok le Nado Nikola Badev & Vaska Ilieva - Sto si naluteno libe Nikola Badev & Vaska Ilieva -Tri godini libe http://rapidshare.com/files/215253303/Nikola_Badev___Vaska_Ilieva.rar |
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и од мене некои песни од Бадев:
http://www.mediafire.com/?bnkjluyyzen http://www.mediafire.com/?yv6wvsxmuue Изменето од Небојша - 16.Март.2010 во 21:04 |
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |