IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 108109110111112 133>
Автор
Порака
depo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 501
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 17:18

Не знам дали е офтопик случката за Пандев, ама македонскиот амбасадор во Австралија испратил протест до телевизијата а ако продолжела да ги игнорира ќе реагирале до официјалните Австралиски власти.

Браво за ваквиот потег.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:04
Originally posted by pagane pagane напиша:

штоооо??? па да не сум го напишала ово jас или Да Бе?? Или можда Бугарската Влада???изненадување

како се представил така го пишали!

Ne pametuvaj pagane, ti mnogu podobro od mene znaes kakvi sredstva i energija odvojuva Bugarija tokmu za vakva propaganda...
Veke pisav za primerot vo Hrvatskiot Auto Klub, kade sto nas Avto dizajner, go pretstavile kako Bugar..Licno kontaktirav so deckoto i toj samiot ne mu bese jasno kako moze da se sluci takov propust , zatoa sto toj licno mu bil poznat na glavniot urednik...
Istata situacija e i so Pandev...Nie sme MAKEDONCI i plus od Strumica se znaeme , taka da ti TVRDAM deka PANDEV nikogas vo zivotot ne bi se pretsavil kako Bugar, ne e toj SOCIJALA kako onie Makedonci koi vo potraga po korka leb zimat Bugarski pasos...
No ve razbiram jas vo krvta vi e da se "kitite so tugi perja" kako so bese kazano pogore...

Изменето од Анастеа - 11.Март.2010 во 00:36
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:12
Модераторе, не верувам дека Бугариjа ке троши толку енергиjа во бесмислени проекти...
Се чудам како хрватите биха могли да направат подобна капитална грешка и пропуст...па заедно сте живели скоро сто години???
А и во Австралиjа не се "аборигени"...
Ма мене друго ми е чудно---како тоа не ги обjавиха за грци...ипак многу по популарен е фронтот ви со Грциjа...и казусот Александар...
особено кога станува збор за хрватите--па една историjа сте читале...
збунетост

Изменето од Анастеа - 11.Март.2010 во 00:37
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:21

Bugarski novinari provociraat srede Gevgelija

Kakva opsednatost so Makedonija i Makedoncite..Na momenti novinarot me podsekase na klipot "KAJ mi e sonceto", 10 tina pati povtori "sto imate protiv Bugarite , sto sme vi napravile?"Ova prasanje ocigledno mngu gi boli...Taka e koga ljubovta e nevozvratena...A ima i zosto da bide taka...
Inaku klipot me izvadi od takt , zosto navistina se cudam na Makedoncite kako mozat da bide tolku trpelivi i mireni, pokraj se sto ni se slucuva...
Vakvo maltretiranje od tugi novinari mislam deka moze da se sluci samo vo Makedonija...se nadevam deka naredniot pat deckite od skat buigarija ke si go dobijat ona po sto ocigledno bea dojdeni...

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:24
Trosi pagane trosi , mnogu poveke od sto mislis...
Iako mislam deka pretstavuvanjeto na Panedev kako Bugarin , doaga pod pritisok na Grckoto lobi vo Avstralija...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:25
затворете го фронта , па нема да има опседнатост... и од вас зависи.
наj нвистинската лjубов е таа кога не чекаш за возврат...намигнување

Но не ми одговори како тоа вашите довчерашни бракjа хрватите направили такава капитална грешка?? па еден леб сте делили.

Изменето од Анастеа - 11.Март.2010 во 00:44
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:32
Koga ke zaigra kapitalce , najmalku e vazno dali so nekogo si delel leb...

Изменето од Анастеа - 11.Март.2010 во 00:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:35
Култузин, нема на светот држава коjа може да си дозволи да троши пари енергиjа , които не се и во капацитетот...Иако и да Бугариjа после распадот на jугославиjа и териториално и ко човеков ресурс е доминантен фактор на Балканот....

Изменето од pagane - 10.Март.2010 во 18:36
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:41

Култузин, нема на светот држава коjа може да си дозволи да троши пари енергиjа , които не се и во капацитетот...Иако и да Бугариjа после распадот на jугославиjа и териториално и ко човеков ресурс е доминантен фактор на Балканот....

Vo svetot nema drzava koja od slucajot na Spaska bi napravil megudrzaven incident ili pak nesrekata sto se sluci vo Ohrid bi ja politiziral...No Bugarija toa go pravi...Vo svetot isto taka nema drzava koja bi prakala novinari da provocirat lokalno naselenie i potoa od toa da pravat megudrzaven skandal...No toa go pravi Bugarija...
Mene zatoa i me zagrizuvate zosto toa sto vie go pravite navistina go nema nikade vo svetot..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:42
знаеш и во лjубов и во битка---потребни се дваjца...

коj врши притисок врз хрватите?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:50

знаеш и во лjубов и во битка---потребни се дваjца...

коj врши притисок врз хрватите?

Mnogu e lesno vo redakcijata da ima covek so dobri kontakti vo Bugarija...
Lobi grupi , si slusnala za toa? A bidejki kako sto i samata vikas Evropa malku vi gi podotvori ocite i so sila ve napravi faktor na ovie prostori ,  ja koristite pozicijata za vrsenje pritisok , sekade i vo sekoj moment...

No ona sto na mene najmnogu me zagrizuva se "obicnite" Bugarski gragani koi navistina veruvaat vo vakva propaganda...
Aj sto polovina istorija vi e kradena, pa uste kradete i zivi luge i gi pretstavuvate kako Bugari...
Istoto se sluci i so Karolina Goceva..

Изменето од kultuzin - 10.Март.2010 во 18:50
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 18:55

Пандев коментира - Доста ми е од вакви глупости

10.03.2010 - 17:03 |
“Доста ми е од вакви глупости”, ова е коментарот на Горан Пандев. Фудбалерот на Интер одби да го коментира односот на австралиската ФОКС спорт кон него.
За најголемата фудбалска ѕвезда од Македонија, ова се глупости и повеќе не се интересни за него.

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pandev-komentira-dostaA-mi-e-od-vakvi-gluposti
Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 20:22
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Bugarski novinari provociraat srede GevgelijaKakva opsednatost so Makedonija i Makedoncite..Na momenti novinarot me podsekase na klipot "KAJ mi e sonceto", 10 tina pati povtori "sto imate protiv Bugarite , sto sme vi napravile?"Ova prasanje ocigledno mngu gi boli...Taka e koga ljubovta e nevozvratena...A ima i zosto da bide taka...Inaku klipot me izvadi od takt , zosto navistina se cudam na Makedoncite kako mozat da bide tolku trpelivi i mireni, pokraj se sto ni se slucuva...Vakvo maltretiranje od tugi novinari mislam deka moze da se sluci samo vo Makedonija...se nadevam deka naredniot pat deckite od skat buigarija ke si go dobijat ona po sto ocigledno bea dojdeni...

Новинарот тоа му е работата да провоцира! Нели требе реклама да иде во телевизиата! Ако стане тепачка оште по убаво за него! А инак по достоjно е да напцуеш некоj право в очи а не зад грба!
За Пандев може верно да се окаже дека е со пасош. Като се замислам Интер оди много во тугина да играе и ако Пандев секоj пат требело виза да вади като ништо можело да извади некоj пасош, сега веке визи нема ама што е било пред тоа само Пандев знае .
Само за едно нешто се чудам зашто сите протестират от името на Пандев а само Пандев - Не, ке ми каже ли некоj??????

Изменето од tanas_1902 - 10.Март.2010 во 20:27
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 01:37
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 108109110111112 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,984 секунди.