|
Алекс Греј (Alex Grey) |
Внеси реплика |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Март.2010 во 00:06 |
Чичево го дознав бидејќи им правел спотови на групата Tool.
Незнам многу за ликовната уметност, сликарство итн... Знам дека чим ги видов неговите дела ме фасцинираа , ме хипнотизираа и ‘видов‘ многу работи... Веб-Страна еве колку да имате претстава околу стилот на уметникот... Кога ќе стигнете на веб-страната во левиот дел имате Paintings и Drawings тамо ви се ликовните дела. Ај коментирајте и подобјаснете ми што прави човеков...онака...кафанско објаснување |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Ecy0
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незнам зошто, ама сите негови слики ми делуваат блиско со Будизмот.
Од првите негови дела што ги видов, значи, тие по наслов Early Works, занемев... Инаку делата му делуваат како компјутерски “истуширани“. |
|
• Come as you are, as you were
As I want you to be As a trend, as a friend, as an old enemy Take your time, hurry up The choice is yours, don't be late. Come As You |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најчесто темите му се спиритуалистички.
и викаат дека бил духовно моќен човек, и го претставувал тоа на платно. испод сликите пишува тоа , со што се изработени. најчесто со масло работи на дрвена површина |
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сварно интересен стил...
Гледам ги претставува и аурите на сликите... Таа сликата, “Породување у превод, е сварно... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |