|
Гигантски знамиња за подигање на национална свест |
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
има ............ и во другите држави особено во соседството ........ ама на граничните премини .......... и никаде повеќе ..........
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
читаш оглас: тендер за ЏЕЛАТ..... остваруваме.. влада на..... и тн.. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе има и низ белиот свет јарболи со државни знамиња, не ги измисливме ние.
Се веат и знамиња од градовите, од провинциите... само не бодат толку очи како овие домашниве. Зошто е така, којзнае... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
niz koj bel svet be,(ne me nerviraj i ti ....pak)...aj, eve ti kazi , tamu kaj shto si , dali ima na sekoj chekor tolkavi smeshni banderi vo urbani sredini? (za podignuvanje na svesta na lugjeto koishto edvaj vrzuvaat dva kraja!)...a ,tamu kaj shto si ,...i te kako ima prichina narodot da se gordee so toa shto e... a i od kade e.
prashanjeto glaseshe: ,..kade ima tolku ,na tolkav prostor na drugo mesto vo svetot ,..tolku i tolkavi jarboli?...za da ne kaze nekoj pak ,..."pa ima i na drugi mesta...ne samo tuka"! a, kako shto kaza i joze,...edinstveno mozat da se vidat na granica!....a i na nekoi povisoki strateshki mesta niz drzavata ...a , ne kako tuka,...i megju dve ...desetina metri oddalecheni zgradi vo centarot na gradot.. ...tehnichki, sigurno ne gi izmislile makedoncite,...ama nivnata upotreba e .....ushte edna od ...milionte makedonski,..."sjajni pronajdoci "!.... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе, има јарболи што ти е толку чудно не знам? Јасно, не на секој чекор и не се насекаде толку грандиозни.
И каде тоа дома ги има на секој чекор? Нели требаше да бидат вкупно 25... многу се за една земја 25 јарболи со државни знамиња? Изменето од Анастеа - 06.Март.2010 во 17:44 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa,..i mnogu se!...pogtovo ako se samo vo eden grad,..a veruvam deka i povekje gi ima,...ako ne momentalno...ke bidat...se kladam !
a i eve ke ti gi izbrojam bash,..nekoj den! |
||
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И да ги изброиш, а по можност и да сликаш.
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
your wish is ....order for me!
|
||
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a dali znaminjata ke ni davat leb, toj sto e patriot ke ostane patriot so zname ili bez zname, taka da mene licno mi izgeda glupavo da se stavat bilo kakvi znaminja, na bilo koi gradovi.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи, штом е така, се сложуваш дека Албанците не треба да се бунат за одлуката на Уставниот Суд за укинување на одредбата за употреба на симболите на заедниците, туку треба да си ја гледаат живеачката и лепчето! И јас така мислам, доволно е државното знаме, нема зошто сите да ги ставаме и непотребно пари да даваме, наместо за леб да ги трошиме. Токму така! |
||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koga sum bil jas protiv zakonot, no koga ustavot ti dozvoluva da se koristi zname i na drugite zaednici togas zs makedoncite da bidat protiv, no edno ke ti kazam , se dodeka ke se borime megu sebe koj ke stavi pogolemo zname, znaj deka za leb ke umreme.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас никаде не реков дека ти си против законот! Ама Уставот не дозволува, Законот за употреба на симболите дозволуваше, ама сега, Уставниот суд ги укина тие одредби, па нема веќе таква дозвола. Значи нема потреба да трошиме пари за поставување знамиња, а не треба да ги поставуваме и малцинските, да се ставаме во дополнителен трошок, а патем веќе не е дозволиво тоа, па следствено на тоа, да се фокусираме на живеачката. Доволно пари трошиме и за државното знаме, нема потреба многу во трошок да се ставаме со сите знамиња. Јас тоа цело време го велам, доста е бунење, да си се фатиме за работа, да се развиваме! |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |