|
Што мислите за градот Струмица? |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 31> |
Автор | ||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Споредбата на Сингапур ти е смешна!....... ...........Па три години не преродуваат со чекорче по чекорче, а ти тоа го споредуваш со азиска заостаната земја? Па каде е прогресот на владава?........... |
||||
Кој бара ќе најде.
|
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зошто не разбереш дека Глобал е апсолутно ама апсолутно нефункционален објект...Толкава грдосија а сепак се има чуство дека нема место...Како прво и основно , никаде во светот ама баш никаде не сум видел катната гража да е залепена за објектот туку е или на подкровјето или во подрумот, мене лично повеќе ми се допаѓа кога е на кровот.Со што автоматски се добива на пространост... И најлошо од се мешаш политика во целата работа...Мене објектот не ме бендисува затоа што архитектонски не е добро решен ниту пак се вклопува во околината, а кој го градел и како го градел помалку важно и онака отрпнавме на афери... |
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
singapur bil zaostanat?!....da ,...ama pred 50-tina godini ! Изменето од brza - 25.Февруари.2010 во 22:35 |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Забеган , се работи за искористеноста на просторот, незнам дали има овде архитекти на форумот но јас како неархитект од она што сум видел тврдам дека гражите се прават најчесто во подкровието на тој начин се добива на ширина и просторот се искористува адекватно...Сум имал прилика да видам трговски со вакво решение кои навистина од надвор изгедаат помали од Глобал а внатре се неспоредливо попространи..
Освен тоа пазар во сред трговски тоа не сум го видел а веројатно нема ни да го видам... |
||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас сум магистар по градежништво, ама со сето мое искуство никаде не најдов некоја градба вредна за споменување во сингапур. За лаици како тебе и обичен кич од градба може да е супер градба. А, СМЕЕЊЕТО Е ЗДРАВО, ЈА РАЗВИВА ПЛУЌАТА. |
||||
Кој бара ќе најде.
|
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
инаку веќе може да се прекине муабетов околу глобал, те молам спореди го со останатите трговски центри во светот, или ако ти е поблиску со трговските центри во Скопје не знам зошто сеуште го сметате овој објект за научна фантастика, кога е само една обична зграда, трговски центар со атриум (веќе здосаден стандард) и пазар во средина |
||||
|
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
но повторно велам дека не е никаков проблем гаражата да биде од страна, и онака не е некој простор за штедење тоа |
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сингапур има високо развијену економију, која се историјски посматрано базирана на бесцаринској трговини. Поред Хонг Конга, Јужне Кореје и Тајвана, Сингапур је један од Четири Азијска Тигра.... Производња је прилично разнолика и чине је електронска индустрија, прерада нафте, хемијска индустрија, машинска индустрија и биохемијска производња. 2006. године Сингапур је производио око 10 процената светске производњне електронских подложака за електронска кола. Сингапур је и најпрометнија лука на свету по питању утоварене тонаже[, и четврта је највећа девизна берза на свету после Лондона, Њу Јорка и Токија......БДП по становнику 2006. године је износио 29.474 US$!!(stvarno zaostanata!)...Сингапур је и популарна дестинација за туристе, што чини туризам једном од његових највећих индустрија. Да би се такмичили са регионалним ривалским градовима попут Хонг Конга, Токија и Шангаја, влада је најавила да ће градска област бити претворена у узбудљивије место осветљавањем стамбених и пословних зграда....Сингапур се брзо позиционира и као центар медицинског туризма..... tuku..." .........i ushte "milion" slichen kich...od zaostanatiot SINGAPUR ! ..,...i tuka ne moze, tvoeto struchno ( i iskusno dabome),magistersko oko da vidi , vikash, nishto "asalno"......a? ...e ,pa da mi prostish ,...ama , slobodno "zakachi si ja na klinec " diplomata togash ! ...i ushte neshto,...potseti se malku,...da vidish koj prv pochna da se kikoti tuka...bash tuka. ps....inache , se drugo hto pishuvash tuka mi odi po kjeif! ps,...ushte ednash....ova nekoj moze da go brishe ...samo za inat!...inache i te kako ima vrska so strumica.....i nema na makedonski shto da pravam! Изменето од brza - 26.Февруари.2010 во 21:34 |
||||
||||
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Жал ми е што не разбораш многу од систем на градба. Се што гледаш на овие слики го има Скопје.Прошетај по Скопје во центарот се сите. И сите овие се еден ист систен кој се применува на сите градби кај нас - скелетен систем, ништо посебно или необично, така да .............., а куполата е на универзална - површински носач - вообичаена и по ништо не е фасцинантна, така да ..................олади малку.
А фонтаната со коњот ( на плоштад)ќе е истоветна со тој лавот на твојата слика. Стаклените фасади денес се секојдневие, индивидуални згради се прават со такви фасади - ама се карајно непрепорачливи - не се термички, а според новите стандарди тоа не е дозволено, скапи се - значи економската компонента не е издржана..........и т н.........и.т.н..... Се надевам ќе ти помогнам да го смениш погледот кон Сингапур. А со дипломата и ваквото размислување ги добив сите возможни дозволи за работа во земјава и цо старнство, така да .............можеш да сонуваш за закачување на зид. |
||||
Кој бара ќе најде.
|
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не знам како можеш да ја споредуваш архитектурата во скопје со оваа, за структурата мислам дека не вреди да се зборува, за неа си постојат стандарди, а исклучоци има само кај архитектонски чуда, тоа е исто како да кажеш дека сите згради во кои се користи армиран бетон се исти! што се однесува до стаклото, денес има разни видови на стакло, и се користи во зависност од условите, а на стаклените фасадиима разни додатоци кои помагаат, како на зградата на Магос на плоштадот во Скопје, а кога сме веќе на стакло, од што беше направена фасадата на Глобал? уште една забелешка за глобал, атриумот оди се до горните спратови каде што е канцеларискиот простор, тотално бескорисен широк простор заграден од ѕидови! и ве молам да не одиме повеќе офтопик, темата е за струмица, не за глобал |
||||
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
strumica: singapore: ....a,osven so kratkiot osvrt na"spektralnata" analiza na materijalite, od koj se pravi se shto e napraveno ( nasekade niz svetot!),...a i sistemite na "izrabotka",so koishto ...veklikodushno ne "ppochesti" tvoeto nadaleku poznato ( i priznato)...mz! struchno mislenje.......najochigledno e deka i se drugo e ....istovetno ! .,.......tukuuu,...se predavam: . |
||||
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ве молам да не одиме повеќе офтопик, темата е за струмица, не за глобал и што би рекол секој модератор: Без лични препукувања |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |