|
ШТО СЛУШАТЕ ВО МОМЕНТОВ? |
Внеси реплика | страница <1 627628629630631 742> |
Автор | ||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кирил Џајковски-Писмо Интересна симбиоза на македонска Поезија со изворна македонска музика во Џајковски изведба, фасцинантно... Еве го и текстот: Do Kemal Ataturk Nekade i nekogas Pominaa tolku godini, a jas, ete, uste sekoj den cekam aber od tebe. Ako nekogas go dobies pismovo, seti se, vidi gi solzive na hartijava... Godinite si vrvat. Ovdeka se zboruva za tebe. Nesto se slucuva. Ako gi citas ovie redovi dodeka ljubis nekoja druga zena, iskini go pismovo i prasaj ja nea dali veruva deka nekoja si Eleni Karinte od Bitola go poarcila cel zivot za eden covek so kogo bila samo eden den. Ako ja ljubis nea, kako sto jas te ljubam tebe, ne i kazuvaj nisto, neka bide srekna ako si i ti. Ako, pak, uste ja pamtis devojkata od Balkanot i ne ljubis druga, znaj deka te cekam. Ke te cekam sekoj den, cel zivot... Znam deka ke se vratis, deka ne si zaboravil. Tatko mi umre. Ima veke cela godina. Onoj den koga me grabna od tebe, me zakluci doma. Ne me pusti cel mesec. Ne placev. Znaev deka dzabe ke se site katanci i zatvori. Covekot so koj toj sakase da se zemam go vidov samo ednas. Me prasa dali nekogas ke mozam da go ljubam... mu rekov: ne! Si go ljubam prvoto libe. Poveke ne go vidov. Tatko mi nikogas ne mi prosti. Ni jas nemu. Nekolku dena pred da umre me vikna kaj sebe... rece:"Znam deka zgresiv, ali i znam deka nikogas ne bev dobar tatko. Ne baram da mi prostis, ne baraj ni ti! Bog neka ni prosti na dvajcata. Sakav najdobro, a ti napraviv najloso." Tatko mi ne bese los covek! Ne sum veke mlada i ubava kako togas. Cel zivot vo eden den... Vecno te saka i sekogas ke te ceka vecno tvoja Eleni Karinte Изменето од kultuzin - 20.Февруари.2010 во 11:18 |
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
UH!!!!! PURE LOVE Изменето од mimicria - 20.Февруари.2010 во 11:16 |
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би рекол ЕМОЦИИ...
|
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bi rekla kopnez
|
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1 627628629630631 742> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |