|
Бурмали џамија на плоштадот?! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Автор | |||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За црквата има решение и е легален објект - тука не станува збор за “барања“ или нешто друго...
прво нека ги легализираат довоградбите џамии (околу 20 од ск до Косова) и потоа нека бараат нова...
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aко државните служби навистина го сторат тоа, за кое ти говориш, тогаш, наредно што ќе треба да слушаме се жалопојки за тоа како се врши атак на Исламот, како Македонците се нетолерантни, како мирното население е малтретирано од лошите службеници, па пак ќе симулираат приказни дека Власта е наклонета само кон едни и слично. Чинам, ме разбираш што сакам да кажам. |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од aLbaneso - 13.Февруари.2010 во 17:26 |
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, верувам дека "нема". Добар пример за тоа е онаа во Карпош, таа навистина определен период беше "легална", независно од фактот што дополнително потоа вадеа одобрение за градба, зар не? |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
доколку постојат илегално изградени џамии , зошто грујо не ги урне како што е урна црквата на Вранишковски која исто така беше илегално изградена
|
|||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сако се бара антика тогаш бурмали џамија е една од привите објекти на таа страна на скопје така да србите го рушиле и денеска вие треба да имате респект за тоа бидејки да не беше таа џамија градот немаше да се прошируваше на таа страна и одма значи дека немаше домови за вас од како дојдовте ваму :)
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako bea predhodnite na vlast nemashe da ja urnat. Tie dadoa izim za gradba.. A grujo nema nikakov kjar i normalno kje ja rushi. Koga rgite kje dojdat na vlast kje vidish kako na grujo po celi gradovi kje mu rushat......normalno taka se dogovoreni. Ti sega zemaj i raboti kako te fakja umot a nasheto rushigo. A koga nie kje bifdeme pak na toa mesto i nie kje russhime, kjke gradime i shto e najbitno kje zemamae. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
DA. ma kakvi vekovi? Mileniumi kje minat i umot nema da mu dojde na narodot za da go sopre seto ova. |
|||
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Орлов, јасен ми е твојот став за Бурмали Џамијата, од почетокот не читав, па би сакал да те прашам каков е твојот став во однос со градењето Црква на плоштад?
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I po osno a gradenje crkva na PLOSHTAD mojot stav e ist. I dosega od 26.Juli 1963 godina PLOSHTADOT e unakazen. Ne e onoj ko jas go znam od tie vreminja. Zoshto nikoj ne se seti pa go vrati stariot izgled na ploshtadot, go izgradi stariot oficirski dom, nadvozjnjakoh onoj drveniot nad prugata za Gjorche Petrov- viza vi drzjavna bolnica, kameniot most ne e spomenik na nekogashnata civilizacija- sega e samo obichen most a na vremeto pred da se izgradi mostot kaj staro sajmishte(sega Rudine i SRC KALE zaedno so strelishte i dosta drugi zdanija od toa vreme........... Mislam deka sega sum decidno jasen. Jas lichno sum za Skopje od mojata mladost. Skopje pred 1962 vreme koga Vardar se izli vovisina na stara zjeleznichka, a pogotovo za Skopje kako pogore spomnav pred 26.Juli 1963 godina. Za Skopje koga vo nego zjiveeja samo skopjani a ne Makedonija. Da, mojot stav e toj i nishto i nikoj nema mokj da go promeni. Изменето од orlov - 14.Февруари.2010 во 18:01 |
|||
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Помирување“ бара пет цркви пред Сарај Пет цркви да се направат на западниот излез и влез во Скопје, побара вчера од Владата Граѓанската иницијатива „Помирување“.- Ако во Општината Сарај има пет џамии, треба да има и пет цркви. На ова подрачје постојат пет џамии: во Сарај, во Кондово, тие на Водно кај Букович и Грчец. Затоа, потребно е и да има ист толкав број цркви, затоа што ова е влезот во град Скопје, град кој претежно е христијански - вели Саше Лозанов, претставник на граѓанската иницијатива. Тие посочуваат дека ја поддржуваат изградбата на црква на плоштадот, а не се согласуваат со иницијативата за подигање на Бурмали џамија. |
|||
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |