|
Штип како град |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
duri i ti se cudam kako uspevas da zivees tamu kaj sto zivees a ne se preselis vo Štip
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Po edno 20 godini odam tamu garant kako snaa Mnogu go sakam Shtip, pa Veles, pa Skopje Vo Shtip i Veles ima edna atmosvera shto vo Skopje teshko se naogja |
||
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
okolu rekata ,
ama nisto novo izgradeno , do koga na stara slava , so tie pastrmajlii ?? |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе глејте сега, Штип како Штип ти е најдобар град за мене, најубаво се чуствувам овде, во друг град се чуствувам некако "гадно". Пастрамајлиички ОК, Исар, Брегалница... Александар Македонски на плоштад, Отиња, Ново Село... ЗаКоН!
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Малку повеќе за Штип.
еднина 1 лице. Ја! 2 лице. Ти! 3 лице. Он, Она, Оно. множина 1. ние 2.овие 3тие телевизии - ТВ СТАР и ИРИС радиа - радио Штип, радио черења, канал 77, радио рос... населби - баби, сењак ( мојата населба ), ново село, 8ми ноември, кадидаре, центар, суитлак, дузлак, свинигојство, насеље... обичаи: од комунизмо само останале некој пензионери шо се таму у центаро на градо седнале на клупите и зборат си за времето, најчести теми и се фудбал, Тито, Јованка Броз, после старите баби имат обичај највеќе да отидат на црква на Пресвета Богородица, на Велигден, на Мала Богородица, на Божиќ... да носат црни шамиички, да си ги сакат внуците. суеверија: ако помине црна мачка оди три чекора назад да немаш несреќа, не го обрќај лебот оти може утре да го немаш да јадеш, ако најдеш злато ископано остави го не го зимај.... средни школи медицинско јане сандански ( мојто школо ), гимназија славчо стојменски, електро машинско Коле Нехтенин, текстилна димитар мирахчиев, музичкото Сергеј ( забрави како се презиваше ), Турско школо порано беше за оџи а сега е Турска Гимназија ( е не знам тоа како се вика...) имаме неколку цркви, една џамија, женски многу убави, машките па ептен се секси ( пример јас ) ... ако ви треба нешо друго кажите? |
||
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga eden grad ima studentski dom toa znaci deka ima zivot i akcija vo toj grad.Jas licno ne sum od Stip ami imam mnogu pozitivno mislenje i imam doziveano mnogu ubavi raboti.Ima nekolku ubavi kafea vo koi mozes da zapoznaes dobri devojki,restoran Necko so mnogu kvalitetna hrana i usluga i za kraj kako sl*g eftini a mnogu ubavo uredeni hotelski sobi vo motelot Vago.Ima uste mnogu ubavi raboti vo Stip ami treba sami da otidete i da gi vidite.
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штип се подготвува да стане центар на алтернативниот туризам во источна Македонија. Покрај Битола и дубровник, Штип стана третиот град од Балканот кој доби сертификат за членство во европската асоцијација со културно богато наследство. За штипската локална самоуправа ова би значело стекнување на искуство во водењето на овој тип на туризам. Веќе се направени првите чекори. Ќе бидат поставени туристички бироа каде што странците би можеле да купат сувенити кои откако ќе заминат во своите држави ќе ги потсетуваат на убавините на градот. Членувањето во ваква асоцијација е ослеснување за туристичките работници. Според нив, источниот регион располага со културно историско богатство, кое лесно е да го понудиме на странските туристи, но сепак ни недостасува рекламен материјал кој лесно би можел да стигне до нив. Свое место во стопанскиот живот во регионот треба и мора да најдат и туризмот и угостителството. Источниот плански регион има идеални природни, климатски и историски услови за развој на туризмот. Започнувајќи од бањските капацитети, па се до природните убавини на Малешевските планини, кои последните неколку години се атрактивни за туристите од Холандија. Izvor : Alfa TV |
||
|
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stip e super grad evaaaaaaa.......
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
danes g
Нов член Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Девојко се е убаво што го сакаш Штип но дефинитивно ГРЕШИШ за лугето овде.Овде студирам и со сигурност тврдам дека полоши и подволични луге на планетата нема.Девојките те сакаат пред тебе а позади грб што не е зборуваат,машките поголеми идиоти нема,а пак газдите што се што издаваат станови Болни се за пари само лажат,оговараат ке те истепат ако ден задоцнис со плакање.Дефинитивно казувам Штип КАТАСТРОФА.И ја користам шансава за сите студенти кои сакаат да се запишат овде нека не го прават тоа ке се излажат на големо,а подоцна ке жалаат како јас сега.Овде лугето самите не можат да се поднесат а не пак други.Поздрав |
||
aco_t
Нов член Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe majka mi e rodena i porasnata vo stip, posle sredno se preselile vo skopje..
ona ima mnogu losi spomeni od stip, narodot bil mnogu zloben, vika najzloben i nadvolicen narod vo makedonija (mada ja mislam deka kumanovscite se najzlobni ) pozdrav do stipjani i bidete dobri hehhe |
||
danes g
Нов член Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo e majka ti ja opravduvam,Mornici me fakaat od stip :S:S |
||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |