|
Бурмали џамија на плоштадот?! |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај да не ја расипуваме темата... а тоа дека сме крвно измешани - тоа може само некој сугестивно да го кажува, и тој факт е непотврден и неиздржан.
Кај нас торбешите т.е. мак муслимани се проблем што денес си го заборавија својот корен и својата дедовска вера...
Тоа се глупости во боја некој да тврди дека крвно сме поврзани со нив, а и навреда а мене и оние што мислат како мене... не е добро човек денес да не мисли со своја глава и да го губи разумот... овој факт е повеќе од јасен!
Со нив не сме измешани и тоа е јасно како ден...!!!!!!!
Проблем се македонските муслимани што денес се „албанизираа и турцизираа“ - ако не беше така, они и кога Македонија стана самостојна ќе бараа “бурманли џамија“...
Сега дојдоа “косоварите“ па продаваат политика и најде кој кого да учи...
Тука е парадоксот што веќе се губи трагата на “традиционалниот ислам“ и мирољубивото учење што некогаш го проповедале дел од турците, и на големи врати навлегува вехабитското учење,,., (за овој проблем на никој не му се слуша нити пак сака да разговара за тоа)
Судејќи според имиџот - јасно се гледа кој денес бара “Бурманли џамија“
Ги прашав во вероисповед - не одговараат... и тука ќе ги прашам!
Нека ми одговори некој кога за прв пат во Македонија се појавува “вехабитското учење„ финансирано од Саудиска Арабија, и дали тука се работи за “традиционални форми на ислам“ т.е. монофизити (за проблемот пишува св. Јован Дамаскин) или за некакви структури (после 2001) што се обидуваат во оваа држава да педизвикуваат проблеми и да шират верска и меѓунационална омраза, поткрепени од некои медиуми...?
Изменето од Tetratka - 13.Февруари.2010 во 14:33 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tetratka e sega pocna da spekuliras nie albanci sme bile i ke bidme i Burmali Dzamija ke ima .
[ Tetratka ] Проблем се македонските муслимани што денес се „албанизираа и турцизираа“ - ако не беше така, они и кога Македонија стана самостојна ќе бараа “бурманли џамија“... heheheheheheh eh Tetratka me iznasmea Изменето од aLbaneso - 13.Февруари.2010 во 14:01 |
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи за ова треба да се согласиме и потоа да спориме... ти пишав ПЛ но не одговараш - не знам зашто...
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zs bre dzamija kamu?
da budi u 5 sabajle 50. 000 kristijani i 10 muslimani? za toa li? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
доколку одиме по логиката да на местата каде биле цркви па се изградени џамии пофторно да се изградат цркви , ееееее хеееееееее
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete prema zakonot za javen nokjen mir i poredok
vo 5 sabalje e protiv zaknoski ja eci i da budi 50 000 kristijani i 10 tina muslimani so spijat vo nekoj hotel vo blizina i bashka stranski turisti so se tamu tie stranci ako sakale da gi budi ecenjeto u pet kje si otisle vo stambol e i mozat gragjanite da ja tuzat opstinata CENTAR taka od ekonomska gldna tocka opstinata po osnov na tuzbi kje gubi po 100 000 evra mesecno ene ti ekonomski aspekt albanezo, umnicok toj na anakina Изменето од anakin - 13.Февруари.2010 во 14:27 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajde dzamija ECENJEEEEEEEEEEEE VO 5
koj normalen vo ostina karpos bi sakal toa da go budi |
||
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како и да е , мислам дека доколку се реализира “ проектот “ по замисла на возљубениот , посекако би требало да има и џамија ....... од проста причина што ние сме граѓанска а не еднонационална држава ......... а да не заборавиме и дека сме МУЛТИ конфесионална
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
после 2001?
значи треба војна за ние да ги добиеме своите права во нашата држава?
|
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со еден г’ з не може да се седи на две столици ......... тоа што си потпишал треба и да го испочитуваш ....... после свадба бадијала музика ........... Изменето од МАРШАЛ - 13.Февруари.2010 во 15:11 |
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако станува збор за “права на албанците“ тие се добија 99 - та . Љубчо им даде.
И зашто направија војна? за права ли? или за територија?
Е па драги... не може секогаш да се молчи....
|
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи , во случајов останува да се разгледа издржаноста на албанците во нивното барање за изградба на џамија по примерот на изградба на црква ? ........... значи , доколку треба да се изгради црква на местото на кое некогаш постоела , зошто да нема и џамија ? ......... и зошто албанците ги поистоветуваме со тие барања кога тие барања доаѓаат од ивз ? .................
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |