|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 82> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako mi izgleda filozofijata e otvoreno pole za spekulacii i ako go izrazi na filozofski nacin nikoj ne moze da potvrdi dali e toa vistina ili ne e. Ke ja spomne nekoj logikata, no vednas se postavuva prasanjeto na validnosta na logikata. Postojat zakoni koi ni se ocigledni, no postojat i filozofii na subfilozofsko nivo koi go pravat ociglednoto takvo kakvo e.
Znaci filozofijata e nacin da se ispadne pameten ako ne moze da se dokaze na drug nacin i pravi kopi paste na vokabular so cel da impresionira nekoja jadna publika, velam jadna zatoa sto malkumina imale sreka da im platat za toa. Mudar e onoj koj molci i koga ima sto da kaze koga ke proceni deka zaludno toa bi go kazal. |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da gi promisluvate rabotite e rabota na mnogumina, donesuvanjeto odluki pak e rabota na eden...
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljak...prestani da plukas po slobodnite umovi...filozofijata e sloboda na duhot...a ti i jas ni najmalku ne sme kompetentni da sudime....dali ttoa sto e napisano te napravilo popameten ili poglup so ona sto si go procital i procesiral ne e predmet na diskusija...neli? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sea oti mi kaza vednas ke prestanam da se izrazuvam na nacin koj ne ti odgovora. Druga nekoja zelba ?
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не отпуштај ја стрелата која не се враќа! Лесно е да се разурне среќата, а многу е тешко да се врати....
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
krajniot ishod na nestata,se rezultat na pricinite. bez postoenje na pricina ,nema ni posledica ,nitu rezultat...
zagoridividi
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако паднам во несвест, тоа ќе биде како последца поради тоа што во последниве 48 часа немам спиено. резултат = ??????
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Онаму каде што нема никаква војна, не може да има ниту победа...
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Онаму каде нема никаква војна пак може да се добие победа.Победите ни су само во војната.Во љубовта исто може да се победи.Во спорот со колешка исто.На иљади места може да победиш без да водиш војна.
Изменето од емил - 15.Февруари.2010 во 10:09 |
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ama pobedata mora da ja izvojuvas |
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но не секогаш за победата мора да се води војна...............Понекогаш она си иде сама.
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ne sekogas de,a i ova ne znacese vojna so tenkovi i topovi, ova dese samo komparacija |
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас тоа имам во предвид.Нестанува збор за војна со тенкови.Не секогаш победата доаѓа сама така е.Но ако си добар стратег многу лесно ќе ја добиеш победата и на ’’фронтот’’.
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok e..ova bese samo misla a ne i fakt......ako pocneme da filozofirame sega na ovaa tema ke ni treba cela vecnost |
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |