IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - Прилеп
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прилеп

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 131>
Автор
Порака
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2010 во 13:20
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

уметност  во сушењето алиштаголема%20насмевка....Прилеп

газење%20од%20смеење Анџелина... ме изнасмеа големо%20гушкање

Туку, да не си ги препознае некој гаќите и тоа па баш на нетплазење
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 15:57
Go obozavam gradotttttttttttttтрепкањетрепкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 16:53
Среда, 10 Февруари 2010 14:16
ceca_raznatovic

Најпознатата српска и балканска турбо-фолк ѕвезда - Светлана Цеца Ражнатовиќ ќе биде најголемата атракција на главната сцена на осмиот Пиво Фест во Прилеп, што ќе се одржи ова лето во јули 2010 г. Локацијата сèуште не е конечно одредена.

Во тек се преговори со светски најпознатиот бенд „Prodigy“. Исходот ќе биде познат во следниве неколку седмици.

Преведено од англиски на македонски од www.pivofest.info

ajde i toa da go vidimeголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 23:28
абе, нај - рокенрол пијалок на светот, они со турбофолков го уништуваат расположението трепкање
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 20:19
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 22:16
%5bl_31b4ab850f19d4587df8dd204696f4f2b.jpg%5d%5bPrilep6.jpg%5d

nekogash Prilep...

Изменето од bijonse1 - 11.Февруари.2010 во 22:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 22:24
%5bl_d16e57d557bd763d7a957ede7r3055a7d.jpg%5d
Prilep nekogash

Изменето од bijonse1 - 11.Февруари.2010 во 22:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 22:27
Prilep%20Panorama
Prilep panorama denes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 22:28

PRILEP

Изменето од bijonse1 - 11.Февруари.2010 во 22:29
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2010 во 22:41
Originally posted by blackeye blackeye напиша:

ne znam tocno, dali marija...nekakvo ime bese...tamu prvi pocnaa da pravat vrteni burecina...so jogurtce, prsti da izlizisголема%20насмевкаголемо%20гушкање

edit:Bas preeska pominav, ne se vika marija nego tanja...ti vikam nekakvo ime beseголема%20насмевка

Еее да ми текна дека беше женско име, дааа Тањааа... А дали ја зирна таа црната девојкаплазење школска ми беше, многу убо чупе...

П.С. 3 вртени со 2 чашки јогурт и неколку за дома....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 03:10
Originally posted by Omar Omar напиша:

Originally posted by blackeye blackeye напиша:

ne znam tocno, dali marija...nekakvo ime bese...tamu prvi pocnaa da pravat vrteni burecina...so jogurtce, prsti da izlizisголема%20насмевкаголемо%20гушкање

edit:Bas preeska pominav, ne se vika marija nego tanja...ti vikam nekakvo ime beseголема%20насмевка

Еее да ми текна дека беше женско име, дааа Тањааа... А дали ја зирна таа црната девојкаплазење школска ми беше, многу убо чупе...

П.С. 3 вртени со 2 чашки јогурт и неколку за дома....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

дададаpa tuka "na noga" sto bi se reklo e najslatkoголема%20насмевкаdefinitivno najubaviot burek sto sum go probala e vo Prilepсреќа
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2010 во 11:35

Би сакала ...да дојдам во Прилеп...за Карневалот...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 19:37

Прилепчани ќе ги стават своите сурати за Прочка...........!!!

Учесниците ќе бидат маскирани во надалеку препознатливите етномаски, сурати со крзна, но многу од нив ќе бидат преправени според своите желби и креативна визија...Уште од дамнешни времиња хроничарите запишале дека прилепчани се познати по тоа што во чест на празникот Прочка се „преправаат“.
Маскирани во традиционални и во модерни маски тие ќе се обидат уште еднаш да го оживеат старинскиот адет на проштевањето, бегството на злите духови и доаѓањето на бериќетната година.

- Ќе бидам Крали Марко, јунакот над јунаци кој се враќа од Косово Поле да ги види Марковите Кули и градот Прилеп, внуците и правнуците - вели еден прилепчанец кој сака со коњ, маска на Крали Марко и со боздоган да продефилира низ градот.
Прилепчанецот Бранко Најдоски ќе се маскира во традиционална маска што сам ја подготвува од природни материјали.
- Ќе учествувам со маската според обичајот за празникот Тајане-бојана. Живеам за оваа манифестација. И во времињата кога преправањето, како што во Прилеп го нарекуваме маскирањето, беше неофицијално забрането, ставав сурат, бегав од полиција и го одржував адетот пренесуван од моите предци - вели Најдоски.

Постариот прилепчанец Стеван Митрески кажува дека е обичај за Прочка младите да ги посетат родителите и кумовите за да се простат.
- Има и адет амкање на варено јајце. Тоа е јајце врзано со конец на сукало, кое им се доближува до усните на децата и на возрасните. Оној што ќе успее да го фати со устата, без помош на рацете, се верува дека ќе биде касметлија цела година - раскажува Митрески.
. ....Прилеп ќе биде домаќин на 32. конвенција на Асоцијацијата на европските карневалски градови во 2012 година.....губитник

Изменето од bijonse1 - 14.Февруари.2010 во 19:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 20:11
ПРОЧКА ВО ПРИЛЕП.КАРНЕВАЛ СО ТРАДИЦИЈА,ЧЛЕН НА ЕВРОПСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА КАРНЕВАЛСКИ ГРАДОВИ
 Дојде денот ПРОЧКА.
Ден кога се бара прошка од постарите,ама и некоја пара за помладите.И така од како ми простија прво мајка и татко дома,и фрлија две три стотки,ја наврев периката на глава и ајде на прочка.Не сум се преправил од дете,ама оваа година ајде (по убедување  од девојката Кате-АКАСА) .И излегов в чаршија,и на договореното место со Кате.Ја барам,се вртам лево десно,а таа си стои кај саатот и ми се смее.Не можев да ја познаам.Одвај,Иди и ми вика јас сум Мариа Антоанета ,ама нема бакнување оти имам маска и боја на лицето.И ајде,така,едно кадро да напрајме за спомен........
1453139281.jpg1453139260.jpg
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 131>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.