|
Јазична култура |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | ||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тркавало и кртавало и двете се спомнуваат, кртавалиш, тркавалам
|
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
WORHOL
Сениор Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 324 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...mozi,mozi..
|
||
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа вака Че јадиме чебапчина, по можност кај Кумата
|
||
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
||
WORHOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ВО АМ-АМ Е ПОУБАВ АМУРОТ...
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Правилно е БОЖИК БОЖИЌ е буквален превод од српски... Сега ќе проверам, баш го имам правописниот речник на Кирил Конески... Еве, вели: Божик и Божиќ (Рождество Христово) божикен, божикниот и божиќен, божиќниот Заклужок: и двете се правилни Изменето од Julija |
||
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каде се спомнуваат? Во правописот ги нема ... има тркала, тркалаат, тркалезен, тркалезниот, тркалест, тркалестиот, тркалиште, тркалка, тркалкаат, тркало, тркаловиден, тркаловидниот, тркалообразен, тркалце, тркач, тркачка, тркачки А за кртало ништо нема. Има: крт, кртови, кртечина, кртечина, крти, кртат |
||
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
By the way, еден ден ме немаше, а овде лом сте се направиле Идејата е да се прашуваме или да забележуваме како некои зборови се кажуваат, дали се правилни или неправилни, да се потрудиме да ги побараме во речник или правопис....
Доста ми е од дијалекти, цело време ги слушам на работа, па и таму исправам... сакам малку да се потрудиме да зборуваме литературно...Како можат Хрватите или Словенците (тие сменија многу зборови)... |
||
|
||
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E NE MOZAM BE JULE KOA NE SUM NA RABOTA DA ZBORAM PRAVILNO.... AMA KOA TREBA, CAR SUM ZA PRAVOPIS ZIMI SE..... SORRY...... |
||
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
О.К. Кај те*е е обратно
|
||
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SRC!!! VRSKA NEMAS JA EDNO VREME TUKA 24 casa BEV SAM ONLAJN....taka da ne tropaj gluposti DOSTA SME JAKI,ak imas drugo mislenje kazi ama ja (skoro) edna godina sum tuka aktiven!!! |
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
worhol , kokolo , koga da rezerviram masa za kaj kumata , za cebapcina be |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На работа и каде сакам можам да зборам литературно.. Доволно учев и се образував .. Така да ако сакаш менувај, јас овде ке се изразувам и пишувам како сакам а ти цензурирај мила тоа ти е работа. |
||
|
||
WORHOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...KOGA SAKATE....PO 16.00 SUM OBI4NO SLOBODEN.... |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |