|
Воведување предмет Етика во 6 одделение |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Февруари.2010 во 14:48 |
|
Одамна се зборува за воведување на Етика како предмет уште од основно училиште но некако се одеше турни/падни. Сега владата очигледно успеа да ја разбере суштината на овој предмет кој може само да користи во градењето на здрави личности.
Етиката ќе се бори со антивредностите |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem na normalen chovek mu treba etika za da "doznae", dali neshto i shto , e etichno i moralno?....vo nea , moze samo neshto da se nauchi kako struchno da se kaze toa,shto e normalno ponashanje!...samo neurachunljivi lugje mozat da se "vadat" na toa deka ne uchele etika,...pa , zatoa i se takvi kakvi shto se!...kako ovie makedonskive izbrani krvnici shto im go "ulepshavaat" sekojdnevniot zivot na lugjeto.
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе мамето да им го тииииит на цело министерство во тиииит!100 предмети воведете да ви тиииит стоката ретардирана.
Преку 10 предмети во шесто одделение бе-па кај го има тоа!? Секоја година и секоја промена на влада носи нови предмети и само се трупаат и тупаат!Колку да мора децата да седат по 6 часа секој ден на училиште.Господе какви луѓе водат олку важно министерство! Изменето од Zajcef - 10.Февруари.2010 во 18:50 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог да чува.
Уште тоа им треба на децана.... |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e vekje druga pesna....kolku im e lesno na uchenicite.
|
||
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До негде имаш право (ама без ова наведените епитети). Веројатно ке размислат за намалување на задолжителните предмети инаку навистина за децата ќе биде големо оптеретување. |
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па стварно се гревота децата,ај нас средношколциве што не товарат како магариња со предмети ајде ама 6то одделенци да си одат со 7ми час многу е... |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...koga jas bev,..srednoshkolec( a i vo osmoodd)odev samo so edna,..papka.....a i taa mi beshe ,...poluprazna,...ili puna...seedno !
Изменето од brza - 10.Февруари.2010 во 20:33 |
||
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
уфффф....
брза... јас ја носам чантата празна (најозбилно... внатре има тетратка и налив еден или 2) само колку да не врескаат овие. У осталом, сите така носат чанти, чантата е најмал проблем, проблем е тоа што те „врзуваат“ 8 саати за дрвено столче небаре во среден век. Немам сила да зборувам за сето ова што се случува... ЧОВЕЧЕееее..... брат ми е 4то одделение по ново и се враќа во 7 навечер (а излегол во 1) со 6 часа. Мамамд... Зајцеф е супер ко успеал да се воздржи да не ги напише епитетите.... ако ако.... па и заслужуваат зајац... like |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....vazno m'knesh cela chanta, be!....inache,..papka znaesh shto e?....vo nea mozesh samo dve=tri tetratki da stavish,...a, mojata beshe do polovina polna,...ili prazna...
|
||
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde da go razglobime " problemot" etika.
Ova ideja odamna ja promovira profesor Kiril Temkov i dolgi godini vodese lavovska bitka da se vovede Etika bidejki ubavo e decata pokraj vo semejstvoto da naucat i vo uciliste za odredeni moralni i eticki vrednosti. I eden mnogu ubav fakt - Ke ima vrabotuvanja na mladi diplomirani filozovi za koi mnogu malku ima rabota vo drzavava nasha. |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e, da bee,...sega ke gi vrabotuvame site mladi "nadezi".....bez razlika shto i kako ke rabotat! edni ke si go dobijat,...a, drugite ke si go ....krkaat! bravo , taka i treba!
inache,...etichkite raboti nema zoshto da se uchat,...tie bekje treba da gi "ima" sekoj "normalen" chovek...se uchi matematka i sl...a, etikata Osven nekoi bajata "struchni" izrazi,..samo ti "lezi ,",....ili ne...kako i moralot...ima lugje koishto ednostavno ne gi biva ni za ednoto ,..ni za drugoto...ne e deka ne uchele etika na vremeto! a i toa e za diskusija,..ako jas , sum imal etika( duri vo vtora ili treta godina sredno beshe!) togash ,..i segashnive "neeticharii" i amoralisti...sekao ja uchele....znachi,...ne e do uchenjeto samo ! |
||
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се разбира, браво за предметот.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
најжално е што пак ,,надежите,, ќе си останат дома-партиските мулиња ќе ги вработат... |
||
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |