|
Кирилица пред СВ.Кирил и Методи-воэможно ли е? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas se prasuvam I sega ke vrtam telefoni i ke prakam mailovi da mi objasnat onie koi se za ova strucni Neka ja zarabotat platata i neka go opravdaat odenjeto po megjunarodni kongresi |
|
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
grcko 9. vek p.n.e.
etrursko 8. vek p.n.e. latinicno7. vek p.n.e. glagolicno 862. godina kirilicno 10. vek Etrursko pismo e osnova za latinicata. Изменето од ADVISOR - 08.Февруари.2010 во 13:34 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но основата на кирилицата некако ја нема,или некој несака да промовира која е основата на кирилицата
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Grckata azbuka |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таква е теоријата ДА но не е баш потврдена,има многу научници што не се согласуваат со таа теэа,исто на пр. како и еволуцијата на Дарвин
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глаголицата се знае што е, да не се повторуваме...
Не може да има кирилица од прости причини - името кажува од кога потекнува и од каде, иако св. Кирил не ја користел таа азбука... јасно си се гледаат грчките букви - тоа не е проблем, а и причините се логични... калиграфијата на глаголицата е сложена, затоа само најспособните ја употребувале. Кажавме за Охридската школа и тоа е тоа... Кирилица пред св. Кирил не може да има ... Буквите постојат, но св. Кирил пишувал со други букви. Тие ги употребувал само кога пишувал грчки. |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е најлесно - неможе да има и готово
|
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |