IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Право
  Активни теми Активни теми RSS - Закон за забрана на пушење на јавни места
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Закон за забрана на пушење на јавни места

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 36>
Автор
Порака
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 13:30
Originally posted by Radijator Radijator напиша:

Originally posted by zagor zagor напиша:

...a kolku treba da ima?
po moe,toa e rabota na inspekcijskite sluzbi i min.za ziv.okolina,i nekoja institucija ako zaklucila deka nesto  e prekrseno ili otstapuva od propisanite standardi i normi,sto ima naselenieto da protestira.najglupo e po moe,za nesto sto ti pripaga da si go baras so protest.taka pocnavme ,taka gi naucivme..sega e toa sto e.

plus,toa e rabota na drzavnite organi..neli sproveduva i ovozmozuva uslovi za zdrava zivotna sredina..taka barem stoi vo clenot podolu.

po0zdrav.

многу работи земат не само окта тоа би рекол јас дека некој овде нема аргументи па само ајде да се напише нешто   да се знае дека сме против законот за пушење на јавни места

Mnogu poveke odosto bea tamu, bidejki gledam mnogumina na forumov ja zemate OKTA kako glaven argument protiv zakonot za zabrana na pusenje, a na delo nikoj nisto ne pokaza !!!

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 14:25

...a kolku treba da ima?
po moe,toa e rabota na inspekcijskite sluzbi i min.za ziv.okolina,i nekoja institucija ako zaklucila deka nesto  e prekrseno ili otstapuva od propisanite standardi i normi,sto ima naselenieto da protestira.najglupo e po moe,za nesto sto ti pripaga da si go baras so protest.taka pocnavme ,taka gi naucivme..sega e toa sto e.

plus,toa e rabota na drzavnite organi..neli sproveduva i ovozmozuva uslovi za zdrava zivotna sredina..taka barem stoi vo clenot podolu.

po0zdrav.

Mnogu poveke odosto bea tamu, bidejki gledam mnogumina na forumov ja zemate OKTA kako glaven argument protiv zakonot za zabrana na pusenje, a na delo nikoj nisto ne pokaza !!!

zasega ja zedov OKTA i topilnicata,za domakinstvata taka i taka.no vidi vamu,sega koga ke go donesat zakonot za stari koli,koga ke natrupame ovde se i sesto, ima da cadi kako 3 milijardi(3000000000 )makedonci da pusat,tek togas ima da pisuvame za ...zelena Makedonija.
tebe ne te vidov na protestot pred OKTA.kaj bese?
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 14:33

...a kolku treba da ima?

po0zdrav.

zasega ja zedov OKTA i topilnicata,za domakinstvata taka i taka.no vidi vamu,sega koga ke go donesat zakonot za stari koli,koga ke natrupame ovde se i sesto, ima da cadi kako 3 milijardi(3000000000 )makedonci da pusat,tek togas ima da pisuvame za ...zelena Makedonija.

tebe ne te vidov na protestot pred OKTA.kaj bese?

глупости демек овие коли сега што се возат не чадат како што реков што и да донесе ова влада како закон мора да се напаѓа

Изменето од bingo - 29.Јануари.2010 во 14:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 14:36
..cadat,ama malku gi ima!sega sekoj ke vozi i ete problem!
tocaci da se kupuvaat,takov zakon da donesat,samo ...не%20кажувај%20никому!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 15:09
а ти сакаш само ти да возиш така кажи бе брат
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 16:17

Stav 1. Sekoj covek ima pravo na zdrava zivotna sredina.

.........ako ima pari !

Pod zdrava zivotna sredina se podrazbira sekoe mesto kade sto se dvizi covekot. Na krajot na kraistata ako nemame pari toa ne znaci deka treba da ja zagaduvame zivotnata sredina vo koja sto sme.

Na kratko da vi kazam na sto bev svedok pred nekoj den i iskreno ne mi se veruvase sto vidov i sto slusnav. Se setame niz gradot, bevme poveke luge i edna licnost bidejki bese izrevoltirana zaradi ovoj zakon namerno ja frli cigarata vo kontejner od onie sto se specijalno za hartii, so zborovite "Koj gi e*e oni mene ne mi davaat da pusam kaj sto sakam "

Od ova da vi kazam pravo bev zgrozen. Vakvite postapki vo nikoj slucaj ne gi opravduvam. No ako ova e cenata sto treba da ja plakame samo zaradi toa sto e donesen zakon za zabrana na pusenje na javni mesta, KADE STO NE GLEDAM NISTO LOSO, vo toj slucaj podoboro bi bilo da se vrati vo prvobitna sostojba.

Sto znaci, parite ne se merilo dali treba da ja cuvame ili ne zivotnata sredina vo koja sto sme. Sebicno e da mislime samo za sebe. Mnogu mi e zal toa sto kolektivnata svest na nasiot narod e svedena na minimum a uste pozalno e deka od den na den rastot e vo negativna smisla.

[/QUOTE]   sum zgreshil neshto be!изненадување....mislev na zdravstvena zashtita na sekoj gragjanin .

!глупчо...sum bil !намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 16:30
супер закон искрено не верував дека толку ке се почитува ама еве гледам дека ние македонците сме послушни и совесни граѓани и доста со тоа овај закон паднал ваму(хрватска) па ајде и кај нас да падне нека биде во македонија не паднал нема ни кај нас (фала за законот заштедив некоја пара а богами и моето здравје)
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 16:35
fala bogu !изненадување....eden i zadovolen,...i toa ni manje ni vishe,...prav pravcati pushach !среќа
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 16:48
Originally posted by brza brza напиша:

fala bogu !изненадување....eden i zadovolen,...i toa ni manje ni vishe,...prav pravcati pushach !среќа

говорете македонски
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 17:02
... bevme poveke luge i edna licnost bidejki bese izrevoltirana zaradi ovoj zakon namerno ja frli cigarata vo kontejner od onie sto se specijalno za hartii, so zborovite "Koj gi e*e oni mene ne mi davaat da pusam kaj sto sakam "...

И стварно е за згрозување но ете за моралност и свест нема закон
Мене значи ко пушач тоа ме револтира што овој закон нема да го има ефектот на заштита на човековата средина и здравјето на непушачите не добро е срочен а и она што сум сигурен дека ќе се случи ете на пат е,да од понеделник и позициската и опозициската страна седнат и извршат измени во истиот притоа(читајќи денес во еден дневен весник)не гледаат проблем во тие измени по консултација со правни лица да бидат извршени се со цел да се ублажи револтот од угостителите и пушачите...
И зашто јас алудирав на тоа дека само ќе ни се оданочи пушењето...Пред некое време токму за поздрава животна средина и екологија се донесе закон на укинување на најлонските кеси и замена со хартиени...Многу беа "гласни" во потребата на тој закон за заштита на животна средина.Епилогот кесата си влезе под капа на ДДВ и повторно еден куп кеси се разлетуваат на сите страни но како да и тоа беше важно...Или можеби конечно и стварно се фатиле за работа па изнаоѓаат решенија за големите загаувачи...Слична ситуацијата и со алкохол до 19ч...Дали помалце пијани деца гледате сега дали некој го алармираше податокот на затруени од алкохол за новогодишната ноќ...нели нешто во таа насока требаше да оди законот
Оти и на мисла сум да ги оставам цигарите но не поради законот...но поради се поголемите удари на мојот буџет ќе ја избегавам темава поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 17:04
Originally posted by OrkaWhale OrkaWhale напиша:

... bevme poveke luge i edna licnost bidejki bese izrevoltirana zaradi ovoj zakon namerno ja frli cigarata vo kontejner od onie sto se specijalno za hartii, so zborovite "Koj gi e*e oni mene ne mi davaat da pusam kaj sto sakam "...

И стварно е за згрозување но ете за моралност и свест нема закон
Мене значи ко пушач тоа ме револтира што овој закон нема да го има ефектот на заштита на човековата средина и здравјето на непушачите не добро е срочен а и она што сум сигурен дека ќе се случи ете на пат е,да од понеделник и позициската и опозициската страна седнат и извршат измени во истиот притоа(читајќи денес во еден дневен весник)не гледаат проблем во тие измени по консултација со правни лица да бидат извршени се со цел да се ублажи револтот од угостителите и пушачите...
И зашто јас алудирав на тоа дека само ќе ни се оданочи пушењето...Пред некое време токму за поздрава животна средина и екологија се донесе закон на укинување на најлонските кеси и замена со хартиени...Многу беа "гласни" во потребата на тој закон за заштита на животна средина.Епилогот кесата си влезе под капа на ДДВ и повторно еден куп кеси се разлетуваат на сите страни но како да и тоа беше важно...Или можеби конечно и стварно се фатиле за работа па изнаоѓаат решенија за големите загаувачи...Слична ситуацијата и со алкохол до 19ч...Дали помалце пијани деца гледате сега дали некој го алармираше податокот на затруени од алкохол за новогодишната ноќ...нели нешто во таа насока требаше да оди законот
Оти и на мисла сум да ги оставам цигарите но не поради законот...но поради се поголемите удари на мојот буџет ќе ја избегавам темава поздрав

е се осети тоа со кесите барем во битола за на друго место не знам ама битола ми е почиста
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2010 во 07:30
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

од 1 Јануари стапува на сила законот за непушење
казната за непочитување на законот изнесува од 150 до 400 евра за физички лица...за правни лица од 2000 до 4000 евра...наздравје пушењеизненадување

Некако законов ми мати ум со поделбата и казните на физички и правни лицазбунетост. Сметам дека по соодветно ке беше казни за машки и женски односно казни по полова припадност. Зошто? Па затоа што мажите ( според шпекулациите на злобниците-во име на своите бремени жени) го донесоа овој закон само да им ускратат уште една слобода на жените. И не е ова феминизам туку ’’откривање на Америка’’. Ама ај да не прераскажувам, да не пренесам нешто погрешно убаво сами прочитајтенамигнување. Алал вера на авторката на текстот. големо%20гушкање

Факелот на слободата
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2010 во 14:33
...hmmmm,mi zabranija da pusam cigari ,sum go narusuval zdravjeto na drugite..taka li?лутина
..e sega nema da pusam ,zatoa sto nabrzina izduvana cigara e duplo poopasna od onaa na raat,pa ne sum glup so pola kutija zooloska da otvoram vo telovo moe..zatoa ke se "dezinficiram "odsega i ke pocnam da pijam...i toa samo rakii i vina...намигнување
taka nema da mi se pojavat visok sredtsva vo domasniot budzet ,za koj i onaka nemam izdrzliv biznis plan,a i drzavava nema da bisde skusena po osnov na sleana akciza od moite 20 evra mesecno..среќа
ke si pijam namesto dosegasnive 2 litra rakija so 5 litra vino mesecno ,6 so 15 vina i toa natenane...pa duri i na klupite pred gradinkata i ucilisteto..
namesto da stetam po zdravjeto na drugite,ke bidam opasen po zdravjeto...na istite..namesto vozdrzanost i smirenost...agresiven i zol...
namesto da me kaznat za frlen otpusok,nuzda ke mozam da vrsam na sekoj agol i do sekoe drvo...obostrano zadovolstvo na site,a i ne e propisano so zakon..kolku jas znam.
..tuku,daj da mu sipam 1-2 litra ulje na PEUGEOTOT i da se provozam vaka malku "pod gas" niz centarot na gradot kade sega ,po vospostavuvanje na zonskoto parkiranje voopsto nema guzva i metez od vozila niz ulicite...

voziii Miskoooo....да

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2010 во 20:15
Originally posted by bingo bingo напиша:

[QUOTE=OrkaWhale]

е се осети тоа со кесите барем во битола за на друго место не знам ама битола ми е почиста

Нема збор се осети и Скопјево троа почисто...но муабетов ми беше дека повторно каде и да влезеш од бурекџилница па до поголемиве маректи кесите нималце не се намалија во употребата е сега биле незнам колку микронски овие...аха да тоа ми иде ко пушач да се теши оти пуши ultra light па демек не му биле многу штетни.И на тој закон со кесите и на овој со цигарите јас барем гледам низ таа призма дека целта е да сенешто се оданочи а не дека некој се грижел за екологијата или здравјето...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.