|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 111112113114> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе маалата кај олимписки треба да се рушат
мислам дека целиот центар треба да биде ослободен од „култура“ во моментов, зошто да го трупаме центарот на Скопје кога има многу места кај што се потребни цркви, кога веќе толку се грижи некој за нив, има места каде што живее македонско население и општо православно население, па макар и 2%, а има само џамии и куќи и некој треба да се мачи да оди во Центар, па да се мисли која црква во центарот да ја одбере
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Меко спуштање“ или "Soft lending" на експертите за креирање на јавни мислења им е добро позната метода.
И гледам дека некој во тимот на Груевски озбилно ги сватил критиките искажани и во овој форум. На вчерашната презентација на „Скопје 2014“ беше кажано што се ќе се гради на плоштадот, па секако беше спомната и црквата. Арно ама тоа што ми дава надеж дека тимот околу Груевски сватил каква глупост и какво иритирање и вовед во дестабилизација ќе претставува таа црква, и дека всушност никогаш нема да се изгради на плоштадот, е новиот поместен временски рок (порано беше дека до 2012 ќе се изградела), а исто така и напомената дека МПЦ кога ќе имала пари ќе ја изградела. Ако другите објекти ги гради државата (значи ќе има пари), за црквата пари треба да си обезбеди МПЦ. Тоа е значајна разлика. После 2-3 години во новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ (се надевам дека пак ќе ја гласам) сигурен сум дека нема да стои никаква црква на плоштад, а во 2014 ќе добиеме нов рок за тој објект до 2020 година. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Црквата е дел од планот, таа постоела и ќе постои... и да знеш дека народот ќе ја изгради..............
има време за се... проблем се “демокративе“ што мислат дека прочитале неколку книги па знаат се`... Интересно е како они се борат за западната “кич демократија“ и со сила глумат “демократски анти-национализам“, а притоа не знаат ништо за сопствениот град, за местото од кај што потекнуваат, за својата држава и својот народ, за својата култура, за минатото на овие простори....т.н. ... па “изроди“ нека ви служи начест..., а вие служете на “запад“ против овој народ... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како и да изгледа , знам дека нема да донесе ништо добро ....... во однос на веќе затегнатите меѓунационални односи кои лесно можат да преминат и во меѓуверски ......... не ми е јасно кому му е потребен таков “ луксуз “ и со каква намера го прави сето тоа ? .......... создава тензии ..........
|
||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу си сигурен дека ќе се изгради ама има други посигурни од тебе кои знаат дека во Скопје Инаку за твојот омаловажувачки стил „за демократите кои прочитале некоја книга“ - тоа зборува многу повеќе за религозното крило во ВМРО кое му донесе пропаст на лоповот-бугарин-предавник, а сега турбо работите иста таква пропаст да му донесете и на Груевски. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најлесно во една дискусија е некому да му залепиш етикета дека е предавник, продадена душа и што ли не само затоа што на работите гледа малку поинаку.
Повеќето од нас тука застапуваат став дека не е целта само да се градат градби (па и цркви и џамии) само колку да се речи дека нешто се гради. Македонија има огромно историско богатство кое пропаѓа, се изнесува надвор и се продава за ситни пари само затоа што не се води грижа и не е заштитено она што го имаме. Многу пати сум рекла и сега пак ќе повторам, цркви имаме и тоа бајаги, во многу помали места или нема, или се на пола оставени недоградени или постоечките пропаѓаат заради немање пари. Кога сето тоа ќе го средиме, тогаш може да се изгради и таа толку посакувана црква на плоштадот. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ве молам дискутирајте за ставови, не за личности, без навредливи епитети и лични префрлања!
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako se izgradi crkva na PLOSHTADOT odma po nea ili vo paralela so nekoja mala vremenska razlika SE gradi i Dzjamija.
Gledano od moj agol, Grujo se kara so Obrazovanieto namerno za da vo centarot na prestolninata na IVZ i odobri izgradba na islamski verski objekt od kade podocna kje se izdejstvuva i obrazovanieto na albancite. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
одлично размислување ........ сепак , имајќи предвид дека е најголемиот илузионист после коперфилд ( 8 милијарди евра инвестиции , преродба во 100 чекора и слични нешта ) , ништо чудо и да му успее ......... помоќу трикова и магије може се’ ..............
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da druzje. Ova e povekje od sigurno. Edino koe mozje da ja odlozji ovaa rabota a mozjebi i da ja sprechi a vo sprechuvanje ne veruvam se samo mozjnite vonredni parlamentarni izbori. A potoa nezavisno grujo dobi ili NE, dvata verski objekta kje ja unakazat PRESTOLNINATA. Vo sprotivno albanskite koalicionisti kje otpochnat so ucenuvachkoto scenario. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Охрид имал 365 цркви ,за секој празник по една црква , зашто да ги нема и денес ? Јас сум за цркви во Охрид , и тоа со пари на Црквата , донации и сл. Мислам дека никој нема да има против такво нешто . Црвата нема да биде тоа што е , што треба да биде ако народот , па макар и тоа минорно малцинство на христијани против неговата изградба . Грев е да се користи црвата за дневна политика , вистинскиот христијанин тоа не би го дозволил . Изменето од eptendosadno - 06.Февруари.2010 во 00:06 |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE TREBA CRKVA NA PLOSTADOT. |
||
MySelfme
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam kolku bi bilo pametno da se gradi crkvata mislam deka bi se pojavile novi tenzii so Albancite...
|
||
NOTHING NEVER ENDS...
Kakov paradoks!!!Sovrsenata ljubov e onaa sto ne pravi nesrecni. |
||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не се прават тензии со Албанците , со Грците , со Бугарите , со Србите . Чекај малку , темата е за Изградба на црква на плоштад Македонија , а не дали да правиме тензии . Утре може да ти кажат дека ги нервира што одиш на две нозе , и што , ќе рипаш на една цело време , колку да не правиш тензии ? |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
Внеси реплика | страница <1 111112113114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |