IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - Скопје најубавиот град во светот!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скопје најубавиот град во светот!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 32>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:06
Леле Анѓелинке лоша колку си била.
А мор остај ги Скопјанните да си кажат за нивниот град.бакнеж

Мене лично многу ме бендиса планот,и доколку она се направи мислам дека Скопје ќе има многу поинаков сјај.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:25
добро де па ти не се лути..еве ќе ги оставам...ама нека ме остават и тие...нека не ми ја дерат кожинката за нивните глупави хирови... и нека ми ги средат улициве...и болницава...и училиштава со компјутери а без прозори и санитарни јазли...фискултурните сали им останаа на „папиру мртво слово“...само јарболот ми го опнаа на среде град...и сметките тридупло повисоки а платата иста...
планот е добар бе Фикс(малку кичерајски ама нек ви биде,ај)ама тајмингот е сосем погрешен бе мило.
еднаш реков,состојбава е-
село гори а баба се чешла

и да,офтопик сум...ама ме влечиш за јазик,шо да правам

Изменето од Andjelina - 05.Февруари.2010 во 16:26
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:40
А мор Анѓелино моме лично,ам јас не сум он никаде мило,ни од овие ни од твоитебакнеж

Кичерај велиш било,ами не гледам јас бе кичерај,зошто кичерај,па што лошо ќе биде Анѓе ако се направи она што се презентираше во визуелизацијата?

неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:43
Фикс
ко да не сакаш да разбереш ми изгледа,а?
нема лошо,нема...освен тајмингот...можеби и натрупаноста...
а некако и роков ми е лажен бе мило...државава е сиромашна ко црквен глушец...преамбициозно ми е сето ова и како што реков на другата тема ми личи повеќе на утопија или народски кажано мачкање очи
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:49
Ами ќе видиме,ако е мачкање очи народот ќе им пресуди,ама ако го напраат она и покрај сета оваа сиромаштија се најдат средства за изградба на оние објекти и мостот,градот а посебно центарот ќе заличи на нешто и тоа ќе биде само од корист за Скопје,од она нема да има заијан,барем јас така мислам.
Анѓе секој мило си има некое свое мислење,а кој ќе излезе во право ќе покаже времето.
Ене каде е 2014среќа
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:50
Фикс..офтопик сме бре

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:52
Не сме бе,ова си е најнормална дискусија за Скопје,ни најмалку не сме оф топик,темава е за Скопје и за тоа и ни е муабетот.
неколку жолти ракии.

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 15:36
не можам да разберам кое е задоволството да се прави copy - paste на некои аристократски градови кои на поинаков начин се развивале, и тоа на најефтин, вулгарен и комплетно аматерски начин, без никакви познавања кон тоа што го прави, а народот е доволно необразован пак, за да се води според чул - не разбрал логика и слепо да ги прифаќа сите тие простачки магаломании без претходно убаво да размисли до каде ќе стигнеме вака?
како може администрацијата на еден град (а уште посрамота и администрацијата на државата) да се занимава со вакви (слободно можам да ги наречам) глупости а да ги остави на цедило капиталните проблеми со кои се соочува градот и кои ако не бидат решени градот полека ќе пропаѓа и пропаѓа, навистина жалосно тага
ова е комплетно тестирање на нервите на народот, кој ако пак се крене ќе му ѓи пратат овие „чуле не разбрале“ да се тепаат како стоки
од друга страна пак нервира фактот што владата е иницијатор на цело ова лудило, која според секој нормален човек не треба да се занимава со убавината на Скопје во време кога ги нема решено огромните политички и економски проблеми на државата не

уште нешто, никаде не го видов влезот за тунелот под плоштад кој е многу битен за натамошниот инфраструктурен развиток на градот, или тоа дека во барокот, ренесансата и класицизмот немало подземни улици? лутина
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 15:38
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

добро де па ти не се лути..еве ќе ги оставам...ама нека ме остават и тие...нека не ми ја дерат кожинката за нивните глупави хирови... и нека ми ги средат улициве...и болницава...и училиштава со компјутери а без прозори и санитарни јазли...фискултурните сали им останаа на „папиру мртво слово“...само јарболот ми го опнаа на среде град...и сметките тридупло повисоки а платата иста...
планот е добар бе Фикс(малку кичерајски ама нек ви биде,ај)ама тајмингот е сосем погрешен бе мило.
еднаш реков,состојбава е-
село гори а баба се чешла

и да,офтопик сум...ама ме влечиш за јазик,шо да правам
повеќе би рекол село гори а баба иде у спа центар
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 15:45
Originally posted by fiks fiks напиша:

Ами ќе видиме,ако е мачкање очи народот ќе им пресуди,ама ако го напраат она и покрај сета оваа сиромаштија се најдат средства за изградба на оние објекти и мостот,градот а посебно центарот ќе заличи на нешто и тоа ќе биде само од корист за Скопје,од она нема да има заијан,барем јас така мислам.
Анѓе секој мило си има некое свое мислење,а кој ќе излезе во право ќе покаже времето.
Ене каде е 2014среќа
на кој начин имаме корист? просветли не намигнување
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 16:28
Кога е во прашање проект на актуелната влада, сите испаднаа историчари, врвни архитекти и што уште не, се со цел да го омаловажат секое достигнување.

Те вакво било, те кич, те декадентно...

Старата персиска приказна-работникот кој цел живот копал септички јами се онесвестил при мирис на роза. За да го освестат-морале да го вратат назад во јамата, да помирисне гнасотија па да се врати.

Ете, тоа им треба на сите “Бранковци“ и остали “умници“.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2010 во 19:21
епа гледајте сега, дури и да беше мал ринг „убав“ што ќе имавме од остатокот од градот?
на пет метра од плоштадот имаме селски маала, рушевини и кал, насекаде се е опустошено и испокршено и никој нити го поправа нити внимава на него, на самиот плоштад имаме тезгаџии, исто така и на камениот мост, а насекаде имаш и графити кои никој досега не ги исчисти или пак се осмели да воведе контрола, целиот град а богами и центарот највеќе е сведен на маалски улички, а како капитални проекти ни се најавуваат менување на диодни семафори и додавање на една лента на улиците, плус веќе имаме значителен број на споменици и важни објекти кои се повеќе пропаѓаат во заборав, и да не редам и ред други проблеми кои постојата, а сите муабети се вртат околу плоштадот што се повеќе ме тера да се срамам

сакале да прифатите или не, сите во светот, вклучувајќи ги и вашите омилени европски денес се стремат да го направат својот град што е можно пофункционален и да вметнуваат култура која го олеснува начинот на живот, бидејќи потребите денес се разликуваат многу од потребите во 19 век, и сакале или нејќеле, Скопје мора да се развива, а не да се „разубавува“ на примарно поле, популацијата расте, сообраќајот се развива, се гради ново и ново, а треба да се задоволат и енергетските и останатите секојдневни потреби на секој поединец, а поединците се многу

а ако има многу луѓе кои сакаат да си играме со зборови и поговорки, еве слободно нека објаснат на стручно ниво точно поради кои причини треба да се поддржат проективе

Изменето од zabegan - 07.Февруари.2010 во 19:23
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2010 во 10:42
Споменик на Никола Вапцаров, ќе биде поставен во скопската населба Бутел 

Споменик на поетот и револуционер Никола Вапцаров ќе биде поставен во централниот дел на паркот "Живко Брајковски" во скопсктата населбата Бутел 1, пишува денеска македонскиот весник "Дневник". Одлуката за поставување на споменикот беше одобрен и Општина Бутел. Парите за изработката и поставувањето на споменикот ќе биде обезбеден од буџетот на Министерството за култура.
Во Бутел се планира поставување на споменици на Лима Кабала и архиепископите Михаил и Гаврил. 

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2010 во 19:55
забележете го новиот јарбол за знаме на ул. Македонија EPIC FAIL!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.