IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Na fomumov ima golemi mrzi :)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Na fomumov ima golemi mrzi :)

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Na fomumov ima golemi mrzi :)
    Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:20
Temava ja otvaram da ne pisuvam na Kupi-Prodaj.
Gledam vo posledno vreme mnogu se baraat stari lekji. Nikon/Canon/M42. Takvi lekji se naogjaat lesno, samo pristapot na baranje treba da e razlicen. Sega na internet se naogjaat novi i moderni raboti. Predmeti sto gi kupuvala generacijata rastena so internet. Starite lekji se od vremeto pred internet i treba da zazemete takov pristap na baranje. Znaci teba da se iskinat gjonovite na kondurite od shetanje i baranje, a ne klikanje. намигнување. Na toj nacin jas naogjam se sto kje mi tekne, ama nemam sekogas pari da kupam toa sto kje go najdam i kje mi bide ponudeno od dobra kamera i staklo.
Denes eden prijatel mi se pofali deka kupil MamiyaRB so 50mm, 90mm i 150mm za samo 400 evra. Pa vie videte dali vredi da se kupuva DSLR so plasticna lekja голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка A, sega cekam da mi stigne Mamiya 500TL so 35/2.8 i 50/1.7 (35mm kamera so M42 navoj) za bezpari - podarok. Sve se naogja ako se izlizhat gjonovite na kondurite намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 00:51
Na pazar 3 ima Mamiya RB67 so 50mm, 90mm i 180mm za 450 evra. Mozebi e istata. Inaku ne e mozda za falenje, ama i ja pred nekoj den dobiv na poklon Zorki 6 so Industar 50mm, vo mint sostojba.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 01:02
Originally posted by gocemk gocemk напиша:

Na pazar 3 ima Mamiya RB67 so 50mm, 90mm i 180mm za 450 evra. Mozebi e istata. Inaku ne e mozda za falenje, ama i ja pred nekoj den dobiv na poklon Zorki 6 so Industar 50mm, vo mint sostojba.

Po se izgleda e istata намигнување, znaci oglasot na pazar3 ne vazi povekje намигнување
BTW. Zorki prai ubai sliki. Kje ti treba samo svetlomer ili digital P&S kako svetlomer, za da ne m'knesh DSLR kako svetlomer kako sto pravat na flickr nekoi entuzijasti голема%20насмевка
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 01:39
Кај даваат бе вакви работи на поклон? Дајте адреса, не е проблем за кондури. :D
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 01:43
Originally posted by fichot fichot напиша:

Кај даваат бе вакви работи на поклон? Дајте адреса, не е проблем за кондури. :D

Za pocetok pocni da zboris na site prijateli deka sakas filmski fotoaparat намигнување, i za nekoe vreme kje pocnat "dedo mi imase doma eden star aparat, pravese dobri sliki vo crno belo, ama ne znam dali moze so kolor filmovi, kje ti go dadam, ne mi treba, imam Sony CyberShot i super mi e" голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 10:57
JAs dobiv zavcera Yashica TL Electro X so 50mm f/1.7mm. A najdov i 135mm za nego, samo go molam drugarot da ja zeme posto ja ima dadeno na nekoj koj ne ja fotka :)! Taka da, da tegla se naogja ;)! Cestitki za drugar ti za Mamiyata
Кон врв
smole_mk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај smole_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 21:03
Теоријата на Тегла држи, и јас имам пар зенити и практики со објективи, незнам кај се, али немам намера да ги употребувам јер си имам DSLR. Јас дигитални слики не стигам да ги развијам пошто парите се трошат, а камоли да купувам филмови па нив да ги развивам.

Е медиум формат е друга прича, али сеа за сеа сите пари се штедат за опрема за DSLR. Кога ќе почне да фуче асална плата можеби ќе има експерименти со Mamiya или некој постар Haselblad. Сеа за сеа ништо.
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 21:44
za objektivite na m32 navoj pisi mi jas bi kupil nesto ako gi prodavas zasto gi koristam :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.