|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 910111213 56> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dechki dali vi teknuva kako se pravea kolachite so drobeni resani???
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А мора ли да се дробени ресаните, јас ги правам цели ресани залепени една со друга со крем, пудинг или марамалад,(зависи со што сакаш) а страните ги лепам со кокос,пробај вкусно е и лесно |
||
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala. mi trebase za vcera...se snajdov ali ke bide i ova nekoj den
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
_free_
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima dva vida na takvi, ednite se polnat so fil kako za grcka baklava (so seckani orevi, cimet, kora od limon) a drugite za koi velis deka se ko lisnato popareni so serbet tie gi vikaat "nazli fatma" ili konak vo drugi gradovi. Filozofijata na seto toa e deka testoto se mesi samo so mast(kravja) i za da ne se stopi masta mora da se mesi vo ladna prostorija. Dokolku navistina go sakas receptot ke se potrudam da ti go napisam narednite denovi bidejki treba od drugi da go zemam. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле срце си, тие се да, назли-фатмите (кај најде сега да ми ги кажеш кога сум на диета, а со години ги барам ) Да, многу би ти била благодарна на рецептот, и ако ми успеат (знам дека тешко се прават)-ќе те поканам |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ве молам некој ако има рецепта за Тикварник како треба да се направи?
Изменето од Majkl - 30.Јануари.2010 во 19:35 |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Majkl prv pat slusam za toa
No zatoa znam edni mnooogu dobri... Medeni Srcinja Sodrzina: Marmalad od kajsija 1 laz. soda bikarbona 1,5 sholja shekjer 1,5 sholja mleko 1,5 sholja brashno 1/2 sholja maslo -Se se mati (osven marmaladot) i polovina od smesata se sipiva vo namasten pleh. Se pece 7-10 min na 250 C. Koga ke fati kora se vadi i se premackuva so marmaladot od kajsija i se sipuva vtoriot del od smesata. Se vrakja na pecenje. Otkako ke bide gotovo, se sece so kalapcinja vo forma na srcinja i se prelevat (ili uvalkuvaat) vo rastopeno chokolado (koe prethodno ste go stopile na parea i ste dodale malku mleko). |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isto taka i moite omileni
Chocoladni kocki Sodrzina 225gr maslo 3 lazici med 50 gr kakao 300 gr droben keks 400 gr chokolado 1. Na ogan se topi masloto, medot i kakaoto i se umeshuva keksot. Se rasporeduva na pleh i se ostava da se izladi 1 h. 2. Se topi chokoladoto so malku mleko i se preleva. Se vrakja povtorno na ladenje. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I edna dobra torta
Best cake Sodrzina 350 gr chocolado 170 gr shekjer 185 gr maslo 5 jajca 45 gr brashno Na parea se topat pola od chokoladoto, shekjerot i masloto i se ostava da se oladi, potoa se dodavaat (edna po edna) 5te zolcki matejki. Se umeshuva i brashnoto i na kraj poleka se dodava snegot od belkite. Se peche 45 min na 180C. Se preleva so ostanatoto topeno chocolado. Изменето од La Ninja - 02.Февруари.2010 во 12:03 |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posto sum celo vreme na dieta nikako nisto da napravam ama zatoa eve vi nekolku moi provereni raboti
Chokoladen krem 300 ml slatka pavlaka 1 lazz. kafeav shekjer 30 gr. maslo 100 gr chocolada 2 zolcki 50 gr bademi -Pola pavlaka se zagreva do vrienje, se dodava shekjerot i masloto i se ceka da se stopi. Se trga nastrana i se dodava iskrsheno cokoladoto i se mesha do topenje na strana. Se dodavaat zolckite i se ostava da se oladi. Vo oladeno se dodava ostanatata pavlaka i se miksira da se dobie krem. Na kraj se dodavaat bademite. Cremme Caramel 3 jajca 60 gr shekjer 500 ml mleko 1 vanilin shekjer Za karamel: 50 gr shekjer 3 lazz. voda -Prvo se podgotvuva karamelot. Se mesha i se topi na parea ili pak vo mikro na 750 W okolu 4 min. -se matat jajcata so shekjerot. Se dodava mlekoto i vanilata i se mati. Vo karamelot se dodava vtorava smesa i se mesha dobro. Se stava na parea okolu 8 min ili vo mikro. Rum krem 4 jajca 4 laz. shekjer 1 zelatin 80 ml. rum -Zolckite i shekjerot se miksiraat dur da se dobie krem. -Zelatinot so rumot se ostava da nababri, a potoa bavno se zagreva da se stopi. -Vo zolckite se stava oladeniot zelatin i sneg od belki. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Млеко со ориз
Продукти:
4 чаши пр млеко 1 чаша бел ориз 3-4 суп. лаж. шеќер канела (по желба) Ставете млекото и измития ориз на слаб оган. Мешаj те докад омекне оризот. Додадете шеќер и повторно мешаjте.Меша се докад се свари оризот. Распределете сместа во купички и оставете да изстине. При поднасяне по желба ставете канела. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Torta so suvo ovoshje Za biskvit: 12 belki 200 gr shekjer 150 gr suvi smokvi 100 gr suvo grozje 250 gr orevi 4 lazz. brashno TIP 400 Za krem: 12 zolcki 200 gr. shekjer 100 gr chokolado 250 gr maslo -Se matat belkite so shekjerot vo cvrst sneg i se dodava ovoshjeto i brashnoto. Vo namasten kalap za torta 27 cm, se stava i se peche na 180C okolu 30 min. -Na parea se topat zolckite so shekjerot, koga ke se vgusne se dodava chokoladata. Se ostava da se oladi. Masloto nepasto se mati, pa lazica po lazica se dodava vo kremot. Pecheniot biskvit se seche na 2 dela i se premachkuva so kremot i se poklopuva. -Po zelba moze da se dodade rum! |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marokanski kokos kocki 100 ml svareno mleko 120 gr kokos 200 gr shekjer vo prav 40 gr maslo 2 laz. rendana kora od limon -Vo toploto mleko se dodava kokosot i shekjerot i dobro se mesha, se pravi forma na kugla. Kugloviot sad go namokruvame so malku ladna voda i dobro go cedime. Se mesha limonovata kora i masloto i se nanesuva vo kuglata. Se dodava smesata i se ostava da se oladi. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |